icon

Koľko vážia vaše 14 mesačné deti?

matilda72
30. jún 2020

Mame.doma baculku, vsetci do mna davaju ze je obezna....je pravda ze obcas dostane piskoty, ci kukuricne chrumky ale.okrem toho neje ziadne sladkosti. Proste jej strasne.chuti, miluje zelaninu ovocie, cestoviny....mame uz 14kg....viem je to dost a preto ma zaujima, ci je to ok, alebo ako ju klamat aby tolko nejedla. Dakujem

Koľko vážia vaše 14 mesačné deti?
Strana
z2
lianka123
1. júl 2020

@saskia_98 ahoooj. Aj my sme tak. Teda sa to stabilizuje?

lianka123
1. júl 2020

@vilma7 prosim ta netrep. Mam 2 deti, jedno 4rocne so 16kilami a jedno 13mesacne s 15. Krmim ich rovnako, mladsi ma rovnaku stravu ako ked bol starsi babo. Nevyjadruj sa k vecam ak im nerozumies.

saskia_98
1. júl 2020

@lianka123 hej uz ani nerastie tak rychlo a ani nepribera. Ono mne od zaciatku priberal kilo/kilo a pol mesacne. Len on ma aj vysku 107 cm, cize ma vysku/vahu priamo umernu, len vek nam nesedi. 😅 U nas ma manzel 195 cm a 115 kg, cize maly bude po nemu a preto nikto neriesi ze ma taku vahu/vysku.

saskia_98
1. júl 2020

@matilda72 to iste aj u nas. Maly sam je a ked nechce, tak nechce... Muz nech neriesi, sak vyrastie z toho.

deniskap
1. júl 2020

@lianka123 Ano.Ale aku vychodzu vahu. Vtedy je to trosku ine... Nam tiez povedala doktorka,ze pozor na stravu,aby maly nebol obezny

lucy0807
1. júl 2020

@matilda72 Môj má 10m a 11kg, narodil sa veľký, tiež nejeme žiadne sladkosti nič. Ale je vyšší, na ňom to vôbec nevidno. Ak si si naozaj istá, že je strava v poriadku - ovocie, zelenina..tak by som neriešila, vybehá to, vytiahne sa. Možno skús obmedziť ovocie poobede, dávaj ovocie len doobeda. Neviem ako pečivo papá, skús domáci kvaskovy chlebík dávať

ivanka12311
1. júl 2020

Môj 2r syn má 19kg tiež je taký malý baculaty.Len ja už pred ním schovávam lebo by všetko spapal čo nezje jeho

lianka123
1. júl 2020

@deniskap ja som sa s tym chvilu trapila. Dala som mu spravit aj vseliake testy- krvne, geneticke etc a u nas sme stale v pohybe, maly od 9m sam chodi, napriek tomu ma takuto vahu. Plus ma ttzdenne baby plavanie a nehovoriac o tom, ze doma mame bazen, sme stale vonku.

dominka63
1. júl 2020

No ma dosť kíl toľko ma 3 Rocny

matilda72
autor
1. júl 2020

Vela na obed??? I ked polka skonci na zemi 😂😂

tramtada31
1. júl 2020

Moja mala v tom čase okolo 8,5kg, teraz v dvoch má 12,5. Tiež je strašne veľa(viac než ja), ale nedostáva nič sladke, ani kolace. Veď ju nemusis klamat, nech je, kolko chce, ale v roku by mala jest najmä zeleninu, čiže keď jej spravíš nejaký bulgur/kus kus/ryžu s cuketou, tekvicou, tak toho môže zjest viac a nepriberie.

martina2306
1. júl 2020

Môj synček má 9 mesiacov a 13,5kg 🙂 je ako Mischelin... čoskoro to vybehá, neriešim váhu ;)
Podľa mňa je tvoja akuraat

vilma7
1. júl 2020

@lianka123 je rozdiel dieťa a dieťa...jedno to vybehá bez problémov druhé to nevybeha. Stačí sa poobzerať po spoločnosti, tak neviem načo ich porovnávaš s tvojimi? Matka vie čo jedia, koľko jedia, či je to ozaj len zdravá strava, alebo 2 biele rožky na raňajky.

ivangeline
1. júl 2020

Tak môj mal 11kg. Ak máš pocit,že je veľa a je tučná,dávaj jej len zdravé a menej kaloricke veci,nie? Malo tukov,cukrov,blbosti,ktoré jesť nemusí ako napr tie piskoty... Môže mať namiesto toho zdraviu variantu,nie? Môj vyzerá lepšie odkedy nepije toľko mlieka.. (tuky) Ak nemáš ten pocit a myslíš,že to neskôr bude inak,kašli na to,čo kto hovorí..obezna teda nie je. :D Chodite často vonku? Vybeha sa? Ponamaha?

lianka123
1. júl 2020

@vilma7 na to aby si mohla diskutovat

juliavolna
5. jan 2025

@matilda72 ako to je prosím teraz ? 🙂 vybehala to ? Nemá nejaké probelmy ako cukrovka napr

matilda72
autor
23. jan 2025

@juliavolna dobrý deň, stále je buclata ale nemá problémy, ani dr. Nič nevravel, jedine na čo sme prišli ze ma celiakia. Hýbe sa je aktívna. Proste ma inú postavu.

majamat
23. jan 2025

@matilda72 zaujimave. moja ma tiez celiakiu do roka bola baculka, po roku prestala priberat, reps pribrala malo a v 3r z nej bolo stihle dievcatko. oblecko z obchodu jej bolo vacsinou volne. musela som jej aj na leginy gumu nasivat, aby sa jej to trosku stiahlo.

matilda72
autor
23. jan 2025

@majamat u nás opačný problém všetko malé, ale jednoducho nemôžu byť všetci štíhli, moja starká bola vždy moletka ani svokra nie je najsilnejšia...akože dalo by sa na strave veľa upraviť ale napr staršia co ta zje sladkého a je ako prútik.a menšej davkujeme.

majamat
23. jan 2025

@matilda72 to je sranda, ze jej tak chuti. moja trochu lepsie pribrala ked presla na dietu od 3,5r. 2r mala 11,5kg v 3r ani neviem, asi len 12,5kg, pricom v 14m mala uz 10,5kg. hcoi mala menej ako tvoja,a le bola riadna baculka, lebo vyskovo bola skor nizsia, preto bola vaha v pomere k vyske dost vysoka.
no a teda v 4r to konecne islo hore na 14kg. teraz uzma 14r a ma len 41kg no s tym, ez je stale taka drobnejsia.

majamat
23. jan 2025

@matilda72 teraz pozeram, ze moja nema BMI ani 18. v jej veku by mala mat viac, idel je tusim okolo 19, ale spodna hranica bude niekde nad 18.
no moja ma oneskoreny vyvoj - potvrdeny rtg papastia. co sa u niektorych deti vyskytuje, am oneskorenie asi 8m. no a teda v takom pripade je vyvojovo ako o 8m mladsie dievcata. cize z toho vyplyva, ze yb sa mali brat do uvahy udaje prave z tohto obdobia, tka je v morme, hoci an spodnej hranici - na 27% v grafe. no v jej realnom veku ej len na 19% v BMI grafe.

matilda72
autor
14. feb 2025

@majamat vypocitala som je bmi tak ako ty a ma ho v norme akože mala by schudnúť 5kg ale aj tak je v norme. Bude leto chce začať chodiť somnou trénovať na beh, budeme chodiť na štadión taj snáď trošku schudne

majamat
14. feb 2025

@matilda72 aku ma vysku?

majamat
14. feb 2025

@matilda72 ak je v norme, nemoze schudnut 5kg. rozmedzie normy u tak amlych deti je tak 2kg a ot od spodnej, po vrchnu hranicu. cize ak by bola v norme, tak jej staci schudnut 1kg,a by sa dostala na idelanu vahu, aj ked ak je v norme, tak chudnut netreba vobec.
no ale kazdopadne u deti sa dieta nenasadzuje, len sa mozno moze prejst na menej kaloricke potraviny, pridat pohyb, ak ho nema a pod. len take odlahcenie toho, co mala doteraz.

Strana
z2