Muž nechtiac strhol dieťaťu pupočník

15. apr 2020

Baby, muž nechtiac strhol synovi pupocnik spolu s tričkom. Má len 6 dni. Čo s tým teraz? Lieh, repík, nechat zaschnúť na vzduchu?

mareka49
15. apr 2020

My sme pouzivali ajatin

hdpe
15. apr 2020

Vytierať liehom, ničím nenatierať. Ono by to už aj tak samo odpadlo. Nám ho doktorka dala preč na 5- deň.

mia018
15. apr 2020

No podľa toho hnisu by som radšej zašla za dr až vám na to predpíše framikoin

tribaby
15. apr 2020

to je podobné ako strhnutie chrasty, zahojí sa to v pohode. Ak mokvá, tak zasušiť repikom, liehom, Dettolom, inak netreba robiť nič. Pri plači môže niekedy presiaknuť krvavá tekutina, netreba sa báť, je to normálne. Tie cievy boli silné, vyzivovali dieťatko celý čas, chvíľu trvá, kým sa celkom stiahnu.

tribaby
15. apr 2020

@mia018 to nie je hnis, ale stena pupočníka!

hornahorna
15. apr 2020

Nič sa nedeje. Aj tak by to odpadlo samo. Ja som nechtiac obom deťom strhla keď sa to nalepilo na plienku a dávala som ju dole. Pretrieť peroxidom a zasypať framykoinom poprípade dať gázu a obliecť.

hipuska
15. apr 2020

Bude sa mu tam tvoriť taká chrasticka tvrdá, tu dávať preč úplne do cista, lebo podtym to potom hnisa

autor
16. apr 2020

Jaj, veď som bola na muza nahnevana za to, lebo maly sa precural, tak že ho rýchlo ideme spolu prebalit, aby čo najskôr neplakal a úplne mu tu svorku strhol aj s trickom🤦🏽‍♀️ Bolelo má to aj za malého, keď som to videla. Pritom už má tolko naprebalovane pri staršom dietati, že som necakala, že takúto chujovinu spravi😞 Dakujem za rady, uvidim, aké to bude mat rano, podľa toho budem volat pediatricke(Zrovna včera sme u nej boli na poradni), bohuzial skoro nič nemam doma, takze som to vyčistila len liehom a po chvíli dala obklad z repiku. Myslim, že v tomto poradi nám radila pedina ošetrovať pupok prvému dietatku.

majah212
16. apr 2020

Nehnevaj sa na to za muža. Mne sa to podarilo spraviť pri oboch deťoch. Raz v nemocnici a raz u doktora na prvej kontrole. Vždy sa to zahojilo pekne. Ja som dávala na to peroxid.

larisalarisa
16. apr 2020

Zavolať lekárovi , veď ide o novorodenca.