Kedy ste dali prepichnúť ušká dievčatkám?
Kedy ste dali svojim dievčatkám prepichnúť uši? Viacerí tvrdia že najlepšie je ešte v pôrodnici (to už je pre mňa neskoro), ostatnú že až po prvom očkovaní alebo až po pol roku? A ako ste sa o uško starali? Ďakujem za odpovedee
Prepichovanie usi (preco len dievcatam?) je podobne ako obriezka (preco chlapcom ok a u dievcat to povazujeme za znetvorenie?). Rodicia rozhodnu za deti, lebo su v tomto smere nejake tradicie a berie sa to v spolocnosti za pripustne. Za mna-ano, rodicia maju pravo rozhodnut o vlastnom dietati, tak je to nastavene a akceptovane. Ja by som to detom spravit nedala, lebo nepovazujem za spravne rozhodnut bez nich v niecom, co je pre nich v tej chvili zbytocne.
Hneď v pôrodnici
@domixlily naša bude mať v júni krst, dostane aj náušničky a vtedy by sme jej to chceli dat prepichnut. To bude mať 8 mesiacov
@dadis čo bolo preboha na tom urážlivé? Len som súhlasila, že sa nechávajú niektoré dôležité upozornenia na deti aj keby sa nemali. To o tom pohlaví bol skôr len vtip pretože sa to tak veľmi teraz rieši. 🤦♀️ neviem či ja tu mám nejaký komplex, ja sa som sa tu nevytočila ako poniektorí ľudia tu čo pozerám.
@domixlily my jsme dali ve 2. Mesici, pistoli to nastrelila pediatricka se sestrickou, cistili jsme tampony přímo na piercingy, po 5. týdnech jsme vyměnili za zlaté. Ty jsem dala do lihu, i tak ji to par dni trochu hnisalo, tak jsem ji to zase cistila těmi tamponky, a asi po týdnu měla krasne ouška. Po nastreleni ji to každopádně nehnisalo vůbec, takže asi jen ta výměna kovu ji způsobila neplechu..;) Nastreleni proběhlo po konzultaci s doktorkou.
@t1nusa neviem ci novodobý trend, moja nemá prepichnute a chcem jej dat až keď sa rozhodne. A prečo som sa tak rozhodla? No mne dosť pomohla jedna diskusia tu na mk, kde sa rozoberala ženská obriezka a vtedy mi došlo, že je to rovnaké, mrzacime telo svojim dievčatám, len kvôli nejakej tradicii bez ich vlastného rozhodnutia. A áno môžu si neskôr nechať zarast, ale prečo to vôbec robiť?
@domixlily niekedy nemáme potrebu sa nad vecami zamýšľať a robíme to co je tradícia a v čom vyrastame. Novodobý trend čohokoľvek vždy bude a vždy bol, keďže svet dá posúva a modernizuje. Garantujem ti, ze aj tvoja výchova v niečom bude pre inych novodobým trendom a budeš za premotivovanu mamu. Takze pozor na niektoré oslovenia, lebo ani tebe sa to nebude isto páčiť.
@777januska777 stačilo mi prečítať si tú časť kde píšeš “mne pomohla jedna diskusia tu na mk” 🙏🏻🙈 ako píšem aj vyššie, každý nech si robí ako chce ☺️
@domixlily nám naša pediatrička odporučila po prvom očkovaní. Ona sama dcére prestrelila ušká. Vravela, že bola aj na “školení” (neviem ako to nazvať) u človeka, ktorý robí akupunktúru aby netrafila body na ušiach, ktoré sa tam nachádzajú. Musím povedať, že dcéra ich má veľmi symetricky prestrelené.
A čo sa týka toho, že sme za ňu rozhodli my rodičia, tak ak nebude chcieť v budúcnosti náušnice tak ich nosiť nebude. Voľbu má, môže nosiť a aj nemusí. Teraz ich nosí. A od toho sú rodičia, aby do určitého veku za deti aj rozhodovali. Prestrelené uši vadia, no zverejňovanie fotiek a informácii na soc.sieťach o deťoch to už nevadí. Zvláštna doba 🤔.
@t1nusa keďže si sama na mk a pridávaš sa do diskusie, tak by som diskusie na mk nezhadzovala, lebo potom zhadzujes aj seba. Mk je podľa mňa veľmi dobrá komunita a už som tu našla veľmi veľa rad, ktoré mi pomohli.
@777januska777 to, že raz za čas reagujem na niektorú z diskusii neznamená, že sa aj riadim radami v nich ☺️ a týmto ukončujem moje reagovanie na túto diskusiu lebo to tu zbytočne zahlcujeme niečím, čo s otázkou autorky nesúvisí ☺️
@t1nusa no a akými radami sa riadiš? Lebo aj na modrom koniku sú odborníci a odborníčky. Sú tu matky, ktoré majú skúsenosť aj s vecami, ktoré veľa ludi nezažilo. Ja aj vďaka diskusii tu som prišla na problém môjho syna, ktorý žiadny doktor dovtedy nezistil a vďaka diskusii na mk sa zvážili inu možnosť, ktorá bola správna. Môžeš to tu zosmiesnovať, ale ja budem diskusiám na mk vďačná do konca života a verím, že tu je viac takých žien.
Pri odchode z porodnice.ako som sa cistila liehom a repikom pupok cistila som zaroven aj usi..zahojilo sa cca rovnako.

@t1nusa “novodoby trend” myslis nedavat dietatu nausnice uz od narodenia? Ved jej daj rovno uz aj piercing do pupka a kruzok do nosa, necakaj na jej nazor.