Koľko merajú vaše 15 mesačné dievčatká?
V 12 mesiacoch sme mali 68cm 7,5kg Moja dcérka Kristina je drobná, teraz má 75cm a 8 kg 😀Dobehli to neskôr aj vaše deti chcem len vedieť ci sme mi len taký drobný ?Vyšetrenia endokrinologicke aj gastro dopadli dobre.
tak moja je veeelka...na poslednej poradni pred mesiacom ked mala 14 mesiacov mala 84cm a važila 12,5
ale nie je tucna...skor mocna
dolezite kolko narasite rocne. aka vleka sa narodila?
v tomto veku su merania nepresne. za 3m bol prirastok podla tvojich udajov 7cm,c o ej prilis vlea, cize predpokladam, ze v 1r mohla merat o neico viac. dieta sa velmi hybe, preto sa neda dobre odmerat
moja dcera mala v 1r 73cm a v 15m mala 74,5cm
podla grafu RustCZ je vyskovo na 14%
pomer vaha a vyska je na 3%
norma je medzo 25-75%, cize vyskovo je len kusok pod normu, co nei je nic tragicke, no hmotnost je vlemi nizka k jej dlzke/vyske. niektore deticky su stihlejsie a nemusia byt chore, alebo su aj poruchy, pri ktorych dieta menej pribera. vacsinou je problem v strave neico dietatu nesedi.
Dcerka ma 18 mesiacov 80cm a 10kg
@majamat ahoj, možeš mi tam prosim kuknuť chlapec 14m ,81cm a 9,7kg? Ďakujem🙂 nejde mi to spustiť cez mobil
@dominika_sk vyskovo je na 74% a pomer vaha a vyska je na 6%. tiez je ta hmotnost nizsia. no u takot vysokeho dietata je nizsia moznost, ze by malo nejaky zdr.problem. u deti sa velmicasto porucha vstrebavania zivin prejavuje aj poruchou rastu, aj ked to nemusi byt badatelne.
Máš to zbytočne takto porovnávať nakoľko ti môžem pozrieť do pasu koľko mala moja ale bola veľká už pri pôrode, ale standardne nosí klasickú veľkosť, možno skôr začína väčšiu.tvoja bola asi malá a vy ste malý.
Keď bude mať 2 roky mala by mať krát dva tvoju výšku u nás to sedelo aj u kamarátky čo má 165 cm dcéra jej mala 82 cm a doktorka ju po vyšetreniach hnala neviem načo aj to ostalo ok
Moja mala 89 cm ja mám 178 čiže opäť optimálne
Naša 10 mesačná 9,3kg a 77,5 cm. My máme tri dievčatká...najstaršia narodená skoro o 2 mesiace skôr a aj tak v roku všetky mali približne rovnako 🙂
@matka187 takze za 1r podla udajov co si dala narastla 24cm a za 3m 7cm. za 1r je priemerny rast 20-25cm, cize anrastla priemerne a za tie 3m teda 7cm je vysoko nadpriemerny rast. cize ak by aj narastla len 5cm, stale by to bol nadpriemer. dieta s poruchou rastu by takto dobre nerastlo.
s priberanim je to trochu horsie. tam zaostava. aj ked ako som pisala, ze aj taketo dieta moze byt zdrave. niektore deti su proste stihlejsie.
inak tvoja dcerka sa teda narodila ako SGA, alebo IUGR novorodenec, ale len vyskov. to znamena, ze sa narodila mensia vzhadom na tyzden v ktorom sa narodila. hmotnostne bola OK. taketo deti mozu mat poruchu rastu. je to asi 10% deti. no takymto detom sa nechava cas na to aby dobehli rovesnikov, do 3r.
@majamat tak možno teraz sa to u nej rozbehlo čo by som bola rada 😀myslíš že je zle keď aj rýchlo raste nikdy nerástla skokov žeby teraz u nej nastal nejaký špurt, už mi konečne vypije 200ml mlieka čo nebývalo vypila Max 150ml a zje všetko a poctivo jej dávam vitamín D možno jej to D pomohlo lebo predtým som jej dala do mlieka a nie vždy vypila všetko mlieko
@misana84 deti v dnesnej dobe casto prerastaju rodicov,a le 186cm je vyska chlapa. tomu zodpoveda zenska vyska 173cm. zenska a muzska vyska sa nemsu porovnavat, lebo zeny su prirodzene nadstavene nizsie,a ko muzi a to v priemere o 13cm, cize vzdy by sa mal urobit tento prepocet, ak sa porovnava vyska rozdielnych pohlavi.
@misana84 no vsak to je OK. deti rastu v priemere 20-25cm. slovo priemer znamena stred. cize su deti, co rastu podpriemerne, alebo nadpriemerne, tvoje narastlo nadpriemerne. no s priemerom je to tak, ze lepsie je, ak dieta rastie na hornej hranici priemeru, na dolnej moze rast iba obcas, nie pravidelne kazdy rok, inak by klesalo v grafe a nedrzalo si svoju poziciu.
a co sa tyka genetiky, prejavuje sa, resp zacina sa prejavovat okolo 2-3r, cize zatial podla genetiky nerastie, kludne moze mat tvoju vysku. a moze rast aj vysoko v grafe, ale moze ma urychleny vyvoj, vdaka comu sa jej rast ukonci skor ako detom s priemernym vyvojom a vdaka tomu bude rast kratsie,a ko ine deti ( len napr. o 1-2r ) a preto takto moze vyzerat, ze bude mat viac ako 170cm, ale nakoniec bude mat tvoju vysku.
tvoj mm ma sice slusnu vysku, ale je to len kusok nad hornou hranicou priemeru u muza. je na 79%. priemer je do 75%. nie je nijak velmi vysoko nad priemerom. tvoja dcerka je mozno teraz v grafe aj yvssie ako on, teda neviem presne,a le ak tolko narastla, tak je tu ta moznost.

@matka187 moj syn ma 21mesiacov 98cm a 19kilov