icon

Môže sa 4-mesačné dieťa ťahať za rúčky?

8. jún 2023

Dobrý deň prajem,

mám doma 4 mesačné bábätko. Máme skrátený sval a cvičíme doma vojtovku. Problém je v tom, že rodina bábätko dvíha za rúčky a ťahá ho hore (viď foto). Bábätko pri tom zakláňa hlavičku dozadu viac ako na fotke. Robia to niekoľko krát za deň a mne sa to nepáči. Nezdá sa mi, že by sa to malo robiť. Myslím si, že to bábätku škodí a nie pomáha. Aj som im to povedala, no aj tak si idú svoje. Smie sa takto manipulovať s bábätkom? Budem sa to pýtať fyzio najbližšie stretnutie, no chcem to vedieť pre vlastný pokoj.

Ďakujem

Môže sa 4-mesačné dieťa ťahať za rúčky?
Strana
z2
denithestrange1993
9. jún 2023

A presne v tom je rozdiel,ze oni vychovali svoje deti a ty vychovavas svoje. Jednym z privilegii dospelosti je,ze si mozne robit co chceme a nemusime nikomu nic odovodnovat. Ak teba nepocuvaju tak skus to co ti tu radila jedna baba,ze to lekar zakazal.

katrin69
9. jún 2023

Ja som toto robila deťom, keď som videla, že sa snaží dieťa držať hlavu vzpriamene. Ale to tuším boli staršie. Dosť často som ich nechávala na brušku, aby precvičovali krčné svalstvo. Ale u vás to môže byť iné, keďže máte skrátené svalstvo...

Strana
z2