icon

Kdy se vám miminko přestalo v noci budit?

terezkazv
22. feb 2013

Ahojte maminy, mám 9 měsíčního syna, stále ho kojím (přes den příkrmy, v noci jen kojení). Chtěla bych vědět, kdy se vám mimi přestalo v noci budit a spinkalo až do rána. Budí se cca co 3 hodiny, někdy víc někdy míň. Nikdy jsem ho na kojení nebudila, bylo to čisto na něm kdy se probudil a papal. Občas se ho snažím ošálit jen čajíkem a cumlíkem s medíkem, ale výde to málokdy. Většinou ho musím vzít k nám do postele a nakojit ho a pokud u toho nezaspím i já, dám ho zase zpět do postýlky. Ráda bych věděla, kdy bych se mohla už vyspat i já trošku dýl. Ségra mi říkala, že jakmile odstavila malého od mlíčka, ale mám pocit, že jestli malého odstavím, snad mi ani nezaspí, protože jinak než nacucnutý na mě skoro nikdy nezaspinká. Jak jste na tom vy ?

Strana
z2
aadulik2110
22. feb 2013

@terezkazv ahoj, tak ja som k malému vstávala aj 16x za noc - čo bol hladný.... takže keď si to zrátaš, tak sme sa budili každých cca 45 min. keďže sme bývali u svokry, kde bývali ďalší 4 dospelí ľudia a podaktorí sa vyjadrili, že nemienia počúvať v noci plač, keď oni chodia do roboty.... tak som nikdy nič neriešila a vždy som vstala k nemu, keď zamrnkal a nakojila som ho.... vložila späť do postieľky a takto dookola celú noc.... trvalo to od konca 3 mesiaca až do 6,5 mesiaca. Každú noc 10-16x hore, ešte som nezaspala a už som vstávala. Cez deň som si neoddýchla nakoľko sme dokončovali stavbu domu. Potom sme sa presťahovali do svojho - manžel mal nočnú a tak som v noci bola doma s malým samá. Možno ma niekto odsúdi za môj postoj, ale zafungovalo to - malému som povedala, koľko je hodín keď zaspával a povedala som mu o koľkej k nemu vstanem. Ak sa zobudil mimo tento čas, tak som k nemu nevstávala - poplakal si trochu - zaspal a zobudil sa neskôr. Najprv som začala s 2 hodinami medzi kojením, potom 3, 4 atď. Takto sme sa budili 3 noci.... a potom začal spávať od večera až do druhej - po týždni do piatej a nakoniec po nejakom čase spal až do pol siedmej - pol ôsmej ráno. Čiže prespí skoro celú noc - kojím i naďalej - ráno kojenie - príkrm - príkrm - po obede (o 14.00) kojenie - príkrm - príkrm + kojenie a ideme spať - okolo desiatej v noci spravím ešte veľmi riedku kašu - vypije ju v spánku. A dobre sa vyspať je naozaj na nezaplatenie.

gaby21
22. feb 2013

@bosoriak No tak, toto ako u nas, mladsi sa budi kazdu hodinu a pol, do toho starsi trikrat za noc, no cela sodoma gomora 😀 . Ale, stale si vravim, len hlavne, ze su zdravi, to je pre mna najdolezitejsie, stale to robim s laskou, aj ked niekedy na pokraji sialenstva 😀

laura0
22. feb 2013

podla mna pokial ho budes kojit ani necakaj ze prespi celu noc,totiz tam uz nejde ani tak o to jedenie ako o zvyk ze maminka da ,,pocumlat" ... kojene deticky pouzivaju maminky miesto cumlika .Moja suseda kojila do 14 mesiacov sa jej mala budila dost casto v noci ale tam uz islo o dudkanie nie preto ze bola hladna a zacala spat celu noc asi tyzden potom ako ju suseda odstavila lebo uz zacala chodit do prace a tie nevyspate noci boli pre nu hrozne..... 🙂

zitaje
22. feb 2013

Moja skusenost je taka, ze kojenie a spanok deti spolu nijakovsky nesuvisi.
Starsia dcera prespala celu noc od svojich 2 tyzdnov !, bolo to normalne zdrave donosene dieta. Potom v obdobi separacnej uzkosti (cca. 8 mesiacov az rok) sa budila casto, obcas aj 10x, riesila som to tak, ze spala so mnou v posteli. Po roku spala celu noc zas. Kojila som 22 mesiacov.
Mladsia sa budia od malicka tak ako sa deti budievaju, viackrat za noc, ono sa to vyrazne meni pocas prvych dvoch rokov. Celu noc prespala tusim az niekedy vo veku 1,5 roka, kojena bola 2 a pol roka.
Ono je to hlavne velmi individualne... snaz sa nerobit z toho vedu, zober si dieta do postele, aby si nemusela vstavat a ani si rano nebudes pamatat, kolkokrat si bola hore 😀

medi
22. feb 2013

uz som sice raz pisala, ale este doplnim🙂
vidim ze baby pisu, ze kym v noci kojili, deticky sa budili.. u nas napriklad to tak nebolo, dala som vsetkemu /budeniu, kojeniu, odstaveniu/ volny priebeh a samo to slo tak, ze v 2r sa prestala budit, na den presne na svoje 2.narodeniny prespala prvu noc, este dnes si pamatam aka som bola stastna 😀
ako sa obmedzilo nocne kojenie, mliecka bolo menej a v 2,5roku sa mala uplne hladko odstavila sama 🙂
a to som sa fakt bala ako to bude prebiehat, bola hotovy zavislak😀

jasne ze to bolo vycerpavajuce, tie dva roky sa budila aj 8-10x za noc, ale ked si clovek uvazi, ze je to /vzhladom na cely dalsi zivot/ predsa len kratke obdobie, ktore sa mozno uz nebude opakovat, a dietatku to vela da.. nie je podla mna o com 🙂
ja som si malu kvoli tomu nastahovala do postele a vyhovovalo to tak nam obom. drzim palce 😉

amouramour
23. feb 2013

@zitaje ja si myslim ze suvisi...staci precitat skusenosti mamiciek co koja a co nekoja...nekojene deti podla mna rozhodne spia pokojnejsie a dlhsie🙂kojenie je nielen o mlieku ale i zavislosti na mamine🙂

tisa82
24. feb 2013

@brita Ja dodržiavam večerný rituál, vždy o 19. hodine večer ho vyzlečiem a válame sa v posteli 🙂 . Kúpem ho každý druhý deň, o 19:30 je už v pyžamke a uložím ho do postieľky, dám mu mliečko a vedľa neho položím cumlík (výhodou je, že svieti v tme 🙂 ) Mliečko si drží sám, akonáhle mu ho dám do rúčiek, dostane krížik na čelo a zatvorím izbu. Za nejakých 15 minúť (čo je presne teraz) ho idem skontrolovať, cumeľ v ústach a sladko spí. Ale niekedy počujem, že si odgrgne sám, on sa vie sám posadiť, dokonca aj bez problémov postaviť, tak si odgrgne sám. Ale k tomu sme prišli postupne, keď mal 6 mesiacov, tak som mu nechávala chvíľu svietiť na chodbe a mal pootvorené dvere .... chvíľu si ešte rozprával, potom som mu dala grgnúť a on zaspinkal .... potom som zatvorila.

nadula01
24. feb 2013

@terezkazv ahoj aj nam sa budila mala kazde 2-3 hodiny na kojenie v noci ,ale cca od 11,5 mesiaca som ju prestala kojit a odvtedy prespi celu noc..s tym ,ze sa niekedy raz prebudi a bud ju len pohladkam a zaspi ,alebo ju vezmem k sebe do postele nadranom.V noci uz jej nedavam pit nic ,len vecer mliecko pred spanim

terezkazv
autor
25. feb 2013

@gaby21 no já totiž mužu sníst asi co chci i kg čokolády a 2 kg slaniny , je jedbno či ráno, večer kdykoliv a cokoliv a nikdy nepřiberu. Měsíc po porode jsem vážila o 3 kg míň než jsem otěhotněla a to mi zustalo až do teď. A navíc máme každou babičku od sebe 300km takže když malého raz začas vidí, daly by mu asi úplně všechno. Ale teda netuším proč by měl malý pít jen vodu a hlavně teď v zimě. Myslím si, že ovoce a šťávičky z ovoce jsou zdravé a chutné a pokud se dítě vede na hygienické návyky hned od mala, bude na zubky stejný pedant jako já a zkažene je mít nemusí. Stejně někdo si zuby čistit muže 20x denně a zkazí se mu a někdo si je nemusí čistit vubec a má je dobré. Je to otázka i genetiky. Já jsem studovala VŠ zdravotnických věd, takže něco taky vím, sice moje zaměření (nukleární medicína) se k dětem velmi nedostane a základy jsme měli všichni stejné. A vy jako že svému miminku nedáte ani piškotek , nic ? To co potom to dítě jí ? Jen mléko, vodu a pohanku ?

terezkazv
autor
25. feb 2013

@zitaje já se jen bojím, aby jsem malého nenaučila na to, že spí s náma v posteli a potom nechtěl spinkatve své postýlce. Budí se 5x za noc. No někdy je to šílenost a spí max. 30 min a 30 min se mrví v posteli, či se nakonec rozhodne, že si chce hrát a 4 hodiny v noci si hrajeme či pozeráme rozpávky. Takže je to super. Teď se navíc chystám do práce, tak jsem zvědavá jak to manžel přes noc s malým zvládne, když budu v práci na nočních a jak to zvdánu já, být s ním hore a potom jít na denní. 😀 no bude to sranda

zitaje
25. feb 2013

@terezkazv hm, to bude tym, ze mne nepripada zle, ked sa dieta nauci spat v rodicovskej posteli 😎 . Pre mna to ma lensame vyhody.
Moja mladsia ani nemala postielku, od narodenia spala so mnou, a vo veku 2 a pol roka sa dobrovolne a s radostou odstahovala do detskej ku svojej sestricke. Potom este asi rok vzdy nad ranom prisla do spalne - vzdy som sa jej velmi potesila 😀 . AJ teraz este obcas pride, ale ja celkom nechapem, preco by mi to malo vadit... 😅

A dalsia vec -- u nas sa v noci spi. Ziadne hranie sa, rozpravky a podobne. My sme ani svetlo nezapalovali, ked nebola potreba. Len som jej strcila prso do pusy a spala som dalej, a mala zaspala o chvilu tiez.

terezkazv
autor
25. feb 2013

@zitaje no ani u nás se nerozsvicuje světlo a snažila jsem se malého uspat, ale trvalo to hodinu a on byl prostě vyspaný. Začal mi tahat vlasy, strkat prsty do očí a stále jen mama, mama, takže proto už jsem se sebrala a šli jsme do obývačky, jelikož manžel vstává o 5-té ráno do práce.

gaby21
25. feb 2013

No moje miminko do roka nic sladke neochutna, a papa plnohodnotnu domacu, varenu stravu, a do tejto kategorie nezaradujem piskoty. U vas sa pravdepodobne hodnotna strava nahradza sladkostami, pretoze inak by si sa ma take hluposti, ako co moje babo papa urcite nepytala, inak z mojej skusenosti viem, ked napapanemu dietatu ponuknes sladke, pokial naozaj nie je hladne, tak odmietne, deti nie su ako dospeli, ze musia zakazdu cenu do seba natlacit sladke a hlavne co najviac. No a tu teoriu o zubnej genetike, tak to je tiez poriadna hlupost, ziadny zubar by s tymto nesuhlasil. Ale ved uvidis sama, som si stopercentne ista, ze ked budes svojmu miminku močit cumel do medu, a nahradzat plnohodnotnu stravu sladkostami, zubne kazy vas neminu 😝

gaby21
25. feb 2013

@terezkazv A este som zabudla, uz ked sa ma vysokoskolsky vzdelany clovek opyta, ze preco by malo dieta pit iba cistu vodu, tak ti poviem pravdu, ze mi spadla sanka dolu 😲

terezkazv
autor
1. mar 2013

@gaby21 tak ti řeknu, že i mi padla, když slyším, že někdo v mrazech jako byly tu okolo -10 stupňu, dá dítěti vodu, místo teplého čajíku, to už si mu mohla rovnou strčit do pusinky kostku ledu 😉

terezkazv
autor
1. mar 2013

@gaby21 a sorry , já nenašla vysokoškolský obor matak z povolání, ale se svým chováním váš z něj asi i doktorát. Fakt tabulková mamina, co dá svému dítěti ať je zima nebo teplo stále jen pohankovou kaši a vodu. Super, jen aby ti potom to dítě neofoukl větřík a díky imunitě, kterou mu budeješ, se ti z pohanové kaše ... Fakt nevím, co je špatné na čaji v zimě, pasírovaním doma uvařeném ovoci a vypačkané ovocné šťávě. Asi máš hodně času nazbyt a čekáš tu MK až budeš moct někoho zpocovat. A až pujde do školky, tak abys malému dávala krabičkovou stravu, protože ve školce se pije i čaj, jí ovoce a není tam jen pohanková, rýžová či kukuřičná kaše. S pozdravem 1. profesionální maminu

gaby21
1. mar 2013

@terezkazv Asi ta nepotesim, ale moje dieta uz od dvoch rokov chodi do skolky, spapa, vsetko co mu daju a stale patri k najzdravsim detom v skolke, skoda ze nemas ten doktorat z inej oblasti, v ktorej by ta naucili, ze prave tym ako sa stravuje dieta do jedneho roka sa vyrazne buduje jeho imunita, a na toto nepotrebujem vysoku skolu, aby mi to bolo jasne 🙂
A hlavne sa ukludni, chcela si poradit, ja som ti iba poradila, ze tym ze strkas svojmu dietatu cumel do medu, mozes sposobit aj to, ze nespi, kedze cukor vo vseobecnosti doplni potrebnu davku energie.

taniamirco
14. mar 2013

Moja mala ma 16 mesiacov,a este sa stale budi jeden krat v noci 😉 ale spinka sama vo svojej izbicke,aj zaspinka sama...a spi od 21 do rana do pol 9.

Strana
z2