icon

Má moja trojročná dcéra autizmus?

9. jún 2020

ahojte...ide mi o moju takmer 3 rocnu dcerku..v auguste mame tri roky a stale malo rozpravame..resp. rozprava vela ale skor tou svojou hatlaninkou.vie pomenovat veci..sem tam zlozi aj nejaku vetu ale velmi nam neodpoveda ked sa jej nieco pytame len pozera..(napriklad chces cajik?)..neodpovie len mi poda flasku a ukaze ..dalej co ma znepokojuje je to jej mavanie ruckami akoby chcela uletiet vzdy ked sa tesi..ma to odmalicka..no a posledna vec ..pozerava rada rozpravky a casto akoby opakovala sceny z tych rozpravok..napr. sa hrá ze je Máša a zahra nejaky monolog/uryvk z tej rozpravky..len tak sama pre seba..neviem ci je toto normlane alebo to nieco znaci..ideme onedlho na poradnu uz teraz mam strach co nam povie doktor

Strana
z2
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
petik22
10. jún 2020

Podla tych bodov na nete sa da urcit laikovi asi len jasny tazsi pripad autizmu.urcite smer pediater a pytat sa na vysetrenia-pedopsychiater,diagnostika. My mame tieto prejavy + este aj ine,cakame na vysledky diagnostiky.bola som blba,ked som dala na "rady" okolia ako jej pomoze skolka,ako je kazde dieta ine atd...stratila som kopu casu. Dalsia vec,to co ty povazujes za ocny kontakt,odbornik mozno nie. Daj na svoj instinkt..ak by si sa chcela nieco spytat,kludne Ip

martinka13
10. jún 2020

@anez30 ja som nejako po autizme nepatrala. Mal ale svoju reč v podstate kým nešiel do škôlky, odpovedal mi svojou hatlaninou. Preto som reagovala na Váš prispevok. Ja by som nič neriešila a počkala na škôlky.

sara07
10. jún 2020

@tanapeta podla toho aká a kde je diagnostika, napr asperger ale skutočne dobre diagnsotikovaný asperger v 3 rokoch pekne rozpráva a je to pri nom základný znak

rebellefleur
10. jún 2020

Ja len čo sa týka tej reči, mam dvoch synov. Prvý v 1,5 r rozprával celé súvetia. Druhý syn začal rozprávať krátko po 3 r.. Obaja sú zdravi

anez30
10. jún 2020

@tanapeta vdaka , to ja som sa pytala za seba , lebo mám 25 mesacneho synčeka a tiež má veľa veci trápi , nerozumie, nerozpráva, obzerá si zvláštne veci. Ale ukazuje v knižke prstom a pozrie na mna a čaká kým mu poviem čo tam ke, nosi mi zvieratká aby som mu ich pomenovala, preto som sa vás pytala

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
sara07
10. jún 2020

@tanapeta ano nie je ale spadá to do tej kopy alebo pod tú kopu , atypicky pas vie byt tiež samostaný len na sk sa berie v diagnostike ako ment. retardovany úplne niekde inde
a na sk však vieš ako to tu je

sara07
10. jún 2020

@anez30 to že niečo ukaže prstom a pozrie na teba či vnímaš je ztv.zdielaná pozornosť , to nepatrí pod autiumus , dalo by sa povedať že medzi taký základ čo sa v diagnostike hlada
ak je nejaky problém iny skôr nks alebo dysfázia , zdielanu pozornost sa doslova tieto deti učia

anez30
10. jún 2020

@sara07 ďakujem veľmi pekne , už mi jedna psychologicka povedala , že to vidí na NKS, pri NKS bývajú aj nejaké autisticke prejavy? Zvuky, strava, zmeny nám nerobia problém , len to porozumenie a sleduje predmety.

sara07
10. jún 2020

@anez30 skús si pozrieť toto ale ber to orientačne ktoré nie si istá čo to je vynechaj
https://nautis.cz/cz/autismus

autor
10. jún 2020

aj teraz..obuva topanky a stoi pri dverach pytam sa jej ci chce ist von? ci ideme vonku?..namiesto odpovede za rozreve...a toto sa nam stava casto..chyti do ruk jablko a poda mi ho..opytam sa jej dame si jablcko? prosis si?..pozrie na mna a zacne revat..

ajka0207
10. jún 2020

Ak by to mala byt diagnoza, tak sa priklanam skor k poruche komunikacie ako k autizmu.
A rukama od radosti trepocu trojrocne deti bezne.

ivangeline
10. jún 2020

Svagrinin syn bol taký istý. Bude mať 4 a už je ok. XD Aj rozpráva. No rád stále opakuje a má veľkú fantáziu. Určite by som sa však spýtala doktorov. 🤔

dzina007
11. jún 2020

Toto robil aj nas syn ze sa casto rozreval. Ale mne to skor prislo (a aj sa to potvrdilo) ze on bol frustrovany ze nu nerozumieme co chce lebo nam to nevedel povedat.
Vsetky velke nervy place hadzanie sa o zem zurive prejavy zlosti presli ked sa naucil rozpravat a komunikovat a zacali sme mu rozumiet.

noemi125
12. feb 2023

Dobry mozem sa spytat ako ste na tom dnes ?

evka_r
20. mar 2025

Ako to nakoniec s Vašim dieťaťom dopadlo ?

Strana
z2