icon

Máte radi obidve svoje deti rovnako?

evaevelinaa
26. sep 2014

mame malu dcerku a chceli by sme este asi jedno dietatko. ja som prve velmi chcela babu, co sa mi aj splnilo a pri druhom mi je to uz jedno ale muz by velmi chcel syna. a stale rozmyslam nad tym ze ci aj moje druhe dieta budem vediet mat rada tak velmi ako moje prve. keby to bol chlapec tak jasne ze si viac budem asi rozumiet s dcerou a kebyze mame aj druhe dievca tak aj tak mam pocit ze prvu dceru budem mat radsej za to ze bola prva. nemate podobny problem?

vavrenka
26. sep 2014

@evaevelinaa ked som cakala druhe dieatko, vobec som si nevedela predstavti, ze by som ho mohla tak velmi lubit ako dcerku.. ale prislo to 😉 , aj dceru aj syna milujem rovnako silno, ale inak, je to odlisne. o dcerke hovorim, ze je nas pokladik (je empaticka, citovo velmi zalozena) a o syncekovi, ze je nase slniecko ( je to taky smejko a pohodak), cize v niecom rovnake a pritom nezrovantelne

bonaqa2013
26. sep 2014

Ja mám 4 deti a mám ich rada všetky rovnako. syn má 19 - dlho bol jedináčik. A potom sú dievčatá 8,5 6 a 4,5 roka. Toho sa nemusíš báť ako to bude potom keď sa narodí ďalšie dieťa. Či to bude dcéra či syn, zahoríš ku dieťatku meterinskou láskou.

zuju2
27. sep 2014

Ja mám tri a nerobím nijaké rozdiely a ani necítim k niektorému viac a k inému menej. Keď som mala len chlapca, bála som sa, či budem mať druhé dieťa rovnako rada a mám aj to tretie. Matkino srdce je obrovské, plné lásky. To sa nedá, mať niektoré dieťa radšej.

evaevelinaa
autor
27. sep 2014

@snopkulka idem si pozriet sophiinu volbu, celkom ma to zaujalo, na knihu bohuzial nemam cas, mozno raz.. nepametam si uz ako sa sophia rozhodla ale to asi nebolo o tom ktore dieta by mala radsej..

evaevelinaa
autor
27. sep 2014

jasne ze kazda mama musi povedat ze ma rovnako rada svoje deti ale moji stari rodicia napriklad vobec nemali problem povedat ktora je ich najoblubenejsia vnucka a mam aj pocit ze mojho uja mali radsej ako mojho otca ale toto uz nahlas nikdy nepovedali 🙂 ja deti porovnavat zatial neviem kym druhe nemam..

evaevelinaa
autor
27. sep 2014

@vavrenka zaujimalo by ma ci to mate s otcom tvojich deti nejako podelene ze on viac vychovava syna a ty viac dceru alebo ako to mate.. 🙂 nejde o to koho mate radsej ale o to aby dievca malo zensky vzor a chlapec muzsky, ci pri malych detoch to tak nie je?

evaevelinaa
autor
27. sep 2014

mate iny vztah so synom ako s dcerou? ci je to len o povahe deti?

kinna
Odpoveď bola odstránená
miku1
27. sep 2014

@evaevelinaa Mala som podobné myšlienky ako ty 🙂 Tiež som si nevedela predstaviť, že to druhé bábo budem mať "rovnako" rada ako prvé....Ale akonáhle som uvidela moju druhú bambulu, tak som ju proste milovala a stále milujem, tak isto ako prvú dcérku. A teraz sama nechápem tomu, ako som si mohla myslieť, že láska k druhému dieťaťu bude iná. Je rovnaká, je silná a niekedy nechápem kde sa toľko lásky v človeku berie 🙂

snopkulka
27. sep 2014

@evaevelinaa presne tak, dôvod jej rozhodnutia bol iný 🙂 ale nie som si istá, či to vo filme zachytili...

jana_eyre
27. sep 2014

@evaevelinaa ono, tie otazky napadnu asi kazdu maminu, co ma jedno dieta.. ale uprimne, napadlo ma to aj ked som cakala prve, ci ho budem milovat dostatocne

/este pri prvom som tuzila po nejakom urcitom pohlavi - chcela som dievca a narodil sa chlapec, pri druhom mi to bolo uz uplne jedno, ked som zistila aky je syn uzasny/..

po narodeni to bolo v oboch pripadoch jasne - od prveho momentu to bolo take silne, ze som ich milovala celym srdcom.. ako vravim, nikdy som sa nezamilovala tak neuveritelne rychlo a je jedno ci do prveho syna, alebo do druhej dcery..

neviem ci ich lubim rovnako - podla mna sa nikto nelubi rovnako - kazdeho lubim specificky, ani jedneho viac, ci menej.. nevymenila by som ich za nic na svete, som stastna ze su obaja a dufam, ze k nim este niekto pribudne.. mat deti bolo moje najlepsie rozhodnutie v zivote..

saskarisko
27. sep 2014

baby, no pozerat alebo citat film Sophiina volba, aby ste si uvedomili, ci lubite obe deti rovnako je dost blby napad. ved, ona si tam musela vybrat (to bola vyhrotena situacia). a ruku na srdce, vedeli by ste si v reálnom zivote vybrat (bez okolnosti, ake boli tam. ja osobne ani pri takých ...) ? tazko ...

a ano mam ich oboch rada rovnako. kazde je ine, kazde svoje, kazde ma svoje muchy, ale laska sa nedeli, ale nasobi

jana_eyre
27. sep 2014

@evaevelinaa to co pises o starych rodicoch si neviem ani predstavit.. u nas sme boli 4ria surodenci a stale sa zhodneme vsetci v tom, ze nasi obaja rodicia boli strasne spravodlivi - nikdy ani jeden z nas nemal pocit ze by bol menej milovany mamou..

kazdy clovek je jedinecny a tak kazdeho milujes jedinecnou laskou, ktora patri iba jemu - neda sa porovnat s inou laskou, ktoru citis k inemu cloveku.. 😉

melalex
27. sep 2014

Ja uz ked som bola tehotna s druhou dcerkou tak uz vtedy som ju velmi miovala a nevedela sa dockat kedy bude na svete.Milujem ich rovnako a neviem co by som to bola za matka keby som robila rozdiely.

briketa
27. sep 2014

@evaevelinaa a ze si viac budes rozumiet s dcerou? no chlapci su mnohokrat nalepeni na mame omnoho viac ako dcery

vahy333
27. sep 2014

ja len tak na odlahčenie.... a pobavenie.... 😉
zhodou okolností sa ma moja mladšia dcéra 11r. včera večer opýtala.... "mamka koho maš radšej z nás troch???" myslela seba, staršiu sestru 15r. a našu fenku Kellynu... a ja jej hovorím, že samozrejme ju a jej sestru najviac a rovnako a potom Kellynu ...
on sa zamysllela a hovorí..."a prečo ved máš mat rovnako rada všetke tri ,ved ja ŤA mamka mám rovnako rada ako Kellynu... 😉
no mežem robit rozdiely??? po takom úprimnom možno trochu divnom, ale o to viac srdečnom vyznaní....?

evaevelinaa
autor
27. sep 2014

@vahy333 11-rocne dieta uz vie ze treba mat rada vsetkych rovnako ale skuste sa opytat mensich deti ci maju radsej mamu alebo ocka 🙂

sumattra
27. sep 2014

@matulinuska ahoj som na tom uplne rovnako, no cim sa blizi porod tym viac sa na nu tesim tesim tesim. Ked si pripomeniem ako som sa bala o svojho prvorodeneho syna lebo pri nom som bola vela v nemocnici a strachu aj o seba kedze som mala zrazeninu a liecili ma konskymi davkami... Nepodstatne ... Ja teraz beham rovnako okolo maleho a nemam moc cas si uzivat tehotenstvo, ktore ide niekedy taaak rychlo.No len si skus predstavit ze druhu dcerku drzis novorodenu na rukach tesne po ... No ja uz by som mala slzy ;) Neboj budeme ich milovat pretoze to bude zase raz iny ORIGINAL 😀

vavrenka
27. sep 2014

@evaevelinaa zaujimava otazka..som zvedava.ked budu deti vacsie, ako to bude..teraz je to o inom, hanka ma 3 roky a dami 11m, ale principialne uz teraz- ja davam hlavne tu starostlivost a nehu a muz hlavne zase vyzvy a hry.

adeli79
30. sep 2014

my mame deti tri a mam pocit, ze s kazdym dalsim sme aj tie prve lubili viac a viac. neviem, ako to lepsie napisat, ale nasa laska k nasim 3 synom je stale vacsia. a myslim, ze hovorim aj za manzela, nie iba za seba. Lubime ich viac ako vcera a menej ako zajtra. 😉

evaevelinaa
autor
30. sep 2014

@adeli79 no takze tie co sa narodili skor lubite dlhsie takze aj viac, presne o tom tu pisem ze sa bojim ze budem mat radsej dcerku ako to druhe co asi len pride.. ale nie, jasne chapem ako si to myslela.. 😀

adeli79
30. sep 2014

😀 😀 😀 😀 😀 😀

sonkab
30. sep 2014

@evaevelinaa obidve deti milujem rovnako i ked je pravda, že sa viac venujem dcére - nie preto, že je dievča, ale preto, že je malička a vyžaduje pozornosť. Synovi sa snažím vysvetlit, že ked bol on maličký, vtedy som sa venovala tak jemu a že teraz s ním už robíme velkacske veci - chodíme sa bicyklovať, korčuľovať, na hríby . . . No a co sa vzťahu týka (píšeš, že myslíš, že s dcérou budeš mat lepší vzťah ako s chlapcom), tak u nás mala výrazne preferuje otca ! 🙂

velkacica
1. okt 2014

@marika39 najväčšou láskou by ti mal byť manžel...

marika39
1. okt 2014

@velkacica manžel je mojou veľkou láskou, ale láska k deťom je predsa len o čosi silnejšia 🙂

andula77
1. okt 2014

Ja mam dvoch synov a cakam tretie babatko...mensi syn ma take vesele ocka a aj vonku si ho uz od malickeh babatka vsetci akosi ludia vsimali viac ako toho starsieho...casto sa mi stavalo, ze dokonca mladi chalani ci muzi okolo ktorych sme presli povedali "jeeej, aky zlaty a pod." Neviem ci to starsi registroval, ale urcite obcas zacne vyvadzat lebo chce stiahnut pozornost na seba (ale to uz je asi na inu temu... 😉
Nedokazem definovat, ze mam jedneho radsej ako druheho, ale je pravda, ze ten mladsi hoci je aj v obdobi vzdoru je taka lepsia povaha, lahsie sa s nim vychadza, je to taky zabavac. Starsi je naopak velmi citlivy a niekedy dost negativisticky tak obcas je aj problem s nim vyjst ☹ ☹ ku sebe sa spravaju ako bratia - raz sa strasne lubia a o chvilu sa biju o nieco 😉 na babatko sa velmi tesia, uz vidim, ze sa budu predbiehat kto mi poda plienku a pod...uz len dufat, ze sa im splni ich sen a bude to sestricka lebo od zaciatku co to vedia, si zelaju sestricku 😉

denverka
1. okt 2014

ked som mala prvu dceru tiez som sa bala toho ze druhe dieta nebudem mat uz tak rada,a predstav si ze tu druhu lubim od dvoch ciarok na teste tak isto ako tu prvu

evaevelinaa
autor
1. okt 2014

@sonkab tak malej sa viac venujes a ona preferuje otca??? nieco by som jej povedala 🙂 🙂 🙂 dufam ze syn zase teba 🙂 asi je to dobre mat aj syna aj dceru lebo ich az tak neporovnavate..

evaevelinaa
autor
1. okt 2014

@andula77 presne toho sa bojim. zda sa mi ze nasa dcerka vychytala po nas tie lepsie vlastnosti (ak sa to uz teraz da povedat) a aby potom tie zle nezostali tomu druhemu dietatu. potom by to bolo aj pre neho v zivote tazsie ale mozno prave preto raz viac v zivote dokaze, tak ich treba potom asi aj rozdielne vychovavat ale neviem ci je to take jednoduche.. zelam vam teda sestricku alebo ak to ma byt bracek aj braceka ktory perfektne zapadne do vasej rodiny 🙂

evaevelinaa
autor
1. okt 2014

@denverka uz od dvoch ciarok? 🙂 poviem vam potom ked budem mat aj ja dve ciarky 😉