icon

Je výška 122 cm veľa pre sedemročnú?

16. apr 2024

Ahojte mám dcérku ktorá bude.mat v júli 7 a meria 122 CM je to veľa ?..každý hovorí že je strašné vysoká na svoj vek ?

Strana
z2
majamat
16. apr 2024

@lolita555 😀
u nas sme vyskovo tak rozne, ale teda mm ma 177cm, ja 164cm, jeho brat ma podobne, svokra je trosku nizsia odo mna, otec neviem, udajne nizky, uz nezije. moja mama je vyssia - 168cm, sestra 170cm, otec mal 181cm, bracho am 194cm, ja som najniszsia, ale aj tak som mala o 10cm viac ako dcera.
od mala sa trapime s vyskou, chodime na endokrino a nakoniec to vypalilo tak, ze dcera ma vsetky dg, pri ktorych bav porucha rastu - celiakia, nedostaocna cinnost stitnej zlazy, nedostatok rastoveho hormonu ( RH ). tie prve dve sa na liecbe zlepsili, aj rast, no neskor sa opat pohorsil, preto sa riesil RH a teraz 9m pichame. no po tyhc rokoch nacase. uznema vela casu narast, ma 13r.

lolita555
16. apr 2024

@majamat držím palce🙏naozaj.no môj vyzerá zatiaľ že je všetko v poriadku ,výsledky v poriadku.len on je vegetarián,mäso,vajcia to nikdy nezje ,nahradzame čím sa dá ale tak mäso je mäso

majamat
16. apr 2024

@lolita555 diky.
co sa tyka vysledkov, tak porucha rastu z nedostatku RH z beznych vysledkov nezistis.
rast sa musi hodnotit komplexne - musi sa brat ohlad na genetiku, v adekvatnom obdobi aj na rozvoj puberty, rocny prirastok na vyske, tiez su dolezite miery pri narodeni,ci sedia s danym tt.

amelie2017
16. apr 2024

Dcera mala v januari na 6 rocnej prehliadke 121 cm. Minuly mesiac som ju merala, lebo jej boli vsetky gate kratke- 126cm. Za 2 mesiace narastla 5cm.

h2
17. apr 2024

Kto "každý" hovorí, že je strašne vysoká na svoj vek? Veď je skôr nižšia.

petik22
17. apr 2024

vôbec to nie je veľa, moja mala v 7 rokoch 129cm je januárová, teraz má 134cm

majka1921
17. apr 2024

Tak moja má tiež v júli 7, meria 120 cm a je úplne drobátko medzi spolužiakmi (ale zas ako júlová patrí aj medzi najmladších). Takže vôbec to nie je veľa.

majamat
17. apr 2024

@majka1921 asi natrafila na triedu vyssich deti, elbo v grafe je na 27%, co znamena, ez je este 26% deti nizsich. smaozrejme triedy sa nevyberaju podla statistiky.
u mojej dcery som riesila poruchu rastu a v rovnakom veku mala 111cm. a tu este vacsie extremy.

mimikarol
17. apr 2024

Moja 9 ročná má 147cm a veru nevytrca, hlavne dievčatá sú také vysoké skoro všetky

klip0
17. apr 2024

Mne sa práveže zdá že má trošku menej keď porovnám s okolím. Tabuľky neviem aké sú

jesenzima
17. apr 2024

Moja toľko merala keď mala 5 🤷 je vysoká ? 😉

veronikaveron
17. apr 2024

Moj mal teraz 8 a meria 144

hanka_se
17. apr 2024

nasa mala teraz 10r, ma 141cm a 27,8kg. V triede je myslim taky stred, akurat chudunka. Ja mam 162cm, muz cca 178cm. Ci je vyssia, alebo nizsia je uz dane a bud rada, ze je zdrava 🙂

seahorse27
17. apr 2024

Staci si pozriet tabulku vysky podla veku, ktorych je na nete plno a zistis, ze tvoje dieta ma uplne priemernu vysku na 7 rokov. Zijete v najekom trpaslikove, ked ju oznacuju za strasne vysoku? 😃 To by si mala vidiet moje deti - 15 rocna 181cm, 9 rocny 150 cm. Mas skor nizsie dieta, teraz su deti o dost vyssie ako v minulosti…

majamat
17. apr 2024

@jesenzima no veru, kamosky dcera mala tiez tolko v 5r.

lucia147852
17. apr 2024

Veľa? Moja 7 ročná má cez 130cm a to je v triede priemer. Majú vyššie dievčatá.

zorkahorka
17. apr 2024

Skor si myslim,ze je mensia 😀 moj syn ma 7 rokov v juni a uz teraz ma 126 cm, nasa znama ma dceru v heho veku o 1 cm nizsiu..ale vsetko je geneticky dane a ona moze narast neskor.
To su mozno reakcie starsej generacie. Nasa generacia bola nizsia.

adulka25
17. apr 2024

Nie je to veľa. Môj syn bude mať v júli 7 rokov a má 132 cm.

majamat
17. apr 2024

@zorkahorka nemyslim si, ez je to tym, ze starsia generacia skor by som povedala, ze maju zly odhad.
ja som boa rovnako vysoka a bola som vzdy v strede a ani ma nikdy nikto neposudzoval ako vysoku teda generacia mojich rodicov ma okolo 70r.
moja sestra je o 1,5r mladsia, cize v jej veku som mala mozno 113cm, ale sestra mala asi rovnako ako ja. boli obdobia, ked am dokonca prerastla, niekedy zas ja som ju trosku prerastla,a le skor v priemere sme sa drzali tak rovnako. cize ona bola na svoj vek vzdy vyssia a tiez to nikto poriadne neriesil, ze je vysoka.
mala osm spoluziacky, co boli odo mna vyssie, mozno aj o 10cm niekotre.

teraz su deti vysoke, mozno priemer je vyssi, ale ani to nebude tak ovela, skor by som povedala, ez rozdiel ej v tom, ze teraz je viac vyssich deti,a ko bolo vtedy, cize to co bolo vtedy nadpriemer, vdaka pocutu takto vysokych deti sa posuva do priemeru. no vysoke deti boli aj kedysi. a teda este je rozdiel amt vysoky vzrast v detsve a v dospeosti.
vysoky dospely nebol zakonite vysoky aj ako dieta.

moj bracho priemer, mal oneskoreny vyvoj - mame v rodine ( je to bezne, nie kazde dieta rastie v priemere ) a teraz ma 194cm.

majamat
17. apr 2024

@zorkahorka moja svokra, cez 80r sa mi snazila kedysi nabulikat, ze moja dcera, co dokazala vypit uz v porodke ako novorodenec 100ml mleika, ze to je malo.
evidentne si uz starsi ludia nepamataju. silne pochybujem, ze novorodenci pili tak vela mlieka, teda urcite boli aj take deticky,a le nebolo to plosne.

katka533
17. apr 2024

Moj 8 rocny meria 140 cm

elbejo
17. apr 2024

Práve som odmerala moju 6 ročnú (v decembri mala 6) a má 122.5 cm... Je vysoká a má byť po kom. Ale zas nie je nejak extra vysoká... Pôsobí tak lebo je štíhla

zorkahorka
17. apr 2024

@majamat ano, moze to byt zlym odhadom, ale faktom je, ze kazda generacia je vyssia od predoslej. Pozerala som do svojej zdravotnej karty a ja som mala oproti synovi v tom istom case o 3-4 cm menej. Nikdy som nepatrila k nizkym, teraz mam 172

majamat
17. apr 2024

@zorkahorka ja som mala od dcery o 10cm viac. a mm asi j o viac.
dolezita je vyska oboch rodicov, cize tvioj syn moze byt na otca. neviem teda ako on rastol.

feiticeira
17. apr 2024

Moja dcera bude mat v oktobri 7 a ma 130 cm. Nikto to neriesi, ja nie som nizka (170) a muz tiez (185). Tak ma byt po kom.. .tieto veci nerieste vobec, ani tabulky, kolko ma mat vtedy a vtedy. Je to individualne.

tanyan
17. apr 2024

Naša mala v deň jej piatych narodenín 123 cm. Ja mám 173 a manžel 195. Dôležité je, aby sa dieťa v rastových grafoch pohybovalo v tom istom pásme a vyvíjalo sa primerane svojim genetickým predispozíciám.

bluka2
17. apr 2024

A môj mal na 5. narodenin 125 cm, takže myslím, že je ok 😉

mircalla
17. apr 2024

@feiticeira Tak hlavne jej dcera je skor nizka...takze riesit, ze je vysoka je dost cudne

Strana
z2