Každé dieťa sa vie naučiť spať - téma bez konfliktov
Prosim bud otvorte staru temu,alebo nechajte tuto nanovo, myslim,ze vela mamiciek potrebuje tieto rady a vzajomne skusenosti a tie ostatne nech sa sem proste nepripajaju... Ak aj bude nejaka negativna narazka, proste to treba ignorovat... 😉
@alias313 3 roky a ma vlastnu velku postel u vás v spálni? prvá chyba. ked dieta ide na velku postel, tak jedine do vlastnej izby. začala by som učit syna na vlastnu izbu čím skôr, tak ako si sama napísala aby nemal sok, ked sa v noci prebudí. ale neuspávala by som ho v spálni, ale v jeho izbe. my sme na izbu a na postel presli v 2 rokoch a 3 mes, ale len z toho dôvodu ze sme do vtedy byvali pár mesiacov prechodne u svokry, lebo sme stavali dom. ked sme sa stahovali, tak siel rovno do svojej izby a nebol tam ziadny sok, na to som ho pripravovala niekolko tyždnov, ze je velky chlapec, ze ma svoju vlastnu izbičku, novu postel bol kupit s tatinom, dostal návlečky s detskymi motívmi, tesil sa, drzím ti palec, ak sa uz rozhodnes ze postel natrvalo prehodis tak uz neustupuj, len ho na tu zmenu treba pripravit.
@alias313 moja tak cca v 3,5 roku bola ochotná akceptovať, že bude spať v samostatnej izbe, ale to k nám chodievala na noc spávať Gabi, tak ju k tomu trošku potiahla.. a neskôr, cca v 4 r. aj kúsok som mojich dvoch dala spávať spolu do detskej a pekne sa naučili.. a v noci takmer vždy príde Monča ku nám, ale neriešim, lebo mi to neprekáža
@alias313 nerobte to násilne, niekedy to príde samo. Skúste niečím motivovať, napadli ma napr. kopačky - môj syn sa nechcel učiť zaväzovať šnúrky na topánkach, ale už bol samozrejme trochu starší. Ale veľmi chcel kopačky, tak sme mu vysvetlili, že by sme mu ich veľmi radi kúpili, ale keď si ich nebude vedieť zaviazať, ako bude hrať, keď sa mu rozviažu? Do večera to vedel 😀 😀 . Môžeš ich kúpiť len veľkému chlapcovi, ktorý spí sám vo svojej izbičke. pripomeň mu, že dvere budú otvorené a vy ho budete v noci strážiť.
Baby, nemate recept na to, ako malu odvyknut od nocneho popijania? Pije UM z flase. V knihe sa pise, ze zmensovat davky, ale nam to nezabera. Proste kym si nevypije svoju davku, nechce sa upokojit. Ako nasledok nocneho papania nechce poriadne papat cez den. Potrebujem to nejako prehodit do normalu...
@wewe22 A ako nahradu si nieco davala? napr. cumel? Lebo ja som skusala nedaj jej, aj nechat poplakat, aj cumlik dat. Ale kedze ona ma asi deficit po dennom nejedeni, tak potom musi mat svoje davky v noci. Je mi jasne, ze potom pracuje brusko vtedy, kedy ma oddychovat. Sama pocujem ako ju aj naduva, hlavne nad ranom sa az budi na prdkanie. Este skusim to znizovanie davok par dni, mozno to chce viac casu. A ked nie, tak asi nejako podobne ako ty :-/
@domcatko1991 mne mala cez den tiez spavala levkociku, aj ked uz mala jeden rok a bola v sportaku, ajdomasom ju musela natriasat kym nezaspala.Keduz to bolo neunosne, pouzila som metodu uvedenu v knizke, namiestodo kocika som ju dala dopostielky, mala bola prekvapena, aj si poplakala, prve2dni viac, postupne menej az si zvykla, ze sa spi lenv postielke.Da sa to naucit, len treba vydrzat. Drzim palce.
Ja som tuto metodu pouzila, ked maladcerka 14 mesiacov. V noci sa to vtedy tak zhorsilo, ze mala vstavala skoro kazdu hodinu, len si troskucucla a chcela sa nosit, akonahle som ju ulozila do postielky, zacala revat. nepomohloani ked ma manzel vymenil, musela som ja k nej vstavat. Metodu som pouzila ani nie kvoli luxusu spanku, ale kvoli tomu,ze sami kvoli nedostatocnemu spankovemu rezimu zhorsil zdravotny stav.
Ked sme nabehli nametodu podla knizky, odstahovali sme sa zo spalne s manzelom, malu sme nechali samu aprekvapila hned 1.noc, na uvod plakala, ale v noci sazobudila len2 razy, aj to nebolo treba knej ist. Na4.vecer uz vobec neplakala, po rituali kupel - rozpravka-dobru noc ostala pekne lezkat v postielke azaspala sama, v noci ked sa zobudila, zaspala zase sama. Ked sme sa v 5.noc s manzelom vratili do spalne,stary nocny plac sazopakoval, tak sme usudili, ze sa rusime navzajom a malu sme pekne odstahovali do detskej izby a odvtedy je tam. po rozpravke pekne sama zaspi.
Knizku odporucam, pomohlami pochopit spankove fazy a uvedomit si, ze cumlanieprsnika kazdu hodinu nie je potrebne, ale je to len navyk.
po vlastnej skusenostivobec neodsudzujem rodicov, co pouziju tuto metodu. Myslim, ze neprerusovany spanok pomoze nielen detickam, ale aj rodicom,aby sa mohli plne venovat detom cez den.
mam dve male deti. 10 mesacny kubko uz nastastie prespi skoro celu noc, preto nebudi saru a ta tiez moze spat. kubka sme naucili spat tak, ze ked v noci zacal plakat, jednoducho sme to preckali. samozrejme, ze ked bol plac velky, jest sme mu dali, ale ked plakal len tak malo, jednoducho som si ho privinula k sebe, utisila a zaspal.
A presne ako pisu v knihe,popri uceniu samotneho zaspavania sa mi osvedcil relativne pravidelny denny rezim -v priblizne rovnakom case jedenie aukladame vecer o tej istej hodine. cez den satiez snazim, alezavisi odtoho, kedy mala vstava, dnessi napriklad zmyslela ze by sme mohli o piatej 😖
ahoj, potrebujem radu 🙂
v tej knihe radia, nechat otvorene dvere, ak dieta ostane v postielke. co mam podla vas robit, ak moje dieta nechce spat pri otvorenych dverach, takze to na neho nie je ucinna paka? co ine by som este mohla pouzit?
maleho sme podla tej knihy naucili samostatne zaspavat, ked mal rok. kym sa nenaucil preliezt postielku, tak to fungovalo,ale teraz si hocikedy vyjde von, ze sa mu nechce spat. nema este ani 3 roky a uz obedne spanky postupne vynechava, ale ked zaspi, tak potom ho musim ist po 3 hodinach zobudit, lebo neviem dokedy by este spal 😅 . nejde mi o to, aby spal cez obed, to nechavam na nom, ak zaspi, tak ok, ak nie, nemusi spat.do vecera potom v pohode vydrzi. ale coraz castejsie zacina z postielky vyliezat aj vecer a to uz nie je ok. izbicku ma na poschodi, takze my si casto ani nevsimneme, ze nie je v postielke
baby, mozno to tu niekde je, ale necitala som uplne vsetky prispevky - ako naucit malu (21 mesiacov) zaspat v izbe samu? je uz vo vlastne izbicke, to sme urobili ked mala 13 mesiacov a super, ale stale ju uspavam tak, ze najprv na fitlopte ucicikam a potom ju polozim do postielky a hladkam kym nezaspi. ono to trvalo kratko ccaa 10 minut, tak mi to celkom vyhovovalo ale teraz to trva niekedy aj pol hodku dokonca hodku a to uz fakt nevladzem. ked ju necham samu v izbe tak vresti kym nepridem za nou a vydrzi teda riadne dlho. ked necham otvorene dvere a hovorim jej, ze som hned vedla tak len vykrikuje mama mama kym nepridem. no fakt neviem ako na to, myslite, ze by som si tuto knihu mala kupit, su tam na to rady? dakujem 🙂
ahojte mamicky ja by som sa len chcela spytat ci to naucenie dieta zaspavat same a aj v noci zaspat same bolo natrvalo ci sa nebudili ked im isli zubky ? Odkedy by dieta uz nemalo papat v noci?
Baby ak môžem rada by som sa pripojila mam 5 mesačnú dcérku a skôr ako o desiatej večer spať nejde, som z toho zufala lebo predtym asi dve hodiny vystraja, plače, mrči, jednodnoducho je to hrozne a chcela by som ju už konečne naučiť nieakemu režimu neviem si predstaviť ked sa opať zmeni čas na letny ved to budeme chodiť spať o dvanastej ... to ma zabije uplne ... ako ste učili svoje deti ?

baby, tie, ktorym nevyhovuje plackacia metoda (chapem preco), tak skuste tu od Elizabeth Pantley http://www.pantley.com/elizabeth/books/00713813... Je to v anglictine, vysla knizka aj pre babatka aj pre vacsie deti. Odporucam. Neviem, ci su aj nejake preklady, na nete som nasla toto, ale tam to autorka miesa aj s Ferberovou metodou (to je ta, co je opisana aj v knizke "kazde dieta...") http://www.koliska.sk/Tazkosti_s_dojcenim\nocne...