icon

Kde ste mávali bábätko od narodenia?

mimanr
7. sep 2015

Ahoj, chcem sa vas spytat na vase skusenosti s nasledovnym:

1. kde ste mavali babatko od narodenia, aby ste sa mohli pohybovat aj v kuchyni a pod? Ja som mala prve v kociku a s tym som labzovala po byte. Teraz na to obdobie zvazujem taku postielko-kolisku Chicco Lullago - mate skusenost?
2. ako obliekate (myslim vrstvy) babatko v zime do zavinovacky v autosedacke? Ja som mala prve dieta do leta, takze som to neriesila. A najprv ho v tej zavinovacke prinesiem do auta a tam pretiahme tie pasy, alebo ako? 😀
3. Co hovorite na elektricke odsavacky hlienov? Ja som mala vysavacovu, ta bola super, ale cestovat sa s nou nedalo a celu noc pustat vysavac, ked druhe dieta spi, no neviem...
4. A co odsavacky mlieka? Mala som rucnu medelu, ale som sa poriadne narobila s nou 😒 inak bola fajn.
5. Posledna otazka 😉 ta odsavacka mi po tolkych vyvareniach vo vode tak "zasla". Ako ju vycistim do cira? ocot, ci...?
DAKUJEM 🙂
Dakujem.

alaguema
7. sep 2015

@mimanr
1 v nosiči, alebo v šatke, keď už sedeli, tak aj v kresielku na kuchynskom pulte, aby sme mohli diškurovať 😀
2 overal
3 mala som ručnú a úplne stačila
4 ručná, ale veľmi som ju nepotrebovala, takže neviem posúdiť
5 ak zašiel plast, tak to asi nepôjde ničím. Ocot funguje na vodný kameň.

safranca15
7. sep 2015

1v postielke alebo v obyvacke na gauci pokial sa nekotulalo ked sa viac hybalo tak v stolicke jedacej
2 tiez mam narodene v lete ale inak overal nosila do roka
3ja som mala tu co ustami sa cuca ale moc sa mi nepacila skor tu vysavacovu by som brala
4mala som rucnu iba
5neviem prepac

mimanr
autor
7. sep 2015

@alaguema no ona zasla tak, ako ked vo vode prevaras umelu hmotu, urobil sa na nej taky povlak a nejde mi to nicim dole...

raszuz
7. sep 2015

@mimanr ja pri kazdom vyvarani pridavam do vody lyzicku kyseliny citronovej, bolo to uvedene ako tip v navode na pouzitie el. odsavacky medela, zatial to funguje

michaelamilan
7. sep 2015

1) vo vaničke od kočíka a mala som ju aj ako kolísku keďže sa dalo dobre hojdať- retro kočík
2)mám februárovku a dávala som malému overal a prikryl dekou
3) používala som len vysavačovú
4) ručná od aventu- ale ak budeš mať veeeeľa mlieka, tak rozhodne elektrická
5) umývala som umývačke a nezašla mi

natalushka
7. sep 2015

1.prve tyzdne som nerobila nic len kojila,uspavala maleho,ked ne,sedela som na zachode a stale dokola..takze to bolo vyriesene🙂 ale potom som ho mala normalne na gauci polozeneho,nech sa nekrci..ked podrastol vo vybracnom kresielku..ale tiez som mala vyhliadnutu taku tu kolisku na koleckach..myslela som,ze uz budeme prestahovani v domr,no neboli sme a vtedy som ju tam nemala kde mat..ale pri druhom to urcite budem riesit koliskou..
2.zavinovacku som mala od Emitexu,krasne sedela v sedacke,dala sa.pekne rozopnut..maleho som obliekla normalne ako doma a zabalila do zavinivacky..v aute som ju len rozopla..inak ja som vajicko nenechavala v aute..mala som ho doma,maleho som zabalila a preniesla do auta..teraz uz ma rok,to musim doriesit,bo zavinovacka uz mi asi neprejde🙂
3.neporadim,ja mam na vysavac..a len jedno dieta,takze my aj tak nespime,ked je chory..
4.ja som mala rucnu MAM..ale v porodnici mi pozicali elektricku Avent,aj taku masaznu funkciu to malo..ta bola uzasna ,ked sa mi naliali prsia,som sa toho bala,ale bolo to s nou super..doma uz som odsavacku pouzivala len par krat,maly sa krasne rozpapal..
5.neporadim..ale myslim,ze s tym uz nic nespravis..ked to nema vplyv na funkcnost,tak by som to neriesila..sak to mas doma,nikde ju nevystavujes..
Drz sa,nech to dobre rozmyslis vsetko🙂

vroni
7. sep 2015

1) v kresielku (lehatku), na gauci a neskor na zemi
2) novembrovciak - overal a na to deku, v sedacke bola na chrbte kozusinka
3) ziadnu, nechybala mi ani pri prvom ani pri druhom dietati
4) mala som elektricku Medelu
5) zajdeny plast nevycistis nicim, je skorodovany, mozes vyhodit a nabuduce umyvat v octovej/citronovej vode, potom nezajde

mamadoma
7. sep 2015

1. v spalni v postielke, v obyvke na gauci s ohradkou
2. overal urcite
3. no my sme kupili prenosnu elektricku odsavacku a bola draha, a je nanic, ta na vysavac je super. A pri druhom to budem riesit rucnou, ustnou, v noci
4. ja som mala tiez rucnu, a tiez som sa natrapila ked som odsavala, nastastie to neoblo casto.
5. Vyvarit v octovej vode?

mamadoma
7. sep 2015

a este k bodu jedna, tiez teraz presne rozmyslam nad prenosnou koliskou s ktorou budem spacirovat po byte

siska53
7. sep 2015

@mimanr
1. Maleho na hracej deke,alebo ked spinkal,v postielke. Mala bola v nosici,obcas a vynimocne chvilu vo vajicku alebo som nejak presunula postielku do obyvky (malokedy,vzdy som sa namakala.
2. Neviem,mam jarne deti.
3.mne vyhovovala ta na vysavac,ale v noci som ju pouzila raz bez vysavaca. Vycucla som.ako za starych cias. Ale viem,ze deti by sa aj tak nezobudili,raz muz o 22rozbil pohar,dokladne sme vysavali obyvacku asi pol hodinu a deti spali ako zarezane.
4. Odsavacka mlieka jedine elektricka. Rucnpu mi to neslo vobec pritom som.mlieka mala dost. Elektricka medela je super.
5.odporucam.vycistit praskom do peciva ci sodou bicarbonou ci kyselinou citronovou.. Ja tym krasne vycistim flase a i rychlovarnu konvicu. Strasne uz bola zajdena od caju a teochu prasku do peciva spongia a uplne super. Ocot pouzivam na vodny kamen v nej,ked zovrie. Ocot je skor dezinfekcny.

marianka0101
7. sep 2015

@mimanr flase a cumle som vyvarala v destilovanej vode. Tak mi ostali ciste bez toho nadychu, ci to pojde aj takto vycistit neviem

mimanr
autor
8. sep 2015

@natalushka dakujem 🙂