icon

Kedy ste dali novorodenca kočíkovať komukoľvek z rodiny?

30. máj 2023

Asi hlupa tema na diskusiu, mame 6 tyzdnov a nonstop manzelove sesternice, ci svokra, ze chcu kocikovat. Ale ja sa bojim ho este dat z dohladu az je sam bezomna. Mozno som blba ale ako ste to mali Vy?
Asi som len opatrna ale je to vymodlene babatko po 3 neuspesnych tehotenstvach. Nechcem ho drzat len pri mne ale pride mi na to byt sam odo mna este moc malicky.

alenka1986
1. jún 2023

Ak je ktokolvek z blizkej rodiny ochotny ist kocikovat, vyuzi to. Mne bola moja mama kocikovat asi 5x, svokra tiez tak. Sestra nikdy, dcerka ma 15 mes. Neodmietaj pomoc, do buducna sa ti to zide, ver mi. Samozrejme nech babo nikto nechyta, nech len spinka. Kadejake susedky nech len nakuknu.

beka25
1. jún 2023

Malý ma skoro 7 mesiacov a okrem mňa a manžela ho nikto nekočikoval.

060106
1. jún 2023

My sme tiez nikomu nedávali kocikovat a bude mat 19 mesiacov a urcite v blízkej budúcnosti ani strážiť

jarka26011
1. jún 2023

Ako sme začali chodiť vonku, tak odvtedy 💁🏻‍♀️ Ono dieťaťu je jedno, keď spí, či ho dve hodiny tisnem ja, alebo svokra napríklad 🤗 a ja som si mohla upratať, navariť, umyť si mastnú hlavu 😂😂😂😂

a_da99
1. jún 2023

Mne toto bolo vždy proti srsti. Ak sa na to necitis, tak im ho nedaj, je to tvoje dieťa. Vieš že niektoré ženy radi dieťa zveria aj na niekoľko hodín a spravia si čas pre seba, ja taká napríklad nie som, ja by som nemala dobrý pocit, musím mat úplnú kontrolu nad výchovou do istého veku. Staršia už ma 4roky a tu nechám starým mamám úplne bezne aj pól dňa, ale s mladším (1,5r) som zatiaľ nonstop 🤷🏻‍♀️ rob ako tebe vyhovuje, bie ostatným. Staré mamy si dieťa ešte užijú keď bude väčšie.

lenka1993
1. jún 2023

Keď mala dcéra asi 10 mesiacov som ju dala kočíkovať babke. Ale na dedine na ktorej z jedného konca na druhý prejdes za pol hodinu a vedela som že mala čo i len okom pohne babka s ňou letí naspäť a tiez viem že babka nie je typ čo bude dieťa každému ukazovať a vykecávat sa.

penelope2066
1. jún 2023

Ak sa na to necítis tak ho proste nedaj.Ja som tiež nedala veľmi dlho a keď som dala tak jedine mojej mame,aj to som mobilom kontrovala kde sú.A keď mi nedvihala,mala som nervy 🙂

katrin69
1. jún 2023

Keď je to proti vášmu presvedčeniu, vysvetliť, nech dajú vám čas a potom. Ja som svokre dala už počas šestonedelia, lebo som mala pruh po malej na pupku a pri chôdzi som sa vlnila ako dvojka plech, keďže ten balón mi z brucha zmizol... Vyrovnávala som sa 😂 Poprípade povedať, že sa o ten kočík opierate a udržiavate balans 😉

mayi142
1. jún 2023

Mna to ani nenapadlo a nikto z rodiny ani nepytal.a to ma starsia dcera 4 a mladsia 2 a kocikovala som ich iba ja.ani by som nikomu nedala.niekto da,niekto nie je to len a len na vas ako sa rozhodnete.

rik01lulaka
1. jún 2023

Kiežby som mala dať komu kocikovat, resp by sa našiel niekto ochotný 🙏 dala by som hneď po príchode z pôrodnice...

medeaa
1. jún 2023

Nie, nedala by som.

17alexis
1. jún 2023

Moje dieťa má 10 mesiacov a okrem mňa a manžela ju nikto nekočikoval. Svokra berie psychiatrické lieky a je ako vo sne, ani sa nedíva, či môže prejsť cez cestu a moja mama je ako vo sne aj bez nich. Raz som šla s ňou, prechádzali sme cez cestu a ona s kočíkom zastala v strede jazdného pruhu a auto už bolo tesne pri nás a ona stále stála.

janka0702
1. jún 2023

Moja svokra ani jedno moje dieťa nekocikovala a ani nikdy nebude moja mam hoci kedy povozi alebo moja sestra ale nikomu malú neukazuju nechcem to

natalka13
1. jún 2023

@svetlonos dufam ze ani pediatricka-cudzia sa ho nedotyka🙈

natalka13
1. jún 2023

S kludom som dala kocik svokrovcom.
Ved sli okolo domo kusok do parku. Nie na spacit do kosic.
Svokor ked tu bol po vysetreniach kocikoval cele hodiny dam. Kupil si noviny mne melon a vybavene.
To im dieta nikdy nedas ani na vikend s tymto pristupom.

natalka13
1. jún 2023

Dufam ze ani tieto deti vam neukazu aspon polroka svoje deti. Ved budu len a len ich.

svetlonos
1. jún 2023

@janka1011
ved pokial si v pohode, tak sa nemas coho bat. A uz ked sa obavas takto do buducna, svedci to o tebe, ze budes normalna. Pretoze tie ktore robia zlobu sa nezamyskaju ako ty. Su presvedcene o absolutnej spravnosti svojho konania.

zuzulka558
1. jún 2023

Ja ani jednu nikomu, nejak som si to užívala a nebývame ani v jednom meste spolu

mofa
1. jún 2023

Normalne som nachystala malu, nakojila, prebalila a otec moj siel kocikovat.Dakedy odparkoval pred krcmou dal si pivo a tak🙈😂 mala strasne rada spala v kociku, chodil kto mohol za dazda aj snehu.Od zaciatku.

elizita
1. jún 2023

Veď keď máš dôvod tak to povedz na rovinu. "Bojím sa,že sa mu dačo stane,nedám". Bodka. Ja svokre aj máme dôverujem,vychovali 3 deti .. ked to máte inak,treba si to povedať a nekamuflovat..

kroska18
1. jún 2023

@janka1011 Tiež žasnem nad tou averziu voči všetkému a všetkým. S každým sú hneď hotové. Samozrejme, že matky majú právo rozhodnúť komu a či vôbec niekomu zveria svoje dieťa, ale prečo taká agresia musí byť pri tom.
A to vyjadrenie o ľuďoch 50+... to je riadna generačná obmedzenosť.

gre2ade
1. jún 2023

Ak to tak necitis, nedavaj nikomu. Ty si mama. Na mna tiez vsetci vratane manzela tlacili, ze si privlastnujem dieta a co sa bojim ho dat a pod.,...No kym som ja nemala istotu, ze bude bezo mna ok a dotycna osoba cas s babom zvladne, neoddychla som si vobec, ked mi male pod natlakom chodili kocikovat. Stale som myslela na to, ci je vsetko ok, ci neplace...Ked uz boli prva dcera aj druhy syn vacsi (niekolkomesacni) a mala som istotu, ze to s danou osobou zvladnu, uz som sa aj v pohode vyspala za ten cas, co.boli vonku. Ked chcu pomoct, nech Ti upracu ci nakupia. A ked casom budes chciet, das aj kocikovat.

svetlonos
1. jún 2023

@natalka13
upokoj sa Natalka, 2 dni po porode mu pichali kanilu a bol na infuzkach 5x denne pol hodinu.
Nepritahuj zbytocne vsetko za vlasy. Ja pisem z vlastnej nedobrej skusenosti. Nebudem tu rozpisovat celu story, to by nikoho nebavilo citat.
Su ludia s komplikovanymi povahamy. Napriklad balit zdrave 2 mesacne dieta do hrubej deky a tepleho overalu v juni pri 27 stupnoch v byte...
Alebo 3x behom pol hodiny vysvetlit pokojne, preco to dieta nedostane ziadny keks, cokoladu, ani dzus - nezjedlo poriadne ranajky, pri obede trucovalo. A 3 minuty po treto vysvetleni dostanem otazku - a to ani zmrzlinku nemoze??
Neviem ci by to tebe prislo normalne. To som uviedla len 2 minipriklady.
Napriklad mojej sestre by som nechala maleho okamtite po porode aj tyzden, keby mam komplikacie. A uplne pokojne bycsom spavala. Sama ma 3 deti, vie ako (ne)reagovat. Je to o ludoch, respekte a uvedomeni si, ze i keby sa to mne ako svokre/mame nepacilo tak nejde o mna. Ale o matku a dieta. Tak malo by stacilo a boli by spokojne svokry aj babky aj novopecene mamy.

soulmate9
1. jún 2023

Svokre som nedala nikdy kocikivat, to by veru nedopadlo dobre 🙂

bucko555
1. jún 2023

Moja sestra bola prvá kto kocikoval malú keď mala mesiac keď sme mali krst

evelynka86
1. jún 2023

@lula3108 presne tak, suhlasim. Ja som rodila cisarskym a na rukach ho mal najprv manzel, ked ma zasivali. Po par hodinach priski na navstevu moja mama, otec a sestra a vsetci ho drzali na rukach skor nez ja... Ja az na druhy den, ked mi ho doniesli, ked som sa vratila z Jisky.. nedalo sa to zmenit, a bola som stastna,ze mi ho aspon pofotili a nakrutili a mohla som si ho na jiske pozerat na mobile..a ked som sa vratila domov, ani mi nenapadlo im nedovolit ist ho kocikovat... bola som stastna ze si mozem oddychnut..aj ked mi samozrejme chybal, ale oddych som potrebovala..boli sme spolu predsa cele dni a noci..a takemu spiacemu babetku je naozaj jedno, kto ho kocikuje. Ked uz mal par mesiacov, uz si pytal mamu k sebe..uz to nebolo take jednoduche..

natalka13
1. jún 2023

@unicornlady ja som kocikovala od 13tich celej ulici a cele leta na kupku tiez. Deti z bloku, ziadna rodina.

cervenaruza123
1. jún 2023

Este je vo veku, ze ma byt len pri tebe. Matka prve tyzdne je od prirody nastavena na potreby dietata a vie najlepsie odhadnut aj naladu aj co potrebuje. Jasne, ze nema byt navzdy len s tebou, ale vsetko ma svoj cas.
Nikdy nepochopim, preco zeny nukaju pomoc s kocikovanim. Ked sme sli von, to bol pre mna skvely cas, ked som prevetrala hlavu, vypadla spomedzi styroch stien a nekonecnej roboty a chvilu som nemusela nic robit. To este horsie by bolo, ked by mi ju vzali kocikovat, pripravili by ma aj o ten kusok slobody co som mala. Nastastie som rodila pocas korony, takze az ovela neskor zacali pytat na kocikovanie. Nedavala som, lebo moja mala cely cas v kociku revala, nosila som ju vonku na kratke prechadzky na rukach a to sa nikomu inemu samozrejme ani nechcelo. Ked rok mala, obe babky skusali kocikovanie, po minute sa vratili, ze to sa neda, ze sialene reve. Tak pripadne sa vyhovor na to, ze ti place v kociku.
Zeny z rodiny nech ti radsej donesu navarene alebo cosi take, prakticke a nie kocikovat... Vecne len to kocikovanie, to nie je pre vacsinu matiek pomoc.
A ano, mozno to su prehnane pocity. Ale podla mna priroda velmi dobre vie, preco to tak nastavila, ze zeny su po porode precitlivele. Ma to svoj vyznam a ma to tak byt. Je to dobre pre matku aj pre dieta, ked su najviac spolu, dieta ma problem si zvyknut uz na matkuy nieto na tisic dalsich ludi a pre matku je vyhoda, ze najlepsie odhadne, ak je nejaky problem. Nasu dcerku chvalia, aka je odvazna a spolocenska a nie je na nas naviazana. A podla mna je to preto, lebo prve mesiace bola hlavne s nami a vzdy sa na nas vedela spolahnut. Ked bola situacia, ze sa zacala citit vystrasene, hned sme zasiahli a nikdy nemala z ludi strach alebo nejake prehnane reakcie. Takze ja si myslim, ze hlavne tie prve mesiace po porode je dolezite aby dieta bolo hlavne s matkou, aby potim malo odvahu samo skumat svet, lebo vie, ze ma istotu, kam sa vie vratit, kde to dokonale pozna.

bubinka12
1. jún 2023

Ja som nedala moje predčasniatko kočíkovať nikomu,jedine mužovi...inak nikomu,všetci to rešpektovali a ani ho nepýtali kočíkovať,teraz keď má rok,tak kočíkuje každý z rodiny rad radom,ale len keď má spať 😂,inak v kočíku nevydrží 🙈

evelynka86
1. jún 2023

@a_da99 "aj pol dna" ? 4rocneho? Ved skolkari uz chodia na tyzden do skolky v prirode bez mamy..a nie pol dna u babky 🙈