icon

Narušená komunikačná schopnosť u trojročného syna

7. aug 2020

Ahojte maminky, prosím aby sa zapojili do diskusie hlavne tie, ktorých deti už majú diagnostikovanú NKS. Môj syn má 3 roky a mám podozrenie, že nie je úplne bežné dieťa. On skoro vôbec nekomunikuje, rozprávať rozpráva veľa, veľa opakuje snaží sa učiť nové slová ale on mi proste neodpovedá. Keď sa ho niečo opýtam, buď neodpovie vôbec alebo mi len zopakuje niektoré slovo, ktoré som ja použila. Mám pocit, že mi úplne dobre nerozumie a z toho veľa krát pramene jeho záchvaty zlosti

Strana
z2
seahorse27
18. nov 2023

@miyus2412 teraz uz nic okrem uloh do skoly nerobime, uz je uplne ok. Chodili sme do 6 rokov k logopedicke a k liecebnej pedagogicke. Potom namiesto odkladu bol v pripravnom rocniku v skole pre deti s NKS. Teraz je druhak na beznej ZS a zvlada velmi dobre zatial. Ked bol skolkar, chodili sme raz tyzdenne aj na Play Wisely. Doma sme cvicili kazdy den logopediu, logicke myslenie s Logico primo a piccolo a vselijake ine hry a aktivity na vsestranny rozvoj…

miyus2412
19. nov 2023

@seahorse27 mohla by som sa opýtať, ako ste precvičovali porozumenie syna ? A či tým porozumením sa zmenilo aj to vyvádzanie u doktora.
Ďakujem

seahorse27
19. nov 2023

@miyus2412 vyvadzanie u dr. sme velmi rychlo vyriesili tak, ze sme kupili hrackarsku lekarsku sadu a nacvicovali sme. Vzdy pred navstevou lekara sme vysvetlovali, kam ideme a co sa bude diat. Naozaj velmi rychlo sa to naucil. On nebol velmi zvyknuty na lekarov, lebo skoro vobec nebyval chory 😃 Porozumenie sme cvicili napr. pomocou knihy Rozpravky na rozpravanie - odporucam. Pouzivali sme hadanky a opisy zvierat, veci, povolani - on musel uhadnut, co myslim. Potom ked uz bol zdatnejsi, tak naopak on nam daval taketo hadanky. Po dopozerani alebo precitani rozpravky sme mu davali otazky o deji, postavach atd.

miyus2412
24. nov 2023

@seahorse27 mozem sa ešte opýtať prosím, kedy Vám začal ukazovať na veci ?

seahorse27
24. nov 2023

@miyus2412 fuha, to je tazka otazka. Nepamatam si to presne, ale nacas to urcite nebolo. Asi az po 2. roku, mozno aj 2,5 mohol mat…

evka_r
26. mar 2025

@nikpa a teraz ako je to u vás ?

Strana
z2