icon

Moje 14-mesačné dieťa ma štípe

4. apr 2023

Prosim o radu mam 14 mesacneho synceka. Neprestajne pokial nespi tak chce na mne vysiet, ruky mi dava do vystrihu a stipe ma, skriabe. Je to uz neunosne. Nepomaha ani rolak. Ked sa od neho vzdialim na meter neskutocne place. Robi to posledne 2 tyzdne, vie niekto poradit co by pomohlo?

januska12323
4. apr 2023

A už si mu to skúsila vrátiť? Alebo keď je na rukách nie! a položiť na zem, pochopí, že keď chce byť v náručí nemôže to robiť.

uskrnica
4. apr 2023

Jednoznacne mu treba dat najavo, ze to robit nesmie, inak ti bude o chvilu skakat po hlave. Samozrejme, ze mu netreba vracat, ale jasne naznacit, ze to nie je v poriadku a mal by s tym prestat. Nedvihat ho na ruky, vsak on si uvedomi podla mna aj sam.

jaskolka
4. apr 2023

V tom momente, ako by začal stipat a skriabat, ho položiť na zem, alebo na gauč a dôrazne mu povedať "nie, nesmieš". Aj opakovane. Rýchlo si to dá dokopy, deti nie sú hlúpe.

silvia_pekna
4. apr 2023

deti su velmi vnimave, tiez si myslim, ze skor ci neskor to proste pochopi🙂 treba mu vysvetlit, ze taketo spravanie je nevhodne. vobec by som ho teda na ruky nebrala, ak by sa takto choval. poviem mu proste jasne nie a hotovo.