Nekonečný prechod na 1 spánok
Mamičky, prečítala som snad všetky diskusie tu na mk o prechode na 1 spánok, ale nikto nemal taky dlhy prechod ako my🙄 Dcerka uz prechádza na 1 spanok asi 4 mesiace, zajtra bude mat 16 mesiacov a ja uz neviem,co robiť. Cez den spáva vacsinou raz a len 40 minut, a na jeden spánok je to podla mna strašne málo. Niekedy aj dvakrát, ale tiez max trištvrte hodinku. Preto ukladame uz o pol siedmej, dlhšie nevydrží. Vstava uz okolo piatej, pol šiestej. Skusali sme všetko mozne aj nemožné, ale nic nepomáha 😭 Mam sa zmieriť s tým, ze mam doma dieťatko, ktoré nepotrebuje cez deň spať? Aj ked si osobne myslím, ze potrebuje, lebo po zobudeni nemava dobrú náladu a dlho potom ešte zíva.
@seva22 Su take deti, aj moja mladsia taka bola. Cez den spavala biedne a ked presla na 1 spanok, tak to bolo vzdy max. hodinu, zvycajne tych 45 minut. Je to urcite narocnejsie, ale asi sa s tym treba zmierit a mozno sa to casom aj same upravi a vyspi sa dlhsie. Nasilu to asi nema zmysel. My sme sa casom dozvedeli, ze spanok je nudaaaa. Co uz.
Toto poznám, žiaľ asi s tým nič neurobis. Mám tri deti a ani jedno nebolo spáč. Presne keď spali málo, tak to bolo ešte horšie ako keby nespali vôbec. Ja som to obdobie len nejako pretrpela 😆 a teraz som šťastná, že sú už väčší a denný spánok už nemusíme riešiť.
@daganov praveze nenaordinovala,mne nevadilo, ze spí dvakrát, ona sama okolo roka zacala strajkovat a odmietat spánok...a som aj v prispevku napisala,ze este stale niekedy spí dvakrát,preto si myslim,ze uplne na jeden spanok este neprešla...ale ten prechod sa mi zda strašne dlhý 🙄
@seva22 kazde dieta je ine. moja dcera bola nespavec. 1 spanok mala uz v 10m a to som ju v zime koli spanku kocikovala 2 hodiny. mrzla som vonku, lebo ked sme prisli dnu, tak sa zobudila. my sme jeje to tak umyselne nadstavili, lebo ked sme ju davali spat 2x, tak doobeda zaspala az o 11hod, niekedy aj neskor a poobede o 16-17hod a potom bola hore do polnoci. dcera od narodenia zle spavala. halvne cez den. okolo 1r este presla na spanok 2x denne,a le uz si nepamatam na ako dlho a ptoom opat na 1x denne.
Ja som viac krát čítala, že dieťa začína byť pripravené na 1 spánok okolo roku a pol... V starej múdrej knihe...až od 2 rokov...mám doma spáca. Spí 2x denne a má rok a pol. Možno v jeseni začneme pomaly meniť, dovtedy určite nie...
Možno sa len nenaučila, keď je v Tom slabšom spánku sa pretočiť na druhý bok a spať ďalej. Nejaký rušivý element v izbe? Veľa hluku? Potrebuje možno tmu? Inú teplotu...ako to všetko už sa učí pred tým 1 rokom.. že ako to vyhovuje dieťaťu. Možno poskusat niečo? Vyspate dieťa je dobré dieťa... Ako píšeš, nevyspate deti sú mrzuté, viac robia zle, menej trpezlivosti majú, rýchlejšie vybuchnu...
Veľmi dôležité je dať ju spať vo vhodnej dobe. Keď potrieb oči alebo zyvne, tak utekať do postele, lebo to už je na hranici a potom sa ťažšie zaspáva a rýchlejšie vstáva, tj nevyspi sa dostatočne...
@ivangeline tiez som si od začiatku myslela,ze je este skoro na jeden spánok, aj spánkova.poradkyna, s ktorou sme okolo roka riesili jej zle spánkové asociácie, mi radila udrzat ju na dvoch ešte...v noci spi relativne dobre, absolvovali sme spankovy tréning jemnymi metodami, len na ten deň nic nefunguje🙄 tma v izbe ani teplota podla.mna problém nie je (mame vonkajšie rolety takze tma taka ze nevidim ani na centimeter, ziadne svetielka, nič, a teplo nemame nejake extremne,ani ju velmi na spanok neobliekam,iba tak,aby jej nebolo zima, žiadne prikryvky ci spacie vaky)...a s tou vhodnou dobou uloženia súhlasím...tolko som sa za tie 4 mesiace "hrala" s tými dobami bdenia...par dni nieco fungovalo a potom.zase štrajk...a zase nieco ine par.dni fungovalo a zase to co pred týždňom...a tak dookola...skusala som aj obed pred alebo po spánku...je jedno ci ju cele.dopoludnie vozim v kociari alebo behá...stale.je to len tych 45 minút...jeden den dokaze byt hore len 3 hodiny a už zaspí ani necekne, ďalší den je hore aj 8 hodín, co nikto.nechape,ako moze tak dlho vydržať a ona nevykazuje ziadne znaky únavy...ale ja ju samozrejme ukladam aj 4krát,neche sa mi verit,ze nie je unavená, ale ona spat jednoducho nechce a nebude...je jedno ci zaspi o 11tej alebo 15tej, stale je to len 45minut spánku🤷
@saluda myslíš tuto? 😉Ano,je kontroverzná, nam sa ale ten tréning osvedčil, ale samozrejme robili sme ho jemnými metódami, dokonca so dovolim.tvrdit,ze to vlastne ani trening nebol...ako som uz spomenula,podarilo sa nam vdaka nemu zrušiť jej zle spankove návyky, ale na ten den jej to pred tymi 4 mesiacmi prestalo fungovať...par krat sa stalo,ze spala aj 1,5hodiny, dokonca raz spala 1hodinu a 55minut,ale to sa stane tak raz za mesiac...asi sa fakt len zmierim s tym,ze spat tolko ako kamaratkine deti spat nebude,nakupim si redbull do zasoby (lebo ked vstavam s nou o 5 tej,tak o 11tej uz pijem 3 kavu ale ani ta uz nezaberá 😄...a ona ma energie na rozdávanie a ja sa fackujem,aby som nezaspala😁)a prestanem z toho robiť koniec sveta🙈
@seva22 ..ako blbý nápad ale čo tak 3 až 4x za deň tých 45min?
Kazde dieta je ine. A ma ine potreby.
Mam dve a obaja mi spali celkovo od narodenia malo. Ked aj spali 2x denne-opakujem od narodenia teda par tyzdnove/mesacne. Tak nikdy nie viac ako po pol hodke.
Nemali ani rok ked spali iba raz. Aj to 40min maximalne. Uz ked spali dlhsie som ich chodila pozerat 😅😅😅
Zase v noci vzdy pekne spali co som bola rada.
Mam ale kamosky. Ktore mali spave deti. Ktore cez den dokazali aj 3-4hodiny spat. Aj viac. Az ich budit museli.
@ivangeline myslíš uložiť ju každé 2,5hodiny? Vyskúšam😉
@ivangeline ale vlastne ono mne nejde ani o to,aby spala častejšie ako tie dva razy, ked spava dvakrát po tych 40minut, jej to celkom stačí, sice spi kratko,ale dvakrat za den na chvilku zresetuje, a nema ani take dlhe doby bdenia, je to vlastne ok,kym.to tak bolo,neriesila som to, problem nastal.ked zacala.odmietat spánky a zacala dlhsie bdiet a spat len raz s len tych 40minut, to je potom mrzuta a vecer uz pred večerou a kupanim s nou nie je rec a castokrat je to boj o minúty,aby este chvíľu vydržala (spankova poradkyňa mi neodporucala ukladat skor.ako o 18:30,aby skoro rano nevsravala,uz aj tak vstava skoro🙈,no zial casto ulozim aj o 18:15,lebo je fakt odpálená, preto ma to trápi)
@eliska13 presne to robím,aj mi o tej 10-11tej zaspí,len vstane po 45minutach,a poobede uz spat nechce a do vecera je potom hore aj 7 hodin a to je veľa 😪ako som.pisala.vyssie,je jedno ci ju unavim,alebo len vozim v kocari,vysledok ten istý...a ano,vstava skoro,len ak nechce spat pobede musi ist skoro spat vecer a preto skoro vstane... začarovaný kruh 😪
S mladším synom som mala do roka trápenie so spánkom, uspavanim atď... Koľko x som v noci bezradne googlila ako naučiť dieťa spať 🙈 a potom utalo, malý začal zaspávať sám, predtým len na rukách a v nosici. Musí mať perinu do ktorej sa zamotá, len tak holý nezaspí... Pritom predtým musel byť na voľno, do pol roka v zavinovačke, menilo sa to ako na hojdačke. Keď som sa zmierila že je to na prd a nič s tým nespravím vyriešil to sám, zrazu spí 2x denne 1,5-2 hodiny... Pri prvom náznaku únavy ho dávam spať, ak ho chcem natiahnuť a je viac unavený už je problém so zaspavanim a spí kratšie. Spať ide po cca 3 hodinách čo je hore, zdá sa to často ale treba skúsiť. starší syn spal dokonca 3x za deň tak sa mu žiadalo. Skús jej dať perinu, deku možno sa chce tiež zamotať hoci je teplo nevadí potom sa odkryje, keď sa preberie skôr skús uchlacholit pohladkať možnosť ešte dospi ja som tak brala syna na ruky keď sa prebral lebo vstával po 20 minutach a bol unavený nevedel zaspať sám, na rukách som ho douspala a preložila do postieľky, prikryla perinou aby mal pocit že je v obklopení niečoho a postupne naťahoval intervaly, teraz spí 2 hod bez prebudenia... Uspavala som aj 45 minút aby 15-20 minút spal, bolo to na porazenie ale treba skúšať, to na nej vidíš či jej to ozaj stačí a ak nie len nájsť spôsob ako na ňu... Držím palce
@slnieckko perina jej zavadzala,ale deku jej davam,to ma taky zvyk,len co ulozim uz nacahuje ruku aby som.jej ju dala.do ruky, a toľkokrát som.sa ju snazila.opatovne uspat,hladkam,mojkam,beriem na ruky,davam.prso,co by som.nemala😄,ale skusam aj zakázané praktiky,od ktorych som.ju odnaucala, ked sa zobudi po pol hodine,40minutach,to mi radila aj spankova poradkyňa, ale ona je proste Čulá,a uz len plače ked ju nevezmem😪
@eliska13 skusala som potiahnut dlhooo predlhoo od 5 rano je schopna byt hore aj do druhej (samozreme nie úmyselne),naobedovana, nič nepomaha...a aj sme ju skusili velakrat dat neskor spat,aj o hodinu,ale.paradoxne vstane rano este skôr...nikto mi to neveri,len môj muž,lebo je toho účastny 😄😄😄
@seva22 Keď to nejde inak a spí max 45min, to by som skúsila ukladať každé 2 a pol hodiny a pred večerným spánkom možno dlhšie hore? Za skúšku sa nič nedá. Zo 2 až 3 dni taká skúsiť, či to pomôže a prispôsobí sa ľahko alebo to nepôjde ani tak. XDD Sú fakt deti, ktoré proste tak málo spia.... 🤔🙈 Len fakt sú potom mrzuté tie deti../
@seva22 môj ma 4 a pol roka a stále chodí na obed spinkavat... Co som za tie roky napozorovala a zistila, že ak chcem aby mi na obed zaspal musí ležať v postieľke už o 12:00 inak sa stane, že jeho čas presvihneme a on mi nezaspi vôbec alebo mu to veeeelmi dlho trvá. Samozrejme v jeho veku sa už nedá úplne vystihnúť tento čas niekedy sa stane, že ráno si dlhšie pospi a potom ho dostať na obedny spánok je problém. Ale spinka cca 1 hodinu. Máva doobeda dosť aktivít aby bol na obed dostatočne unavený???? Lebo napríklad v sobotu celý deň u nás pršalo on celé doobedie pozeral rozprávky alebo sa trosku hral a na obed spinkal 40 min ak je doobeda vonku.... Beha, skáče, hra sa spi hodinu aj viac
@kika52621 tiez sme to tak kedysi mali, ked malá chodila spať este dvakrát v presnych casoch, +-5minut...teraz uz neviem prist nato, ktory je tej "jej" čas, ktorý by som.nemala.presvihnut...skusali sme vsetky hodiny ukladať na ten jeden spánok,o pol dvanastej,dvanastej,pol.jednej,jednej, pol druhej,druhej, zial aj neskor sa "podarilo",ale vyzera to, ze žiaden čas nie je ten jej...a ak aj nejaky vyzeral byť,tak to trvalo pár dni a potom zase štrajky...a ano,uz som.to spominala.vyssie, zda sa,ze je jedno ci sme doma.lebo zle pocasie alebo sople,alebo vonku v parku,spi stale rovnako dlho🤷
@seva22 my sme prechádzali asi mesiac striedali sme dva s jedným podľa toho ako sa zobudila .chvalabohu už to mame za sebou 🙏dlho zaspávala moja na oba ,v tomto veku by malo byt 3,5 hodinové dbenie .prejdt by sa malo medzi 15 až 18 mesiacom .drzim palce 🍀
@katarinavav to mate super👍 je to uz na.palicu niekedy, lebo si vobec neviem naplánovať deň, nikdy neviem kedy a koľkokrát bude v ten den spat, citim.sa jak Sybila,kazde rano len predpovedam zo salky ked dopijem.presso ze či bude spať raz alebo dvakrát...asi si kupim.aj sklenenu guľu😄a kedze spi len v postieľke,bojim sa aj niekam ist...ach jaj...a.ano,viem,ze.bdie dlho,som.z toho neavoja,ale keď su dni, keď ju neviem nijako presvedčiť aby spala😪
@seva22 neboj skus postupne keď dlhšie pospi natiahnuť dbenie .oni si musia zvyknúť na ten prechod .ja som mala doobeda doma poobede kočík a vždy som to spojila s nákupom ale cestou niekam .bud rada ,že ti spi aspoň v noci tato moja stále sa budí nevie spojiť spanky kedze kojim uspavam na prsníku .skus ešte pred úplným prechodom ten krátky ranny len 40 minút a poobede ti isto potiahne dlhšie .ten prvý má byt prechodný len
@seva22 a neskúsila si ju naopak dať spať skor? Keď vstane o 5 daj ju spať hoc o 9-10 vyskúšaj, možno o 12 je pre ňu už ten presvihnuty čas, proste neskoro a je až moc unavená... Môj vstáva o 7 a o 10 už ide spať, ak sa stane ze musi byť hore o hodinku viac už zaspáva dlhšie a spí kratšie. Ja ti verím že keď ju dáš neskôr tak sa ti zobudí skor u mojich oboch to bolo rovnako, čím neskôr sme ich naťahovali aby vydržali tým horšie to bolo a spali menej, riešenie bolo nenatahovat intervaly ale naopak skrátiť a dať spať skôr. Keď vstane o 5 a späť ide na obed už je hore 7 hodín, to je pre také bábo strašne dlho podľa mňa . Držím palceky snáď z toho vyrastie a pošlite si obe
@seva22 ja som ti včera ešte zabudla napísať, že ak ti stáva o 5:00 ráno podla mna dať ju o 12:00 je už neskoro lebo tak malé deti nevydržia tolko hore neprešvihneš jej čas a potom preto nespí???? v noci ako spinká??.....možno si to už písala ale mne sa nechcú čítať všetky komenty ??

Ja som sa zmierila po roku ze mam dietatko ktore bepotrebuje cez den spat casto 🙂 este sa stavala z esla spat cez den od roka a pol vinimocne....bude mat 2 roky a uz nespala nepametam cez den naposledy ked bola chora...co som sa natrapila na rozculovala ze ake je to pre nu nezdrave ze nespi, najedovala sa hodiby s uspavanim na posteli na rukach hentak inak iba co som aj ju uplne rozhecovala az nervacila ze nejde spat...tak son to nechala tak krd jej vyhovuje nespat nech nespi uz si nebudeme obidve robit z toho nervy 😂