Nepokojné zaspávanie štvormesačnej

littleloves
15. dec 2020

Mamičky poraďte mi, kto má skúsenosť, ja už som zúfalá. Mala bude mat o 2 dni 4 mesiace. Od narodenia horšie zaspavala, mrvila sa, poplakavala. Pripisovali sme to brušku, lenže ono sa to vôbec nelepší. Mala nevie zaspať, pri zaspávaní kope nohami, šermuje rukami, mrnci, rýchlo dýcha je strašne nepokojná. Nepomáha ani hladkanie, ani keď ju vezmem na ruky ,o perinke ani počuť. Skôr ako o 22:00 zaspí málokedy, toto robí aj 2 hodiny..včera zaspala o 23:00, predvčerom o 00:15..v noci sa potom mŕtvi pravidelne asi 4-5 krát. Je na umelom mlieku, už sme skúšali aj zmeniť, no nezabralo.

paskolinka
15. dec 2020

to s tym sermovanim rukami a kopanim je normane, to take male deticky maju. nevedia sa nejako skoordinovat a sami seba tym budia, nas to tiez mal istu dobu, to prejde...

elizabet173
15. dec 2020

@littleloves neskúšali ste ju ukladať skôr? Možno prešvihne čas, kedy by zaspala lepšie, treba skúšať. Nemáte príliš teplo v miestnosti, kde spí? Lepšie je chladnejšie v izbe.

andreatytler
16. dec 2020

@littleloves A kolko hodin prespi pocas dna a noci? Je mozne ze este nie je unavena?
Inac v 4 mesiaci nastava spanakova regresia a spanok babetiek sa este zhorsi oproti prvym 4 mesiacom. Moze byt ze tym prave prechadzate.

littleloves
autor
16. dec 2020

@elizabet173 skúšali sme aj skôr, aj neskôr, čokoľvek..v spálni mame cca 22-23 stupňov, spinka v overaliku a prikryta tensou perinou.

littleloves
autor
16. dec 2020

@andreatytler tak skúšala som ju dávať spinkať už aj tak, že pred nočným spaním bola 2-3 hodinky hore, to mi zaspala na flaši a o pol hodiny hore a to iste robila potom ďalšie 2-3 hodiny, kým už od únavy nezaspala..samozrejme, že keď mi zaspí okolo 23-24:00, ešte do toho v noci sa mi sem tam mrvi, tak ráno vstane okolo 9. Tak je cca hodinku a pol hore a ide spinkať, to zvykne mat dlhší spánok take 2-3 hodinky. Nie je to ale pravidlo, sú dni, kedy je hore po hodinke a pol. Potom je zase take 2 hodinky hore a ide spinkať a to už je tak cca do hodiny a potom má znova takto ešte jeden taký spánok a tak už vlastne prichádza ten nočný spánok. Ona aj je unavená, chce spinkať, ale je nekludna a nevie..očká zatvára a vkuse sa vrti, nevie čo s rukami, s nohami.. potom už je z toho nervózna a takto dokola.. 🙈

kittyna5
16. dec 2020

Náš to robí cez deň od narodenia, kope nohami hádže rukami a stále sa vyrušuje a tiež budr mať 4 mesiace. Teraz posledný mesiac asi to riešime tsk že keď už začne zývať dáme na oči plienku, dudel a keď moc hádže rukami, tak mu ich trocha držíme a potom sa do pol hodiny ukludní a zaspí, ale musí mať zakryté oči inak žiadny spánok nehrozí

andreatytler
16. dec 2020

@littleloves Ak som dobre pochopila tak ma 3 denne spanky kedy dokopy spi asi 4.5 hodiny a v noci spi 10 hodin. Dokopy by to bolo idealny pocet hodin pre 4 mesacne dieta. Jediny problem vidim v tom ze su tie casy posunute.
Ak by vstavala o 6:00 namiesto o 9:00, predpokladam ze aj vecierka by sa posunula na 20:00.
Ako dlho to uz mate takto ze sa budite o 9:00? Ak to bude trvat prilis dlho moze si na to zvyknut. Ale ak je to len take obdobie, pockala by som ci sa to nezlepsi.
Ja by som sa snazila posunut budicek pomalicky na skor. Kazdych par dni zobudit o 15 minut skor az kym sa nedopracujes k 7:00 alebo 6:00 hodine.
Aj nas je velmi aktivny a vecer je jeho telo uz preplnene adrenalinom a kortizonom a tie ho proste nutia sa hybat aj ked nechce. Pomoze ak ho objimem ako vravela @kittyna5 tak aby sa hybat nemohol. Doslova ako anakonda som okolo neho omotana. Podla toho ako je unaveny on vzdoruje par krat a natahuje sa a poplace si ale potom to vzda a zaspi do 3 minut. Normalne akoby utal prejde z placu do spanku.

kittyna5
17. dec 2020

My sme sa práve dostali do takej fázy, že si stále rozpráva a to mu už ústa zalepiť nemôžem aby bol ticho a spal 😄 a že vstávanie o 9tej, tak to je u nás iba prianie 😄 my sme prvý krát hore v noci okolo 3-4 a potom o 6-7 a tam už spánok končí 🙈😄

babydesire
22. dec 2020

@littleloves podobne sme to mali zo synom,,on ma vzdy prebytocnu energiu a uspat bol vzdy boj,zlepsilo sa to az asi v troch rokoch..dovtedy horor,,zvlast prvy polrok