Koľko nechávať čiapku na hlave po kúpaní novorodenca?
Nedávala som
Ano davali sme po kupani ciapku asi tak na polhodinu-hodinu. A priblizne mesiac, mozno menej, potom uz nie.
Ciapku som nedavala. Syn je decembrovy a nikdy sme neprikurovali kvoli kupaniu.
Moj ma skoro 7 mesiacov a stale davam po kupani.. tenku niekedy v nej aj spi niekedy ju ma dole po pol hodine a hraje sa s nou..
tiez to pocujem prvy raz. nie je lepsie, aby mu vlasy cim skor vyschli, teda bez ciapky?
Zijem v Kanade. Syn sa narodil v decembri a ciapku vo vnutri som mu nikdy nedala. Asi aj preto lebo ju do 2 minut zhodil. 😀 Ale my zijeme v dome kde si mozem zakurit ako potrebujem. Prvy krat bol chory ked mal 2 roky po tom ako isiel do jasli.
Mam januarove dieta a ani v nemocnici mu nedavali ciapku po kupani. Ani doma sme nedavali, normalne sme mali teplo, ved kurime.
Žiadnu čiapku som nedávala malému doma, ani po kupani ani nijak inak. Nevidím význam, mame doma príjemné, žiadna zima.
A preco by davali? Doma, ak mas zavrete okna, co predpokladam, ze mas, neni dovod na ciapku. Ani u novorodenca, ani v zime,”.
Je to kulturna zalezitost. Takze davaj tak dlho, ako chces, vyznam to nema
Ani ja som čiapku nedávala, možno pár krát na chvíľočku. Vyčítala mi to len svokra ale preto ževraj jej preto dostávajú uši, že jej deti mali čiapočky vždy aj na spanie 😃

Autorka, za mna najvyssi cas zrusit ciapku po kupani uplne. Nezijes na Sibiri a predpokladam, ze v tomto obdobi nemate doma klimatizaciu nastavenu na 10 stupnov.