Mám nechať dieťa vyplakať?
Ahojte mamičky .Chcela by som počuť váš názor. Malí bude mať 17 mes. no už ma unavuje ho uspávať na rukách alebo sedieť pri ňom nezaberá to na neho smeje sa my a asi cvičí jogu a pilates pred spaním ,už som sa dala aj na metodu nechať ho vyplakať aj to chvíľu išlo no bol chorý a už je to zas jak pred tým :( a nedokážem ho zas počúvať ako plače a ja už som unavená:( ako ste na tom vy nechať vyplakať alebo nie?dakujem
@lianka123 neboj, nepôjdem, to je tvoja vec.
Len keď chceš mať dieťa, tak musíš čakať,
Že to bude ťažké, bude nočné vstavanie a tak.
A ak náhodou nie, tak to je len príjemný bonus.
Ja len nechápem, ako môže niekto už také malé bábätká, dvoj, trojmesačné, nechať vyplakat. A jej jedno, že je s ním v izbe a hladká ho, to dieťa to nechápe. Moja mala koliky a to bolo hrozné, vkuse revala tri hodiny a mohla si robiť čo si chcela a aj tak neprestala. Ale neviem si predstaviť, nechať ju len tak na posteli, veď aj tak plače a nič nepomáha.
Ale to je len môj pohľad, ty nechápeš mňa, ja zase teba.
Ale fakt tá obeta nestojí ani trošku za to?
A povieš aj svojím deťom, keď budú veľké, že si ich nechala vyplakat, aby sa naučili spať, lebo ty si chcela mať kľudný večer?
Zrazu už netreba počúvať odbornikov, keď hovoria, že je to veľmi zlé pre detský mozog.
Nech si každý robí ako uzná za vvhodné, ja som len vyjadrila svoj názor a nemusí s ním každý súhlasiť
@jana005 ja bez spanku nedokazem fungovat. Moje telo to nedokaze. Ked sa maly narodil nespala som pol roka, maly spal 45min a hodina hore. Takto isiel od narodenia. S muzom sme sa striedali v noci, bola zo mna troska. Az sa stalo, ze som vysla na cestu bez toho aby som sa pozrela vlavo alebo vpravo. Kebyze duchapritomny vodic nebrzdi uz prezieravo skor, tak to napali bocne do mna alebo maleho. Nehovoriac o flashoch, zabudnutych veciach. Moj mozog po neprespatej noci proste nefunguje. A tak sa stalo, ze som ho vystahovala zo spalne, nevrieskal hodinu, mozno max 15min a zalomil. Zacal spat celu noc. Ano mali sme kameru aj monitor dychu a pre mna zacal uplne iny zivot. Pri druhom som polozila do postielky a spal, inu variantu som nepripustila. Ked zacal vymyslat siel do svojej izby, 2-3 noci poplakal po 15min a je pokoj.
Nefozumiem preto ako niekto si moze uzivat nevyspatie a 3hodinove uspavanie 🙍♀️
@lianka123 veď ja nehovorím, že si to užívam, ale keď to ináč nejde, tak čo mám robiť? Vyplakať určite nie.
Aj tak si každý urobí ako uzná za vhodné, tak zbytočne sa tu budeme my dve naťahovať.
Ale mala by si srdce nechať dajme tomu trojmesačné bábätko nechať plakať hodinke, dve, tri, len aby sa naučili spať?
O tom som písala, že toto nikdy nepochopím.
@lianka123 by si sa čudovala, raz tu bola taka diskusia, už je síce zmazana a tam jedna baba písala, že tak dlho jej plakalo také malé bábätko, a ona s ním za dverami. Ale keďže manžel zavelil, že proste tak ho musia naučiť spať, tak zrazu aj ta
ta pani uznala, že manžel mal pravdu.
A bola akurát tehotná a písala, že aj s ďalším bábätkom bude to isté praktizovať
@jana005 hodinu moje deti nikdy v zivote nerevali, tych 15min bolo ich totalne maximum, po 10 vacsinou zalomili. Dnes bol maly druhy den v skolke a ked som ho davala reval a viem, ze ked som zavrela dvere hned prestal, mame kameru tak vidim co sa tam deje, pani ucitelky vravia pravdu. Po 2 hodinach ked som prisla bol uplne zlaty, asi 5min som ho pozorovala za sklom triedy az potom som sa ukazala. Ako ma zbadal, hned zacal kvilit, tak minutu a bolo ok.
No a bol tam pan a dieta mu vraj revalo 3hodiny v kuse a pani ucitelka mu rovno povedala, ze to dieta neni ready. 3hodiny revu si ani neviem predstavit.
@lianka123 ja suhlasim, treba naucit, ze dieta zaspi same...ritualy, pocit bezpecia, nakojit, vsetko treba, ale zaspat same, ziadne uspavanie..vo svojej postielke a od 2 rokov v izbe, je spravne, ak dieta spi vo svojej posteli a mama s ockom vo svojej...vyplakat nie, treba ho to pravidelnymi rirualmi jednoducho naucit, nie si ho priputat k sebe ako taky obranny stit..a dat mu tym signal, ze je slabe, ze bez mamy ani zaspat nemoze..

@ankare 😃