Kývanie hlavou pri zaspávaní

paloma22
5. jan 2016

Ahojte maminy. Máme trojmesačného chlapčeka a trápi nás kývanie hlávky počas spánku. Robí to od narodenia, ale teraz sa to tak zintenzívnilo, že si v zadu na hlave úplne vyšúchal vlasy až do plešiny. Ako dieťa je úplne spokojný, usmievavý, vôbec neplače. Nemáme problém so zaspávaním, ani so spaním. V kľude prespí noc, vstávame max 2x na kojenie, ale hneď zaspí bez akéhokoľvek problému. Ale akonáhle ho niečo trošku vyruší v spánku, začne kývať hlavou zo strany na stranu až kým znova tvrdo nezaspí. Stretli ste sa s tým? Riešili ste to s lekárkou?

jana_eyre
5. jan 2016

@paloma22 ahoj, mne to robili obe deti, priblizne v rovnakom veku.. pri prvom som to riesila aj s dr. povedala na to, ze proste je to len nieco na co prisiel a tak to robi.. pri druhej som to uz neriesila..

ja si myslim, ze sa tym deti ukludnuju, mozno stimuluju nedozretu nervovu sustavu 🙂

kacka1977
5. jan 2016

Aji moje dcera to delala jako mimino.Deti se tim uklidnuji.Samo to vymizelo...

gabrielakin
5. jan 2016

@paloma22 Ja som to mala od malicka a ostalo mi to az do puberty.Nevedela som inak zaspat,toto ma ukludnovalo,len nikdy som nemala problem s tym,aby mi pritom vypadali vlasy.Obcas sa mi to stane aj v dospelosti 😀

kleofaszkutya
5. jan 2016

Skuste vypnut techno pocas spanku dietata.

gviera
6. jan 2016

@kleofaszkutya ??? To bola dúfam len humorná vsuvka do diskusie

urbanovapatricia
6. jan 2016

Ahoj,sestre to robia obaja synovia,jeden má už 17 a druhý 8 rokov.Viem,že sa tým upokojujú,nikdy to nejak neriešila,ja by som sa ale poradila s lekárkou.Nemusí to znamenať nič,ale pre ten dobrý pocit,že je v poriadku,by som sa opýtala.

ivuska444
6. jan 2016

ahoj aj náš to robí pri zaspávaní, ma 7 týždňov,pridal k tomu ešte aj šuchanie očiek, zatiaľ som to neriešila s lekárom.

sashulla
6. jan 2016

Aj naša to robila. Kopu detičiek v tom veku nájdeš s plesinkami.

mlil77
6. jan 2016

aj moj maly to robil a obcas robi , tiez som sa prvkykrat bala ze co to je, strasne s nim mykalo ale hlavne pred spanim ale teraz to uz neriesim......asi je to normalne

paloma22
autor
6. jan 2016

Ďakujem Vám za odpovede 😊 Som oveľa kľudnejšia... Určite to spomeniem na najbližšej poradni lekárke, no do vtedy sa s tým už nebudem trápiť 😉

as2803
6. jan 2016

Skuste dvihnut a pockat nech si odgrgne...

ulzana
6. jan 2016

Dcerka ma 4,5 roka a niekedy je hrozne to pocuvat,ona si priam vyhlada miesto kde si hlavu moze aj buchat o postel,ani hniezda nepomahaju a tiez nam lekarka povedala ze z toho vyrastie,rano by ste nechceli vhidiet jej vlasy.

zabina27
6. jan 2016

@paloma22 tie vlasky sa ti zdaju take vypelichane aj preto, ze on len lezka viacmenej cely den, este sa asi nepretaca, obcas je na brusku, rukach, ale v podstate stale lezka na tej hlavicke, aj nas mal taku lysinku, ved to je zlatunke 😉

autumn11
10. jan 2016

aj môj syn to robieval, keď bol menší cca okolo 3 až 5 tich mesiacov a teraz to občas urobí tiež.
Niekde som čítala, že detičky sa takto uspávajú. Mykal hlavou zo strany na stranu. Tiež som mala zo začiatku obavy, ale potom som to prestala riešiť. A tie vlásky dorastú, keď sa bude hýbať a menej ležať.