icon

Kedy prejsť z detskej vaničky do vane?

10. jún 2025

Ahojte kedy ste prešli z vaničky do normálnej vane s dieťaťom? malá má 16m a už by som sa rada zbavila vaničky nech je menej "bordelu" v dome😂🙈my máme rohovú vaňu a neviem ešte presne ako to celé zorganizovať, ako to funguje možno ma tu vysmejete 😂neviem či tam dať nejakú protišmykovu podložku , ci malú len osprchovať ? ale radšej asi napustiť vodu len menej...no neviem ci sa kupete spolu s dietatom? lebo to mi je take divne ...takze neviem ci sa nejako zhrbim to tej vane alebo si sadnem do vane v tom kute sa da..len potom ked dieťa vyberiem radšej do uteraka ako keby na mňa a na posteli obliect alebo sa susite pri vani? my mame vsade dlazbu a staci ze je trochu voda a mala spadne cize sa tohto obavam, kupanie je u nas narocne hlavne ked uz ma ist z vanicky von a obliekat sa to je hotový rev neviem ci to je normalne haha ... asi je tento príspevok cely trápny len tak rozmyslam ci mi vie niekto poradiť 😂

tanyan
10. jún 2025

Trocha toho "bordelu" by som radšej ešte vydržala a nezbavovala sa zatiaľ za každú cenu vaničky. Podľa toho popisu mám pocit, že by si si tým vlastne zatiaľ iba vyrobila viac starostí a roboty.

kavasmliekom
10. jún 2025

Normálne od narodenia v rohovej vani, žiadne podložky nič. Len plienka pod deti. Na pustila som vodu, umyla prehnuta cez vaňu. Dala deti na uterák na práčku 🤣 osušila, zvyšok na posteli 🤭

victory7897
10. jún 2025

Toto si zaobstaraj..top vecička

cyberk
10. jún 2025

Pred vanu dat maly kupelnovy koberec, do vane protismykovu podlozku, nebude sa smykat nikde 🙂

viestta
10. jún 2025

kupis protismykovu podlozku posadis ju do vane Bud napustas 10 od alebo ju osprchujes. Ked skoncis, vyberies z vane zabalis do osusky a bud utries v kupelni alebo osuske prenesies do izby. Zacni trenovat, lebo cim bude starsia, tym viac sa bude vo vani macat. Niekedy aj od ychladne, kym sa vo vode dostatocne pohra. A ked si zacne anu uziat tak bude voda ajna strope

lucia13022023
10. jún 2025

Odkedy sedel bol vo vani. Možno skôr, lezal na brušku.

zuzanka.zuzu
10. jún 2025

nikdy sme nemali vaničku, vždy bol len vo vani. aj tu na ostatných komentároch vidíš že nie je rovnaký postup "ako". takže ako si zariadiš, tak budeš mať. skús ako to bude vyhovovať tebe aj dieťaťu

autor
10. jún 2025
@cyberk

Pred vanu dat maly kupelnovy koberec, do vane protismykovu podlozku, nebude sa smykat nikde 🙂

@kavasmliekom hh asi takto bude 😂
@cyberk veru asi do vane podlozka aj pred vanu osusime sa pred vanou alebo na pracke a doobliekame v izbe 😂 teraz mi to prišlo este ako velka "veda" lebo je to prechod od niecoho na co som zvyknuta na nieco ine ale uz rastie a z tej vanicky len vodu spliecha vsade a v tej vani to nebude vadit 😂

cyberk
10. jún 2025

Chapem 🙂 pri dietati si treba vse pekne naplanovat hh nech nie je panika :D zvyknete si 🙂

silvia2013
10. jún 2025

16m dieta vo vaničke??? WTF?

any_soj
10. jún 2025

Tebe vydrží vo vanicke v 16m? Naše by v tom veku boli ušli aj s ňou :D
My sme kúpali vo vani (tiež rohová) odkedy vedeli viac než pár sekúnd držať hlavu dvihnutú, čiže dáky 2-3 mesiac, a buď mali centimer dva napustené na člapkanie, alebo otvorený odtok a pustena sprcha ako vodopád. Milovali to 🙂 Keď sedeli či lozili,tak boli už úplne samostatní vo vani, napustené aspoň 10-15 cm. Nedávali sme protišmykové podložky, hoci hej, to by mohlo byť fajn, pri ďalšom možno dáme. Neboj sa 🙂

tanyan
10. jún 2025

Ono je to dosť veľký rozdiel napustiť vaničku a napustiť vaňu - čas, objem, rýchlosť chladnutia. Ja som tiež pri dcére dlho využívala vaničku, lebo bola na práčke a pre moje kríže to bolo oveľa lepšie ako krčiť sa do vane ku nej.

denkabemommy
10. jún 2025

Od kedy syn vedel sám sedieť bol v klasickej vani, odkedy stál, tak kľudne aj do sprchového na rýchlu sprchu (protišmyková podložka je samozrejmosť) 🙂

andrea_82
10. jún 2025

Nas syn ma cez 2 roky a stale je vo vanicke, kvoli spotrebe vody. Ta vanicka je ale vlozena vo velkej vani, takze moze spliechat, kolko chce. Mame tiez velku rohovu vanu a keby som mu do nej mala dat dostatok vody, tak miniem 4x viac ako v malej vanicke.

xrcdny16
10. jún 2025

My sme vanicku nemali normalne vana do nej sme dali uterak/plienku a umyli ako vo vanicke proste len vo vani…a ked zacal sediet uz si tam sedel bez ziadnych podloziek…ale ako nechapem ze ti neutiekla aj s Tou vanickou v takom veku:D

januska12323
10. jún 2025

Ako si spravíš tak budeš mať netreba zbytočne veci komplikovať.

simona92101
10. jún 2025

Mam 18m syna a stale sa kupe vo vanicke,mame taku skladaciu.kedze sa vo velkej vani boji a pri sprchovani reve ako o dusu 🤷‍♀️ vanickq je prakticka,nemusim vela vody napustit,okupem,vodu vylejem,vanicku necham uschnut a potom len sklopim na placku a oprem do rohu 🤷‍♀️ syna polozim pred vanu na podlozku,osusim,zabalim do osusky a v spalni procedura pokracuje 😃
Este mam 2 starsie,a tie sa kupu uz vo vani a to je uz "pásová výroba" 😃 kazda vyjde na podlozku pred vanou,osusim,dam zupan,kefku do ruky,sadnu na šamliky a umyvaju zuby,kym kupem maleho 🤷‍♀️🤣 maleho osusim,v spalni prezleciem,polozim do postielky,dam kefku do ruky.kym si "umyva zuby",dievcata natriem,oblecu si pyzamo a idu do postele.vyberu si knizku,kym citaju(resp.pozeraju obrazky),maly vypije mlieko,zaspi.potom idem k nim a uz len zhasnem,popripade este docitam rozpravku. Dobru noc 😉

lilope
10. jún 2025
@andrea_82

Nas syn ma cez 2 roky a stale je vo vanicke, kvoli spotrebe vody. Ta vanicka je ale vlozena vo velkej vani, takze moze spliechat, kolko chce. Mame tiez velku rohovu vanu a keby som mu do nej mala dat dostatok vody, tak miniem 4x viac ako v malej vanicke.

@andrea_82 dcéra má tiež cez dva roky a odkedy máme novorodenca a videla opäť vaničku, tak sa občas na miesto sprchovania okúpe v nej. Je šťastná, lebo má vodu až nad brucho a môže špliechať. Inak ak je vo veľkej vani, tak ju nekúpeme, len sprchujeme kvôli spotrebe vody tak ako ty. A rovnako je vanička vo veľkej vani, ani by mi nenapadlo ju dávať niekde inde.

andrea_82
10. jún 2025
@lilope

@andrea_82 dcéra má tiež cez dva roky a odkedy máme novorodenca a videla opäť vaničku, tak sa občas na miesto sprchovania okúpe v nej. Je šťastná, lebo má vodu až nad brucho a môže špliechať. Inak ak je vo veľkej vani, tak ju nekúpeme, len sprchujeme kvôli spotrebe vody tak ako ty. A rovnako je vanička vo veľkej vani, ani by mi nenapadlo ju dávať niekde inde.

@lilope nas pri sprchovani vresti ako o dusu, takze len kupeme. A vodu z vanicky este pouzijem na splachnutie zachoda. Kedze mame zumpu, kazda usetrena kvapka je dobra. 🙂

lilope
10. jún 2025
@andrea_82

@lilope nas pri sprchovani vresti ako o dusu, takze len kupeme. A vodu z vanicky este pouzijem na splachnutie zachoda. Kedze mame zumpu, kazda usetrena kvapka je dobra. 🙂

@andrea_82 to je super využitie, mne je ľúto aj tých pár litrov vyliať, ale na mydlovú vodu nemám iné využitie. U nás je zase problém umyť vlasy, to je strašný krik. Kúpila som aj šilt aby voda nešla do očí, ale odmieta ho, tak jedine nasilu raz za xy dní, no čo už.

silvia2013
11. jún 2025
@tanyan

Ono je to dosť veľký rozdiel napustiť vaničku a napustiť vaňu - čas, objem, rýchlosť chladnutia. Ja som tiež pri dcére dlho využívala vaničku, lebo bola na práčke a pre moje kríže to bolo oveľa lepšie ako krčiť sa do vane ku nej.

@tanyan 🙈