Nechce robiť druhý zdvih na rukách
Dobrý deň mala ma 7 mesiacov a nejako sa jej nechce robiť druhý zdvih na ručičky vie sa pretacat na obe strany a aj na chrbát , plazí sa , dáva sa pomalí do sikmeho sedu , vie sa dat na 4 štím o ručičky je zavretá o lakte a posledne 2 týždne sa začala vyťahovať s ručičky o malé stoličky alebo o nohy keď sedím na zemi hore s tím že sa dá na kolinka a hojdačka sa ... dneska som bola na poradní a Dr. mi povedala ze môžem sa objednať pre istotu na neurológia ale povedala tiež že niektoré deti to začnú robiť neskoršie... stretli ste sa niektorá s tím
@nikpa no neviem ci ju tak strašne sledujem ale vidím ci robi počas daň a ver ze to nejako nesledujem keďže mam ešte staršie dieťa.. a neboj sa ja neskatulkujem moja staršia nebola vôbec tabuľkový.. len toto ma stroska zaskočila a to je všetko a ďakujem veľmi pekne za poranenie 😀
Každé dieťa je iné moji chalani okolo 9mesiaca boli na 4roch
Na neurologiu kvôli tomuto? Neter sa do 9 mesiacov nechcela ani pretacat, na bruchu ani za svet,revala ako tur. Teraz má 10 a pol mesiaca a asi pred 3 dňami sa začala presúvať vlastným spôsobom a skúša sa postaviť v postieľke. Pediatricka to vôbec neriešila,takže nechápem ten postoj vašej
@breznica ta naša mi to povedala preto lebo najbližšia neurologická u nás a v našom kraji robi len 2 dní do týždňa takze sú tam extrémne dlhé čakanky ... ona sama povedala ze niektoré deti to začnú robiť neskoršie ona to tiež nejako neriešila extra
Ale veď šikovná je, veľa toho zvláda. Myslím že moja bola na tom tak isto. Neurológa iba kôli tomuto netreba si myslím.

Áno stretli sme sa s tým a je to úplne normálne. Deti sa nemajú škatulkovat podľa tabuliek, každé sa inak vyvíja. Jedno dieťa ako 7 mesačne takmer už chodí, iné nevie ešte ani sedieť. Z toho čo popisujes ju veľmi prehnane sleduješ, zvolni a ukľudni sa, na stresovanie máš ešte čas.