Kedy prestane 15-mesačné dieťa plakať pri zmene prostredia?
Ahojte maminky, stretli ste sa s takýmto? Mňa hlavne zaujíma kedy to prejde. Malý bol a je od narodenia plačko, stále si našiel dôvod na plač, teraz najnovšie, trvá to už pár mesiacov, akákoľvek zmena prostredia tak plače. Napríklad prídeme k našim, alebo k svokrovcom, tak spustí plač , takých 15 minút. Prídeme na ihrisko, spustí plač. On sa potom "aklimatizuje" a už je dobre. Zdá sa mi, že keď je so mnou, tak to až tak dlho netrva, Max 5-10 minút, no keď ide s mužom trva to dlhšie. Pritom sú to známe miesta, hlavne u rodičov a svokrovcov sme 1-2x do týždňa. S čím to môže súvisieť a kedy by to mohlo prejsť? Ďakujem.
Toto presne iste sme riešili v zime, mal mal rok a trištvrte... Chodili sme na známe miesta, kde to pozná, za ľuďmi ktorých pozná, pripravovali sme sa na to, hovorila som mu kam ideme, tešil sa, chcel tam ísť.. Akonáhle sme prišli, kútiky dole a rev, neskutočný. 15 minut a bol ok. Nechápem doteraz co to bolo, ale prešlo to.
@monikabotosova Este je malicky. Ono to postupne prejde, ale moze sa opat objavit, vo veku cca 3 roky byva opat separacna uzkost. Ja som ostala riadne prekvapena, ked mi dieta zacalo robit hysaky opat z nicoho nic.

Skús ho dopredu pripravovať, viackrát vopred cestou zopakovať "ideme na ihrisko, budeš sa hrať/hojdať/šmýkať"