Kde je najlepšie miesto pre malé detičky?
Ahojte chcem sa opytat kde mávate detičky malé detičky pár mesačne celý deň či ich mate celý deň na zemi na podložke alebo na postely alebo kde keď máte aj od nich starších súrodencov.Nehavate ich niekedy aj na gauči na postely v hojdačke alebo len na podložke od rána do večera?
@thirstymonk 🤦♀️ paaanaaa toto sa jedna o aký typ vtipu?
Tak novorodenec hlavne veľa spí. A samozrejme mu treba polohu meniť. Keď mi syn nespal a potrebovala som sa venovať aj staršiemu dala som ho do mini postieľky na kolieskach a bol všade pri nás. Poprípade ešte nosič existuje. Nerozumiem ako chceš novorodenca nechať celý deň na podložke alebo na posteli 😏
Novorodenec je dieta do prveho mesiaca veku, potom je to uz batola, po slovensky lezúň. Ked sa dieta zacne pretacat je pre neho bezpecnejsie v postielke alebo na zemi ako na gauci, na posteli
(a ano, nezaskodilo by sa povenovat gramatike skor ako dieta pojde do skoly, ako sa s nim budes pripravovat do skoly?)
@thirstymonk uz zas?. Autorka sa pyta na babetko. Nie ake ma v texte chyby!
@viestta
u nás deti boli vždy v postieľke. najmä ak som musela niečo urobiť, niekde odbehnúť do inej miestnosti tak bábo išlo do postieľky...
na podlahu sme nedávali , zdalo sa mi chladno
@thirstymonk aj ty by si si mohol pri šlabikári niekedy poležať 😉
Pýtam sa tak ako sa pýtam pretože jedna múdra pani dochtorka mi povedala že celý deň musí byť dieťa na podložke na zemi co je pre mňa nereálne keďže máme doma aj dvojročného súrodenca a není to reálne.Tak má zaujíma či iné maminky keď majú aj iné povinnosti ako varenie pranie upratovanie a Ostatné povinnosti domáce práce kde nechávajú 4-5mesacne deti keď musím byť konkrétna 🤷 a ako to riešia.
Však snáď má vlastný kútik alebo aspoň lehátko, sedačku kde mu to staršie dieťa loziť nebude.
veď to ale neznamená, že ju musíš od slova do slova poslúchnuť - že musí byť na zemi! prvé dieťa si kde mávala v tom veku? snáď máš nejaký zdravý úsudok, kde bude v bezpečí?
Kup si ohradku, kde bude babako v bezpeci, vyuzijes ju celkom dlho
Mne sa osvedcil baby-bjorn lehatko, velmi casto v nom sedaval a pozeral na mna alebo sa hral a kopkal do hrazdicky s hrackami ktoru som nad lehatko postavila. Potom chvilu brusko cvicil na podlozke s hrackami, sem tam mi zaspal na gauci ci na posteli v hniezde, vo vajci v aute…nosici a pod. Sem tam v postielke pozeral na kolotoc kym som vykladala pracku a tak.
@thirstymonk tak si k tomu slabikaru sadni aj ty.
@viesta od 1m je to dojca.
Ale samozrejme že všetko doma máme aj lehátko aj ohradky všetko ale není celý deň na zemi o to ide dávam ho aj na posteľ alebo na gauč kde je zabezpečené aby nepadlo všetko pre bezpečnosť ale ide o to ževraj musí byť dieťa celý deň na tvrdom a že musí byť len na podložke celý od boha deň doslova to takto povedala tak sa pýtam ostatným matiek že keď mieste von ani v lehátku ani v kočíku kde máte svoje dieťa zvyšok dňa na podložke na zemi?
A prve dieta si kde mala cely den?
@diewcatqoo aj na postely aj na gauči bolo samozrjme aj na podložke v lehátku to isté ako stymto
@diewcatqoo lenže to nie obvodný lekár toto neriešil obvodný lekár ale na vyšetrení keď som bola
A dieta ma nejaku diagnozu?
V tom veku nebola naša vôbec na zemi. Na zem som ju dávala iba vtedy, keď som chcela, aby lozila. Inak bola v postieľke, na mne, na gauči, v kočíku, vo vajíčku, na posteli...
Vies o tom, ze lehatko nie je najlepsie riesenie? Ak tam ma dieta byt, ak len na kratko, na nevyhnutny cas. Naozaj mu je lepsie na zemi, na podlozke alebo koberceku na rovnom. Lepsie ako na makkom gauci alebo posteli.
Zalezi aj od dietata, moje deti neboli zrovna odlozitelne. Chvilu vydrzali na zemi, chvilu v lehatku, ale najviac na mne.

Ja mojich nechávam niekedy aj pri šlabikary