Mesačné bábätko stále plače

athena27
12. dec 2022

Ahojte mamičky, chcem sa spýtať či to niektorá tiež tak má a čo funguje a ako to rieši: Naša mesačná dcérka neustále plače keď je hore, máloktoré chvíle sú bez plaču. Riešili sme to samozrejme s pediatrom. Najskôr sme sa domnievali, že sú to koliky, máme kvapky sab simplex, coli prev, bio gaya.. Nepomáha. Často plakala aj keď si prdla. Potom sme sa domnievali, že to môže byť skrytý reflux, lebo plače tiež keď si zakašle, na čo pediater povedal, že to majú všetky deti do pol roka, len spraviť vyšší sklon pri spánku a pití mliečka a dávať menšie porcie viac krát denne. A že len vydržať po 3 mesiacoch sa to zmení.. Všetko sme skúsili podľa rád, žiaľ nepomáha. Jeden deň je lepšie, ďalší zas horšie. Je čisto na umelom mliečku - Kendamil. Posledné tri dni pozorujem, že sa jej aj na tváričke vyhodili vyrážky :( Nechcem len tak meniť mlieko, sám pediater povedal, že to môže skôr uškodiť, že môže odmietať potom jesť. Ďakujem vopred za každú reakciu mamičiek, ktoré to tiež tak mali.

nikpa
12. dec 2022

@athena27 stolicu má akú a ako často? Nenamaha sa pri tlačení? A koľko mlieka ako často pije?

athena27
autor
12. dec 2022

@nikpa každý druhý deň cca a takú do žlta ani riedku ani tvrdú. Nemám pocit, že by sa pri tlačení namáhala. Často sa stalo, že sa nám pokakala aj vo vaničke keď sa uvoľnila v teplej vode a pritom blažený úsmev 🙂 Pije 70 ml cca raz za tri hodinky.

nikpa
12. dec 2022

@athena27 takže bruško zo stolice ju nebolí podľa toho čo píšeš. Tak možno ozaj ten reflux, jedine skúsiť ešte sirup na reflux. Inak môj mladší tiež preplakal prvé 4 mesiace a nevedeli sme prečo, v kuse sme ho museli natriasat a nosiť na rukách lebo hrozne plakaval. Potom to samé ustalo.

nikpa
12. dec 2022

@athena27 a hladná nie je, nechce viac papať?

athena27
autor
12. dec 2022

@nikpa och 4 mesiace :( ako si to ustala? bol to aj taký plač ako keby ho z kože drali? lebo tá moja to tak často má :( Tiež ste skúšali všeličo, čo by mu mohlo pomôcť?

athena27
autor
12. dec 2022

@nikpa mám pocit často, že áno, že by zjedla aj viac. Dávali sme jej už aj 90 ml, len doktor povedal, že to je veľa na také bábätko a potom to nestíha tráviť tak už skoro týždeň dávame menšie dávky

nikpa
12. dec 2022

@athena27 no to je na prášky, nebudem ti klamať, boli sme z toho na nervy aj ja aj muž. A tiež plakal ako o život, na ňom bolo aj vidno, že ho niečo akoby bolelo len sme nevedeli vtedy čo. Teraz už viem, že má alergiu na mlieko ale na to sme prišli až v 1,5 roku. Jemu zrejme robilo problém to už vtedy.
A ja by som jej skúsila dať viac mlieka a možno bude kľudnejsia, vyskúšaj. Každé dieťa je iné a tie tabuľky čo riešia volaktori lekári vždy neplatia.

1mina
12. dec 2022

niektore deti su take, prva dcera bola, ta prerevala furt ... Teraz ma 4 roky a je to lepsie, ale stale vie byt upiskana :D :D

beata_k
12. dec 2022

@athena27 Daj babatku UM kolko chce. To co za rada od pediatra, ze nestiha travit? Chuda dieta. Mozno je hladne. Ved to nie je len jedlo, ale aj tekutiny.

ls56
12. dec 2022

My sme to tak mali. 3 mesiace-potom uťalo a prešlo.

jaskolka
12. dec 2022

Ak zdravotne to nie je nič (kolika, bolesti bruška, zápcha) tak jednoducho existuje 4 trimester, dieťa proste si musí zvyknúť na nový svet a nové podnety. Syn do 3 mesiaca skutočne skoro stále plakal, mrcal a podobne. Potom to doslova z dňa na deň prešlo a doma som mala usmievaveho anjelika, ktorého som nepočula plakať takmer ani pri raste zubov . Dcéra trochu skôr prestala, cca v 2 mesiacoch to prešlo

vilma7
12. dec 2022

Presne ako píše
@jaskolka ...netreba stále za plačom hľadať zdravotný problém, dieťa ešte potrebuje svoj čas, kým je "tu". A to sú prvé tri mesiace. Nám pomohla v tomto kniha "najšťastnejší miminko v okolí". Môj syn to mal asi mesiac, on zvykol plakať po večeroch.

ivangeline
12. dec 2022

My 6m... a potom menej a menej...od 10m bola v pohode..len nespac a drazdivejsie dieta..doteraz je. Ono je to podla mna i povahou. Urcite ju cosi trapi a plus povaha. Moja mala probelmy s travenim.

filodendron
12. dec 2022

@athena27 ak sa jej vyhodili vyrazky, moze to byt alergia na bielkovinu kr mlieka. Chodte na gastro a tam vam predpisu specialne mlieko, spomente tie vyrazky.

rk123
12. dec 2022

no moja dcera zacala plakavat ked mala 3dni. zlepsilo sa to tak v pol roku, ale iba fakt o kusok. potom zas v 10m o kusok. teraz ma 14m a je to podstatne lepsie aj ked je stale dost uplakana oproti ostatnym detom 😀

54tinka54
12. dec 2022

@athena27 tie vyrážky nemôžu byť len novorodenecké akné? Môj syn ho mal v cca tom veku, je to normálne, telíčko sa ešte čistí po pôrode.

martinavrtielova
13. dec 2022

@athena27 s tým papanim čo ti povedal doktor je somarina ...môj ma 6 týždňov spapa v pohode 150 ml a doktorka na to povedala len že keď je hladný aby som mu dala...možno je aj tvoja mala len hladná skús dať viac 🙂

kiki234
13. dec 2022

Urcite trrba dat mlieka kolko pyta, v tomto je kazde dieta ine. Moja dcera v jednom mesiaci mala davku 40ml a jej brat v tom veku uz 80ml. A pritom sa narodili s rovnakou hmotnostou.

athena27
autor
14. dec 2022

Ďakujem vám všetkým pekne za všetky reakcie a rady 🙂

athena27
autor
14. dec 2022

@nikpa och, to ste museli mať ťažké, podobne to teraz prežívame :( a nemôžem si úplne naplno vychutnať tento jej krásny vek kým je krpčekom. Tiež som rozmýšľala aj nad tou alergiou či to nie je aj náš problém, veľmi ťažko sa to posudzuje.

athena27
autor
14. dec 2022

@jaskolka kiež by to bol aj náš prípad a čoskoro sa to zmení 🙏

martul
14. dec 2022

@athena27 podľa mňa je to veľmi málo... mesačné dieťa a stolica každý druhý deň je málo. A určite by som jej dávala jesť na požiadanie, resp. by som jej zarobila viac, nech sa napapá.

sakaca
15. dec 2022

@athena27 skúšala si napríklad aj nosit? Dieťatko je vtedy vo vertikálnej polohe čiže lepšie aj na reflux a možno je naozaj hladná, možno malo spinka a z toho je nervózna, možno jej chyba viac kontaktu. Mne v tomto naozaj pri druhej dcérke veľmi nosič Rischino pomohol.

romik39
22. jan 2023

@athena27 ahoj . Ako ste dopadli ? My mame 5 týždňov a od 3 dňa v nemocnici stale revy . Najskôr som sa pozerala či to nepisem ja vlastne tento príspevok . Už mame aj alergické mlieko síce už čosi menej prdi ale stale revy 😬 ani cumel nechce ani nosic ani kresielko ani ruky max fitlopta i keď sa naje place plus mame asi skrytý reflux lebo vždy nám vygrciava 😑. Čiže nikam nechodíme kocikujem na dvore a čakám kedy sa zbláznim a puká mi srdce keď ju tak vidím 🥹🥹

athena27
autor
23. jan 2023

@romik39 ahoj, cítim s tebou 😥 je to hrozne tak vidieť svoje milované dieťa. Ale poteším ťa, vydržte 🙏 prejde to. Naša má už dva a pol mesiaca a je z nej úplne iné bábätko viac sa smeje ako plače. Chodíme s ňou už všade, nakupovať a tak.. Na reflux nám pomohol vyšší sklon pri papaní mliecka a antirefluxny vankúš do postieľky a nosenie (nechce nosič) ale na rukách sa sem tam da ponosit keď jej ukazujeme niečo ideme k oknu a tak. Keď sa jej mlieko vracia späť a cítiť z nej grcku plače lebo ju to asi páli na to zaberie dať čajík zmení sa chuť a plač je preč. Na bolesť bruška, čo stále býva, ale hlavne v noci už len, zaberá baby calm kvapky, je to hotový zázrak 🙏 odporúčam. Keď malá začne usedavo plakať vystiera sa a španuje dám kvapky na lyžičku a masirujem bruško a cvičím s nožičkami aj to veľmi pomáha za pár minút je dobre. A snažiť sa čo najviac uspavať nech toto zlé obdobie drobček radšej prespí aj keď naša teda veľmi spáč nie je 🙈 väčšinou čo majú deti problémy menej spia. Držím veľmi palce nech už nastane aj u vás menej plačlivé obdobie, len sa obrniť trpezlivosťou 😊