icon

Kedy prebalovať?

helena220
14. sep 2013

ahojte. Som mamičkou 11 dni a riešim menšiu dilemu. V porodnici ma upozornovali že babatko najskor prebaliť, potom nakrmiť. Ok. Cez den vec celkom zvladnuteľna. Ale v noci nas budi oveľa silnejšim plačom ako cez den a kym ju prebalim čo niečo trva a potom ju prikladam k prsniku objavia sa problemy pri prisati a celkovej nespokojnosti malej. Čítam na nete všeličo, ale zaujimaju ma vaše skusenosti. Čo je lepšie? Prebaliť pred alebo po krmení? bojim sa že mi bude velmi grckať v ked s nou budem manipulovať po krmeni.vdaka

Strana
z2
dahra
14. sep 2013

No prvom dieťati som prebaľovala v noci vždy pred každým kŕmením cca 2-3 mesiace, on kakal aj 5x denne vrátane noci, no takmer nikdy sa nepokakal po najedení, lebo zaspal. Des a hrôza, lebo mal ešte alergiu na vlhčené utierky, takže vždy som ešte nosila aj lavorček s vodou. Prvý mesiac som ho musela zakaždým rozbaliť, ale neskôr som už podľa "vône" vedela, aký je obsah plienky, tak som prebaľovala len pokakaného. A postupne som prešla na prebaľovanie až ráno, to po pár mesiacoch. Pri malej teraz je všetko oveľa rýchlejšie, zuším už po 2t som prešla na systém - prebaľujem až ráno, bo ona kaká tak 1max2x denne a v noci skoro od začiatku nekakala. Takže máme to ľahké, prebalíme sa až ráno. Zato sestrin malý je nevyspytateľný - prebaľuje ho vždy pred jedením, čo je lepšie lebo dieťa nezvracia, ked je plné a manipuluje sa s ním. No dosť často sa pokaká po okúpaní alebo najedení. Z tohto vyplýva, že riešiť treba podľa potreby 🙂

lupape
14. sep 2013

@helena220 ono je pravda že najskôr prebaliť a pak nakŕmiť. tak by sa to malo robiť. ale moji dvaja synovia pravidelne kakali počas kojenia,alebo len čo dopapali bolo počuť splechoty. takže ja som to robila naopak. najskôr najesť,pak prebaliť.
si vyber čo vám lepšie vyhovuje

hamca
14. sep 2013

@helena220 zalezi, ci ti ide po papani hned spat. Nasa dcerka vzdy zaspala najskor hodinku po krmeni, takze ja som to robila tak, ze ked sa mala zobudila s placom, nakojila som, nechala odgrcnut, potom prebalila a potom sme sa mojkali pokial nezaspala. Ked v noci zacala hned po kojeni spat (cca v 2 mesiacoch), tak som ju prestala v noci prebalovat. Samozrejme, ak by bola pokakana, tak prebalim, ale za celych 15 mesiacov mala kakala v noci asi len 2x.
Podla mna neries to, co ti vraveli v porodnici, ale prisposob sa babatku.

ivanakal
14. sep 2013

Ja som maleho prebalovala ked sa v noci zobudil, potom som ho nakrmila a potom som ho prebalila 🙂) coz bola dobra hovadina, a kvanto plienok ked sa nahodou pocas papania pocikal. neskor som ho prebalovala iba pred papanim 🙂)

svetlusska
14. sep 2013

@helena220 ja som prebalovala vzdy pred krmenim aby som ho po nakojeni uz nebudila...nikdy som maleho nenechala mokreho celu noc, ked som videla ze je pocurany tak som ho prebalila...

lutia
14. sep 2013

@helena220 ja som prebalovala pred papani aj ked plakaval...neviem zdalo sa mi to tak spravne..aj ked som citala ze je lepsie po lebo male babenko cika aj pocas papania...ale toto je len na tebe ako tebe vyhovuje...co sa tyka aj toho zaspania po jedeni tak preto mi vyhovovalo prebalovanie pred papanim aby som maleho nebudila...a isto sa zrychli aj doba prebalovania ked budete uz viac spolu...

lauricka
14. sep 2013

babatko zvacsa po krmeni kaka, je to taky vylucovaci reflex pri prijimani potravy, teda mliecka....takze, moze sa stat, ze prebalis pred a budes musiet aj po 🙂 . Urob tak, ako vam bude vyhovovat. Ak sa velmi rozrusi a ty vidis, ze potom sa nevie ukludnit a napapat, tak jej daj najprv papat. Manipuluj opatrne, jemne, nemusi jej to vadit ani po krmeni....A neboj, casom sa to bude menit, zabehnete si svoj system a zvyky...pozoruj ju, ty najlepsie vycitis a budes vediet, co jej a vam spolu vyhovuje najlepsie.

miku1
14. sep 2013

@helena220 Zo začiatku možno tie pvé 2 mesiace som prebaľovala pred papaním, už len preto, že malá zvykla pri kojení zaspať, tak aby som ju potom zbytočne nebudila. Párkrát som síce prebalila aj po papaní, ale to sa mi neosvedčilo, lebo obe dcérky sa potom zbytočne prebudili a dlhšiu dobu mali problém potom zaspať. Po takých 2 mesiacoch som ich už v noci neprebaľovala, až ráno. Akonáhle sa im upravilo kakanie, a prestali kakať po každom papaní.

nicci254
17. nov 2019

ja mam doma 2 tyzdnovu dcerku- stale hladame spolocny system fungovania. v nemocnici tiez vraveli najprv prebalit potom nakrmit. laktacna povedala, ze v ziadnom pripade, ze hned davat dieta na prsnik, ze hlad je pre nho vacsia zataz ako plna plienka. lenze mala sa nikdy nezobudila sama a ani ked som ju vzala do narucia proste spi jak zabita.. ona sa ani na hlad nebudi, budim ju ja cca kazde 2-2,5 hodiny (tiez na odporucanie laktacnej). tiez som si vsimla, ze pocas alebo po krmeni sa bud pokaka alebo poprdkava. a potom neviem ci ju zase prebalovat alebo nie, lebo to uz mi zase spi v naruci... nema niekto podobnu skusenost so spachtosom?

katrin21
17. nov 2019

@helena220 No malé bábätko väčšinou kaká Počas jedenia alebo hneď po ňom ale tiež som prebaľovali pred jedením aby som ju príliš nevyrušila, lebo po nájdení odgrgnutí pekne zaspala. Keď som vyslovene vedela že sa pokakala a išla spať Tak samozrejme som ju naspäť pre balila aj za cenu toho že tá plienka bola vlastne čistá a hneď vyhodená.

Sem tam keď bola pre balená krátko predtým tak som prebalila až po jedení

Strana
z2