Manžel chce druhé dieťa, ja nie
Ahojte. Chcem sa spytat ci sa tu najde nejaka zena, ktora si po prvom dietati povedala, ze bude jedinacik?
Vzdy som chcela aspon 2, idealne 3, deti. Mali sme to tak ujasnene s manzelom uz od dob, ked sme spolu randili. Avsak nase prve dieta je skutocne narocne, prvy rok a pol iba plakala, neskor prislo kricanie, pistanie, hadzanie sa o zem, buchanie hlavy o zem, zachaty zlosti. Dodnes neskutocne bojujeme a ja mam pocit, ze druhe dieta by som nezvladla ani na strazenie na hodinu.
Prisiel vsak cas, ze manzel zacina tlacit na druhe dieta (povodne sme ho planovali hned po prvom), ale ja uz nechcem. Mam strach, stres, paniku.... ak by ma do nieco nutil, radsej by som zvazila rozvod.
Je to normalne? Bojim sa, ze by mi po porode uplne preplo a uz by ma len odviezli na psychiatriu. Ledva to zvladam teraz, skutocne. Moje zname tuzia po dalsom dietati uz aj pol roka od porodu a ja sa mu uz 3r vyhybam. Bojim sa, ze nam to znici vztah. Ako to riesit? Ak mate niekto skusenosti, budem rada
No len ci mu neušlo zámerne 🙂 mam takých chlapov v okolí až až 🙂 hlavne nech to dobre dopadne a ste zdraví 🙂
Ja som na tom presne tak isto. Maly je sice este uplny krpec ale ja som rada ze uz mam za sebou 3 mesiace a uz len par rokov ma caka😂😂pri predstave dalsieho dietata ma dviha a nemienim zmenit nazor. Obcas ma napadne ci som vobec mala mat deti 🤷🏼♀️😁 ale inak maleho milujem samozrejme. 😁
Ja som na tom presne tak isto. Maly je sice este uplny krpec ale ja som rada ze uz mam za sebou 3 mesiace a uz len par rokov ma caka😂😂pri predstave dalsieho dietata ma dviha a nemienim zmenit nazor. Obcas ma napadne ci som vobec mala mat deti 🤷🏼♀️😁 ale inak maleho milujem samozrejme. 😁
Tiez si myslim, ze ak sa ma stat tak sa stane a zena sa proste adaptuje na to sama, aj ked najskor to druhe nechcela
Presne toto momentálne riešim mam 4 ročného syna, ktorý túži po súrodencovi a začína aj manžel túžiť po druhom dieťatku. Ja mam iné pocity. Nie ze by som nechcela ale veľmi sa bojím. Po prvom náročnom akútnom cisáraku mam panický strach, doslova každý druhý deň už 4 roky nočné mory ako rodím. Bojím sa mať druhé dieťa. Tiez mam syna veľmi náročného :(
presne to iste ja, sice prvorodeny ma len 7 mesiacov.. chcela som povodne 2-3-4 deti, jak som zistila ako narocny je prvy chalan, nonstop place, na rukach ho mam cele dni uz sedem mesiacov... nechcem uz dalsie ani nahodou.. a muz by chcel
Ja to mám kustik lepšie-my obaja s mužom ani náhodou nechceme druhe.mala dodnes na nás visí že sa s prepáčením ani vysrať nemôžem bez toho žeby ju niekto nepostrazil.

@lenka2710 a to ta muž zabudol upovedomiť, ze pracuje na ďalšom, ci? Ja len tak to zvedavosti