icon

Kedy dať deťom prepichnúť ušká?

mmataaa
13. feb 2014

Ahojte...kedy je najlepsie dat prepichnut detom uska???alebo je lepsie ich dat prestrelit????a ked sa prestrelia v 6 mesiacoch moc si deti chytaju uska??

Strana
z2
mokaku
14. feb 2014

@jamelia ahoj a ake si davala nausnicky ak sa smiem spytat nejake specialne?

jankaba1
14. feb 2014

Ahoj, ja som dala malej prestrelit uska po 3 mesiaci. T.j. po ockovani .Prepichovali jej uska na novorodeneckom odd., kde sa naroodila. Chvilka placu a bolo, pekne sa zahojili. Nakolko mala ciapku, tak si nic neposkodila.
Ono, ci sa prepichnu v 6.mesiaci alebo neskor, dieta to uz bude viac davat najavo, ze ho boli...ci zaujima. Podla mna, cim skor.

jamelia
14. feb 2014

@mokaku AHOJ, nic specialne - dala som jej zlate nausnicky este po mne, ktore som nosila ako mala 🙂 len sme ich predtym dali vycistit.

mokaku
14. feb 2014

@jamelia aha dakujem no musim pokutrat po suplickoch 🙂

dada7701
14. feb 2014

..my sme dali malej ked mala 4 mesiace...tiež som to odkladala, ale nie je načo čakať, zvládla to super...uška sa zahojili krásne...ani nevedela, že sa niečo stalo....

mmataaa
autor
14. feb 2014

@zuzi0110 aj ked som mu to vysvetlova tak to nechape....jeho odpoved bola ze sak si to nebude pametat :( ....ale som mu povedala,ze ked jej ich chce dat tak skoro nech ide s malou on..a nejak sa nema k cinu...on totisto beznesie detsky plac

luba41
14. feb 2014

@mmataaa tak malému dieťaťu uško stále rastie..je umenie trafiť sa presne na obe ušká rovnako..už som tu párkrát čítala, ako "presne" mali bábätká prepichnuté dierky-každú inde. .a čím je dieťa staršie, tým to viac vidieť..takže aj z toho dôvodu by som pekne odložila až na neskorší vek, ked bude sama chcieť..moja staršia dcéra si dala nastreliť k 14ke a mladšia si dá nastreliť ked bude tiež sama chcieť..

lubina
14. feb 2014

My sme dali dcerke nastrelit nausnice az ked mala tri roky a to sme sa s nou pekne dohodli, ci chce nausnice alebo nie, sama sa mohla rozhodnut 🙂 . Mladsia ma 5 rokov teraz a este stale nema, ona zatial hovori, ze nechce a ze ked bude chciet, tak mi povie....podla mna nie je treba davat nausnice iba preto, ze okolie sa cuduje a nuti maminu, aby uz dievcatku dala nausnicky....to je najvacsia hlupost urobit to iba preto, ze okolie to tak chce. Ved ani ine veci nerobime len preto, ze ini to chcu, tak preco sa nechat tlacit do tohto???

lubina
14. feb 2014

@luba41 presne ako pises, aj my sme tak isto urobili. Starsia uz ma, od 3 rokov a mladsia este nechce a to ma 5 r.

lucka011
14. feb 2014

Ja som prvej dcérke dala prepichnúť týždeň po narodení, keď ju očkovali proti TBC a druhú na tretí deň, keď sme odchádzali z pôrodnie. Vtedy to je myslím si najideálnejšie, lebo si to ešte neuvedomujú a keďže väčšinu dňa a noci prespia, tak si s tým ani nič neurobia..

daanuska
14. feb 2014

Ahoj ja som dala prestrelit v 7 mesiacoch a parada 🙂 vyborne sa to hoji je to rychle a s minimalnou bolestou behom minuty uz neplackala a za uska sa vobec nechytala 😉 ja to len odporucam 😉 ozaj a dierky ma krasne rovnako tak ako to ma byt 🙂

mmataaa
autor
14. feb 2014

@daanuska a ta nastrelovacia nausnicka ju netlacila ked spinkala???

daanuska
15. feb 2014

@mmataaa nie vobec -neplackala,spinkala a nic cervene tam nemala takze urcite ju netlacila-ona ma take zakoncenie "original pre deticky" 😉

alexandra1104
15. feb 2014

ahoj podla mna cim skorej tym lepsie....ja som dala v 3ch mesiacoch

alexandra1104
15. feb 2014

najlepsie hned v porodnici

loknicka
15. feb 2014

my sme tiez v troch mesiacoch. mala poplakala a od unavy zaspinkala. nausnicky som predtým namocila do liehu aj som ich v nom doniesla do nemocnice. potom som uska cistila liehom a framykoinovou mastickou a za 4 dni ani nebolo vidiet ze jej nieco robili... zvladla to uplne v pohode 🙂 ale su mamicky co to riesia hned pred odchodom z porodnice....

sandracs
15. feb 2014

Ja som dalal dcere prestreliť až keď sama chcela - asi 8-9 ročná.

mmataaa
autor
15. feb 2014

ja jej dam prestrelit tak okolo 6-8 mesiac lebo dostala nausnicky na krst..

melalex
15. feb 2014

Ja som dala prestrelit uška mladšej ked mala 10 mesiacov a biedak si tam tak vytrpela a kupili sme jej tie najmenšie naušničky ale bohužial jej dierku prestrelila vysoko tak sme ich išli vymenit ale až po týždni a to jej behom týždna uška zarastli tak sme šli znova ale prepichovat ale poviem vam nikdy viac.Plakala na živé raty a my s nou.Druhej dcérke prepichli ešte v nemocnici a nelutujem pretože dieta si to nepamäta a ušká si ani nechyta.Najlepšie prepichnut do tých 2 mesiacoch podla mna ale každý može mat iný názor.

lucinocka
15. feb 2014

ja som nedala, na odpor celej rodiny.. ked bude chciet sama, tak jej dam..

mmataaa
autor
16. feb 2014

@melalex ja sa tiez bojim ze bude plakat...ale moja ma uz tri mesiace...podla mna by sa mali prepichnut bud este v nemocnici alebo az ked bude chciet sama....keby nausnicky nedostala tak by to bolo ovella neskor :(

chloe001
16. feb 2014

My sme dali nastrelit, plakala par sekund, ako ta pistol to nastrelila, zlakla sa zvuku. Kym sme odchadzali z ambulancie, rozdavala usmevy na vsetky strany. Takze boliet to pravdepodobne neboli a traumu z toho mat nemoze, lebo nema preco. My sme dali v 8.m. Podla mna je to jedno kedy, ci si bude chytat, nebude, ci sa bude ciapka otierat o nausnicku, ci nie, zavisi od konkrétnej situacie a dietatka, takze to je velmi tazko povedat. Nedavala by som v lete, lebo nam napr neodporucali dva mesiace chodit sa kupat do bazena. Ale my sme davali vo februari, tak sa nas to netykalo. Tie chirurgicke nausnice netlacia, ja sama som si ich tam pre seba kupila, nech mame rovnake a spavam v nic a nic ich necitim. Malej sme potom vymenili po styroch mesiacoch chirurgicke nausnicky za zlate. Klopem, ze nejake problemy nemala.

melalex
17. feb 2014

@mmataaa tak určite bude malinká plakat ale radšej jej prepichnite teraz ako neskor,ona na to hned zabudne a nebude si tam s ručkami babrat.

mmataaa
autor
13. mar 2014

tak uz mame nastrelene nausnicky 🙂 malinka sa len zlakla hnet jak sme visli z miestnosti tak uz neplakala ;)

Strana
z2