icon

Koľko a ako spí vaše 5 mesačné dieťa?

silviettadanko
20. jan 2018

Ahojte.zaujímalo by ma kolko a ako spí vaše 5mesacne dieta cez den?

oliali
20. jan 2018

Ja mam sice 6 mesacne ale platilo to aj pre 5ty mesiac... rano sa budi medzi 7-pol 8ej, okolo 10tej da pol hodku slofik v postielke, okolo pol 12tej idem von s kocikom a v kociku vydrzi aj 3 hodky spat no a na vecer este da jeden kratky slofik a okolo 8smej vecer zaspava ... samozrejme toto je za idealneho stavu ked je vsetko v pohode... ak niekam cestujem, hnevaju zuby, brucho tak sa to meni... ale od narodenia funguje na jednom dlhom dennom spanku

silviettadanko
autor
21. jan 2018

@oliali
Tak predsa nespíme málo.predobedom uz nie vzdy spí.na obed tiez 3 hodky v kocíku a na vecer pred kupaním este 45min spinká.
V noci sa budí 1x na mliecko ale inak spí od 20:30 do 7:30.

anaj44
21. jan 2018

@silviettadanko nás keď mal 5 m : vstal okolo 7 išiel spať o 9 na 30 min potom o 11 v kočíku vonku aj 3 hodky cca do 13 potom o pol3 pol hodka o 4 pol hodka a potom až o 7 do 9 ďalej hneď zaspal len čo sa bapapal o 10 sa prebudil a potom až okolo jednej rano ale tiež sa v noci iba naoapa a spi ďalej o pol3 a potom ráno o 7 vstava

silviettadanko
autor
21. jan 2018

@anaj44
Prednedavnom to aj u nas vyzeralo takto.no cez den to zredukoval.neplace je usmievavy no neverím ze tolko spanku mu stací.

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
silviettadanko
autor
21. jan 2018

@zajkula62
Ma 5mesiacov?

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
anaj44
21. jan 2018

@silviettadanko určite aj u nás sa to mení trošku

mo_skyvader
30. jan 2018

U nás je to pohroma.. už sme skúšali snáď všetko, ale náš malý spinká aj tak divne (cele to začalo dovŕšením 3 mesiaca) .. ráno vstane o 9:30, o 11:00 spí hodinku a pol.. okolo 14:00 sa už zas pýta spať, spí tiež len hodinku max 2. Potom zaspí ešte okolo 18:00 a vydrží tiež cca 2 hodiny.. keď sa zobudí snažíme sa ho čo najviac unaviť hraním a kúpaním, to už sa mu začne driemkať (to už je cca 21:30) dám ho do postele s cici aby zaspal.. to sa len napapá, odgrgne, potom sa 10-15 minút tvári, že ide spať... nakoniec začne byť z ničoho nič nervózny a musíme vstať a začať sa hrajkať.. takto v posteli vydrží asi hodinu a keď sa mu zas začne driemkať dám mu cici a dúfam, že zaspí.. niekedy sa to podarí, inokedy musíme uspávať a rukách :/ to už je cca 23:00 dakedy aj polnoc... a cez noc to tiež neni boh vie čo :( budí sa každé 2 a pol hodiny na papanie..
Nechápem čo sa mu porobilo, do 3 mesiacov bolo všetko OK aj cez noc vydržal dlhšie bez papania..
Začalo to začiatkom 4 mesiaca, od vtedy hrozné

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
janapiestany
30. jan 2018

Dcerka ma 6M chodi spinkat okolo pol 2rano 🙂 vstava okolo 11stej doobedu,o 2 poobede ide spinkat spi do 17stej,o 19spinka do 22 🙂

mo_skyvader
31. jan 2018

@janapiestany takže nie som sama čo ma takeho výmyselníka :D

janapiestany
31. jan 2018

@mo_skyvader no ano dnes napriklad sme isli spat o 5 na pol hod. a oficialne o 7 :(

ellieellie
1. feb 2018

Môj spí tak 3,5 až 4 hod denne. Ráno cca hodinku, cez obed 2-2,5 hod a poobede ešte tak pol hodinku. Podľa mňa je to v pohode. V noci spí od 19 do cca 6:30 ráno, ale budí sa na papanie. Ako sa tu spomína 9 hodín spanie počas dňa, to je podľa mňa príliš.. to potom dieťa asi nespí tých cca 11 hodín v noci, však by prespalo 20 hodín za deň.. u 5 mesačného by to bola rarita 🙂 Takže za mňa - radšej nech spí v noci ako cez deň 😉

mo_skyvader
1. feb 2018

@janapiestany mne včera zaspal ako väčšinou o 18:00 prebudil sa 21:00 to som mu dala papať a spal ďalej a zobudil sa až ráno 6:30 sama som z toho bola v šoku :o ... ale jasné, že cez noc sa ešte 2x zobudil na papanie.. raz o 2:00 a ešte 5:30

mizu89
7. jan 2021

Ahojte maminky.mam 5mes chlapca a nás spánok sa voláko začína kaziť.viem že čím je starší tak bude menej spávať ale my máme problém v tom že jemu strašne dlho trvá kým zaspí.
Ráno budík 6:30
Prvé spanie v kočíku o cca 8:30-11:00 ale aj to sa nám kráti že preberie sa po cca 1,5h a musím zase pohrkat kým zaspí takže z 2,5h čo je v kočíku spí dokopi 2h.v kočíku zaspí za 5 min
Poobede ideme o 13:00 už do izby.prezlecieme do pyžama dám cicik o cca 13:15 uložím do postieľky a kým zaspí je 14:15😟.potom ho musím budiť o 15:30 aby sme mohli ísť zase spat cca o 16:45 do kočíka.tam pospi do Max 17:30
V postieľke by som ho rada nechala spať dlhšie ale čo keď sa zobudí o 16:00-16:30.to potom nevyjde ten kočík večer a zase aby išiel spať večer o 19:00 sa mi zdá skoro.bojim sa že keď bude spať už o 19:00 tak bude hore už o 5:00
Večerne zaspávanie je celkom v pohode ukladám o 19:45 a zaspí cca do 30min.
Najviac ma trápi to poobede zaspávanie že trvá to dlho a to spí len 45min a potom kým ešte zaspí no ak sa to vyšplhá dokopi na 1h.😭
Chcela by som mu prehodiť že doobedu v postieľke a poobede v kočíku ale bojím sa že aj ten kočík si pokazime
Čiže za celý deň spíme dokopi cca 3,5h.nie je to málo????
Viem že po 2,5h je už total unavený
Čiže ráno ide spať po 2h
Poobede ukladám po 2h15min tam nie a nie zaspať
A ku večeru ukladám do kočíka o 16:45 čo je po 1h15min a zaspí najneskôr do 17:00
Pred pár dňami nebol problém zaspať v postieľke.spal dokopi 1,5h a potom ku večeru išiel do kočíka len na nejakých 15-20min.