Kde robím chybu?
Dnes na ihrisku som si polozila otazku.. preco je ten zivot taky nespravodlivy? Bola som tam ja a este dalsie 4 mamicky.. dokopy 4 chlapci a dve dievcata ( tie boli mladsie ako moj syn) 2 chlapci starsi ako moj syn tak 5 az 6 rokov. A jeden chlapec o nieco mladsi od mojho syna. Viem to, lebo hovorila, ze maly ma 2 roky a 3 mesiace a moj Matus ma 2 roky a 4 mesiace. Vyzerala som zo vsetkych tychto zien najhorsie, ani jedna nebola tucna ja mam 104kg, ani jedna nebola oblecena do legin a vytahaneho tricka, ani jedna nemala mastne vlasy a akneznu, rapavu plet ako ja. Ach. Specialne mamicka so synom v mojom veku vyzerala vyborne, pekne oblecena, stihla, opelena, jemne nalicena, upravene nechty a vlasy. Jej syn ocividne bez plienok, pribehol k nej sam sa vypytal cikat, rozpraval vo vetach, krasne spolu komunikovali, vsetko si nechal vysvetlit, nerobil cirkus a hral sa tak, ze bud sedela, alebo jej priniesol kolobezku tak sa spolu vozili, ci pustali si auta.. proste cista pohodicka. Moj syn stale plenkovany, moc nerozprava, stale sa rozculuje, reve, bije, trieska o zem a robi cirkus. Beham len za nim cela spotena ani na minutu si nesadnem... KDE ROBIM CHYBU? Po asi hodine co tam boli prisiel jej partner, pekny urasteny, upraveny, vysoky muz ju objal, pobozkal a syn sa za nim radostne rozbehol, ona isla na kavu a citala noviny. Predstavila som si svojho muza, ako len frfle, hada sa so mnou, nema pekneho slova, vypaseny a pasivny lezi na sedacke a nie je ochotny ist s malym ani na minutu von. KDE ROBIM CHYBU? Ked sa vratila syn sa rozlucil s ockom dal mu pusu, muz dal pusu zene povedal, ze sa bude ponahlat z prace a odisiel. Ziaden cirkus, cista pohoda chlapec mu este kyval ked isiel okolo na svojom BMW. My auto mame, ale pouzivame sporadicky v case rodicovskeho prispevku je prilis drahy spas. Mamicka potom zahlasi ideme k babke, dieta skace radostou, krici baba baba a spokojne odchadza so svojou matkou ruka v ruke.. zas ziaden cirkus... ta nastupuje do svojho cerveneho Mercedesu a odchadza prec. Ano sledovala som ju lebo ma fascinovala, svojim zjavom, spravanim, vyzarovanim a kludom.. vyzerala byt stastna, spokojna.. ako keby jej nic nechybalo. Preco ja nikdy nebudem zit taky zivot? Preco moj muz ma ma na haku? Preco je moj syn taky problemovy a zurivy? I ked ho samozrejme milujem. Preco nikdy nebudem stihla? Preco aj keby som nahodou schudla nikdy nebudem ako tato zena? KDE ROBIM CHYBU? Zostal vo mne smutok, beznadej a melancholia.. taka recnicka otazka...
Ako sa máš po pár mesiacoch ? Zmenilo sa niečo?