icon

Koľko vážia vaše 8-ročné deti?

9. feb 2023

Môj syn bol predčasne narodený, pôrodná váha 2100g 45cm
Teraz má 8 rokov 127cm a 23kg

Strana
z2
majamat
10. feb 2023

tvoj syn ej teraz na 24% a pomer vaha a vyska je na 16%.
cize vyskovo je na hranici priemeru a hmotnostne je kusok pod priemernym pasmom. nic zavazne.
ono sa zda, ez dieta je nizke, lebo tol, ze je an24% znamena, ze asi 76% deti je vyssich. no vzrast treba riesit, az ked je dieta niekde na 3%. co by sme dali za to,a by nase decka boli tak velke. moja dcera je od 3r na 1% a na 8r mala vysku 118,5cm a teda rozdiel medzi chlapcamia dievcatami v tomto veku nie je velky.

majamat
10. feb 2023

@uhnakova v tomto veku este nie. u dievcat sa puberta zvycajne zacina po 8r, ak je pred, nie je je to ok, to uz je predcasna puberta.
na rovnakej urovni maju dievcata v 8r vysku 126cm,c ize o 1cm menej, ako tento chlapec.
az teda neskor sa rozbieha pubertalny rast u dievcat, ale sus amozrejme vynimky,
tovja dcera moze mat inu genetiku,a ko syn, preto moze byt vyssia,

majamat
10. feb 2023

este som zabudla. ak by rastol na rovnakej urovni az do ukoncenia rastu, tak bude jeho dospela vyska 175cm.
tu samozrejme zavidi od toh, aka je genetika.

lenjaona
10. feb 2023

Neterka ma 9 a pol
140 cm 25 kg

majamat
10. feb 2023

dostala soms a aj teda postupne k vasim vyskam, teda podla vasich vysok je jeho geneticka predispozicia mat vysku v pasme medzi 180-192cm.
jemu teda zatial vychadza 175cm´, cize je pod tymto pasmom. no vtip moze byt vtom, ez moze mat oneskoreny yvoj, graf je postaveny an priemere, resp na prevladani toho priemerneho. no su deti, comaju oneskoreny a take co maju aj naopak urychleny vyvoj.
v takom propade rastu inak,a ko ej priemer.
ak am dieta oneskorenie o 1r, narastie o takych 5cm navyse ak o 2r,t ak o 10cm. to moze byt aj vas pripad.
druha moznost je, ze graf opat vychadza z priemerneo rastu v puberte a aj priemerneho zostakoveho rastu po puberte no su deti, ktore v tychto obdobiach narastu nadpriemerne. a tak dosiahnu svoju geneticky danu vysku.

dalej moze vysku zdedit aj po inych predkoch, dedicnost po rodicoch je nejapravdepodobenjsia,a le kldne sa moze tato generacia preskocit. cize aj toto ej moznost.

dolezite na posudenie rastu je, ci rastie priemerne za rok, ci v grafe neklesa.
ak si drzi svoju poziciu ( pozor, rast mierne kolisat moze ), tak potom nie jedovod sa obavat. deti s poruhou rastu su v grafe ovela nizsie.
moja dcera ma sotva 140cm a ma 12r. co je horsie, ma rozbiehajucu sa pubertu, pricom by mala rast 2x tolko, ako rastie. po puberte sa rast ukncuje, ak nebude mat pubertalne urychlenie a uberta sa ukonci, tak nemusi dosiahnut ani 150cm.

nathalis
10. feb 2023

@katkaseiner môj presne tak isto. 7 a pol roka 142 cm ale kúsok cez 40kg, myslím okolo 41,5kg
Oblečenie kupujem na 10 r.+😀

ildiko36
10. feb 2023

Môj 1syn ,váha pri pôrode 4430g, v maji bude mať 5r, uz ako 3r vážil 25kg ,na štastie kus schudol. Teraz má 27kg, nosi oblecenie č. 134, a topanky č.33🙈

rozovykon
10. feb 2023

dievča 134cm, 28 kg, pôrodná váha 2660.

monika4487
Autor odpoveď zmazal
katkaseiner
10. feb 2023

@nathalis vekovo neviem velkost, ale uz kupujem 146/152, nohavice skor 146 a topanky radsej nech ani nehovorim tusim 35ky

zadarmo1
10. feb 2023

Neterka má 130cm a 20kg 🤷🏼‍♀️ veľmi chuducka je ale nič nepomáha

Strana
z2