icon

MEsačné bábätko zrazu odmieta spávať v postieľke

lakynka1987
10. jan 2019

Ahojte,mam mesacne babatko a odmieta spavat v postielke.zo zaciatku s tym nebol ziadny problem,ale teraz spusti taky plac,az sa zadusa.Spi so mnou na postely,ale nechcem aby si na to zvykol este viac.Celkovo spinka velmi malo a ked,tak len na prsniku.Nejake rady?dakujem

slniecko3108
10. jan 2019

Ahoj. Mne malinká zaspavala na mne. A to každý večer. A tiež som Sa bála. Tak som sa snažila aspoň cez deň ju nechávať samu zaspávať. Či už zaspala pri hraní alebo v postieľke. Nemusíš sa obávať pokiaľ ide len o večerné zaspávanie. A keď náhodou postupne učiť. U nás to zabralo... Obe mi zaspavala samé koniec koncov a naučené sú od mala o pol 8 v posteli a samé .... Poklopem

lakynka1987
autor
10. jan 2019

@slniecko3108 praveze on ma celkovo problem so zaspavanim...cez den spi akurat ked prideme z prechadzky,inak tak max.15-20 minut aj to len na prsniku...hned ako ho dam zo seba dole,ci do postielky alebo do postele hned je hore

slniecko3108
10. jan 2019

@lakynka1987 a keď ste na prechádzke koľko spí v kočíku? Alebo aký máte denný režim?

luba41
10. jan 2019

rada: Nesil to! a počúvaj svoje dieta..je pre teba problem, že si "zvykne spat v tvojej posteli"? raz si odvykne..užívaj si..ved ked spi pri tebe-máš ho pod kontrolou aj v noci, pohodlnejšie sa ti dojčí atd..ty inak spávaš sama? asi nie..

malykonik
10. jan 2019

@lakynka1987 nepokladáš ho do postieľky príliš skoro ? Skús bábätko uspať či už na rukách alebo ako zvykneš, počkaj aspoň 10-15min kým úplne zaspí a až potom ho prelož. Ak začne plakať, daj hneď cumlík do pusy a skús ho natočiť nabok. Nám toto pomohlo. Pred tým kým sme spali v spoločnej posteli, asi sme sa navzájom budili a dieťa malo veľmi veľmi zlá spánok. Od kedy je vo vlastnej postieľke, má kľud a krásne spí...

lukovacka
10. jan 2019

@lakynka1987 ahoj,my sme mali problém prvy polrok,spavala pri mne v noci,cez den,uspavanie na rukach alebo v kociku a v siestom mesiaci,som to stopla,par dni bolo kriku,ale naucila sa pekne spinkat v postielke sama. Kazde babo je individualne,ale treba iba trpezlivot a nevzdat sa 😉

igabi
10. jan 2019

Ja by som ti chcela povedať toto. Každý nám maminám hovorí ako to má vyzerať, že nemá byt na rukach, nemá mat cumlík, nemá sa hrať s prsom. Je to babetko ktoré ledva rozozná mamu o ocina. Má len potreby. Neboj sa vobec že spi s tebou. Babetka majú aj tak svoje cykly. Jeden deň to chce a zrazu z ničoho nič to prejde. Ano ano babetko sa cez hodiny placu naučí že musí spat samo. Ale je príliš malé na to aby pochopilo o čo ide. Potrebuje tá užívaj si t o chvilku to tak už nebude a mizno sa tu bavíme o pár týždňoch. Ja mám syna myslela som že najväčší cecok, uspval sa len na rukach. Vyťahané Som ich mala a zrazu zo dňa na deň mu to vadilo, chcel spinkať sám. Vidíš 😊

siska53
10. jan 2019

@lakynka1987 je malinky,nech spi s tebou. Nasi casto spavali s nami a spavali tak dobree, ze sa takmer nebudili. Aj dojcenie bolo pohodlnejsie, ked som nemusa vstavat a presuvat babo k sebe. Ked boli starsi a vecer zaspali v posteli, preniesla som.ich do postieľky. Ale to uz mali rok a viac a uz sa v noci nebudili. Iba pocas soplikov. A tedy spali pri mne bez prekladania

nelinka2009
10. jan 2019

@lakynka1987 nechaj ho... potrebuje mamu... s nami obaja spali v posteli... mala do 17 mes a maly do 26 mes a potom sups do svojej izby s velkou postelou... uplne bez problemov ;)

letfenixa
11. jan 2019

Keby som mala druhé dieťa, spáva pri mne. Prvé som stále prekladala do postieľky, stokrát za noc tíšila na rukách a zas do postieľky. Od roka spával pri mne, lebo som začala chodiť do roboty a bola som veľmi unavená z tých nočných plačov. V 2 rokoch sa naučil na dovolenke spávať v postieľke. Ako píše igabi vyššie, stále niekto hovorí "ako by to malo byť", treba počúvať dieťa a svoj inštinkt.