Nerada chodím na detské ihriská

1mamicka1
4. sep 2015

Pekný vecer. Mam trojrocne dietatko, ktore az o rok nastupuje do skolky. Vela sa spolu hrame, kreslime , chodime na prechadzke, ale co ja nemam rada, su detske ihriska. Alebo prechadzky s mamickami a s detmi z nasej ulice. Mna to doslovne vycerpava. Lebo vzdy ked ideme von na prechadzku deti sa hadaju o hracky, biju, vsetko je len moje a moje... a mna to cuca z energie, preto som zacala taketo mamickovske sedenia a stretavky rusit. Ide o to, ze nic ine sa tam neriesilo len ohovaracky, plienky atd... deti sa medzi sebou hastericili a my sme ich museli oddelovat.... Len teraz som sa dozvedela, ze som divna 😀 😀 Ze preco nechodim so susedmi na prechadzky, ihriska, a ked som povedala, ze ma to vycerpava, ze ja radsej idem s dietatkom sama, tak na mna pozeraju ako na blazna 😀 😀 Je tu nejaka mamicka, ktora tiez nevyhladava take tie mamickovske kvakanie, ohovaranie, a hufy deti?Ze si radsej urobi program pre dietatko sama? Lebo teraz som pre kazdeho divna matka, ktora nedopraje dietatu kamaratov. Ale ja nemam za potrebu aby sa moje trojrocne dieta na ihrisku len hadalo o hracky, revalo , bilo.... Pritom ked sme sami je to poklad. Len skoda ze som pre kazdeho ina, kedze mi to nechyba 🙂 🙂 🙂

eunomia
4. sep 2015

Ale takto ani nezistis, s kym by si tvoje dietatko sadlo a rozumelo a nehadalo sa, ked sa izolujete od vsetkych v jeho veku. Ono je to stretavanie sa na nieco dobre, ale tak ked sa ty necitis dobre, tak je tazko pochopit, ze tvoje dieta mozno tvoje pocity nezdiela.

tajka1986
4. sep 2015

@1mamicka1 ja to teda chapem. Ja tiez nerada s malou chodim po ihriskach. Aj ked na druhej strane,viem ze mala potrebuje byt s detmi,vytvorit si nejake vztahy,do skolky este nejde ani do jasli,ma 2r.a4mes. a vidim na nej ako velmi jej deti chybaju,ze by sa rada zahrala,vyblaznila. Ja alebo ktokolvek blizky jej kamosov nenahradim. Obetujem sa obcas,aj ked si to doslova odtrpim.

sissy27
4. sep 2015

@1mamicka1 no ja som tiež detské ihriská veľmi nemusela - tiež som bola za divnú, lebo som chodila do práce a teda nevedela som sa zapojiť do debaty na témy ako "najlacnejšie plienky, pribináčky za polovicu v posledný deň záruky, kedy príde rodičák a prídavky a pod.", čo boli teda najčastejšie témy a ja som bola za krkavčiu mater, lebo som pracovala na plný úväzok a teda podľa nich som sa nedostatočne venovala dieťaťu... neskôr sa našli aj pohodové baby, to už bolo ale škôlkarske obdobie a to sme trávili na ihriskách toľko času, koľko sa len dalo a bolo super 🙂 čo sa týka detí - nikdy som žiadny vážnejší problém nepostrehla, sem tam bol aj nejaký plač či hádka o lopatku, ale nič dramatické, alebo možno len ja som to tak dramaticky neprežívala, že preboha len aby sa na moju kvetinku nikto ani len krivo nepozrel... také veci patria k životu a deti sa odmalička učia zvládať rôzne situácie... ani neskôr v živote nebude môcť jednoducho odísť od problému, bude ho musieť nejak vyriešiť...

jakanaka
4. sep 2015

@1mamicka1 Ja som presne taká istá, hlavne nemám rada, keď mi nejaká mamička hustí hustí na ihrisku a ja musim dávať pozor na malú. Tiež som najradšej sama s malou,ktorá má 2 a pol roka aj keď ona je poklad aj sama aj s deťmi. Ale deti jej chýbajú.Teraz mám ešte aj 6 mesačné bábo a fakt nemám náladu sa ešte vykecávať. A hlavne o nepodstatných veciach..

michalina
5. sep 2015

Niekedy stačí iba naraziť na mamičku, s ktorou si rozumieš a ešte aj ked deti si rozumejú, je to super, ale ja tiež neznášam ihriská, a niekedy som alergická na rodičov, hlavne ked okrikujú cudzie deti bez nejakého vážnejšieho dôvodu. To som schopná sa pohádať do krvi. Napr. Mamičkin maznáčik na verejnom pieskovisku zabral pol piesku, lebo on si robí jamu a nikto iný tam nemôže, ak nebodaj nejaké menšie dieťa mu zaborilo do "jeho jamy" tak aj mamička aj jej rozmaznané dieťa sa začnú rozkrikovať. Takže ja už radšej nechodím.

dzimbulka
5. sep 2015

Ja mám s ihtiskami dobrú skúsenosť...bavia ma debaty o plienkach aj o veľkosti oblečenia, o zdraví aj o jedení... Vo neznášam je,keď príde mamička ktorá má staršie dieťa a snaží sa radiť nám všetkým ostatným čo máme mladšie, lebo ona to už zažila...Ale inak moja trojročná dcéra miluje smykalky, hojdačky a deti...nechodíme často ale chodíme, aj keď taký miny disneyland máme na dvore 🙂

macik166
5. sep 2015

mňa ihriská celkom bavia, ale tie reči. Och! Samé dokonalé mamičky, ktoré majú učebnicové deti. Moje už sedí na nočníku, moje už rozpráva, tvoje ešte nosí cumeľ...a podobné kecy nemusím....

simonka77
5. sep 2015

jeeej, tu som sa nasla))) uplne presne) ja skor nevyhladavam ine mamicky na pokec na ihriskách, s malym idem (ma 21mes), ak aj ma nejaky "problem" s inym dietatom, pockam-pozorujem ci si to v ramci svojich moznosti poriesi sam alebo treba trosku pomoct, ale ze by som potrebovala spolocnost iných maminiek - so vsetkou uctou vravim nie. ano, bud som ja divna, lebo nemam potrebu sa zoznamovat pre mna s cudzími ludmi, aj ked to je maminka z ihriska, nemam potrebu rozoberat klepy a cudzie zivoty, ani nemam potrebu preberat ten moj zivot) na druhej strane - par krat sa stalo, ze sa nasla maminka rovnakého razenia, s totoznymi názormi, nejakymi zasadami a podobne, s ktorou som nakoniec aj s detmi stravila prijemny cas.
je to o ludoch.
a to, ze pre niekoho si ina alebo divna - no a? ved druhi neziju tvoj zivot, nestaraju sa ti o dieta, nevaria za teba, neupratuju, nefinancuju a podobne. ja to beriem z tejto strany. kazdy sme nejaky. moja dobra priatelka je moj pravy opak, ona potrebuje spolocnost maminiek, aj tie pokecy. nerozumiem tomu, ale respektujem.

a ano, deti sa potrebuju hrat aj s inými detmi, naucia sa mnohému. program sa da urobit vselijaky, striedat ihriska/hernicky s dnami, ked je to len o mame a dietati.

takze nie, nie si divna. si sama sebou 🙂 a nie, nie si jedina, je nas viac 🙂

mimla
5. sep 2015

@1mamicka1 Ahoj "divná", vitaj v klube 🙂 No takto. Pre introvertnejšie založené matky môže byť ihrisko peklo. Na človeka tam striehne tona nevyžiadaných rád, mlátenie prázdnej slamy, nutný small talk, striehnutie na vlastné dieťa, na cudzie deti, zopár vražedných pohľadov, zopár zúfalých otcov so smartfónmi (zvyčajne cez víkend), zopár detí utrhnutých z reťaze, zopár adolescentov, a pár rodičov stíhačov. Keď sa nad tým človek zamyslí, tak to ihrisko až tak vábne neyzerá. Občas sa aj ja premôžem a idem, ale u nás to nikdy nebola denná rutina. Ak ide iba o to, či nás je viacej, kto na ihrisku viac či menej trpíme, tak verím tomu, že áno. Čo sa týka tých tém na rozhovor... no nejako sa začať musí, neprejdeme hned na stav belgickej monarchie, alebo otázku skutočnej hodnoty zlata. U tých plienok sa dá začať, u pribinákov pokračovať a postupne prejsť na stredný a kto má záujem aj na vyšší filozofický level. Ihrisko k tomu nie je nutné.

jankastubka
5. sep 2015

Tak nie kazdemu vyhovuje debata o plienkach a pod, za to divna nie si. Ale kolketiv dieta potrebuje a aj naucit sa vychadzat s inymi detmi, ci uz dobrymi alebo hasterivimi. Mozno skus najst ine ihrisko, kde nikiho ty nepoznas, do debaty sa okrem zdvorilostneho pozdravu nemusis zapajat. Nemusis tam tiez chodit kazdy den, ale striedat to.
Pre mna je oddych ked sa dieta aj same zahra a nemusim vymyslat vkuse program. Samozrejme chodime aj samostatne na vylety a rozne akcie, ale to sa neda kazdy den. Dcerka je ihrisku stastna.

peneloppe
5. sep 2015

@1mamicka1

Vobec nie si divna. A co tak sa obetovat len 1-2 do tyzdna, predsa len dieta nejaky kontakt s rovesnikmi potrebuje alebo nechat ihrisko na vikendy a to uz sa moze realizovat manzel, popripade ked mate blizko babku a dedka? 😉

Podla toho ake mas dieta, ked sa vie zahrat pekne samo a treba na nho len dozerat tak tento cas vyuzi na citanie knihy alebo casopisu a na reci sa mozes vykaslat. 😀

zuzana76
5. sep 2015

@1mamicka1 no a co, tak si ina, nech ta netrapia reci iných, mna tiez detske ihriska doslovne vycerpavali, obcas som sa premohla, ale teda nejako nadsena som nebola. Tiez nerada komunikujem a cudzie reci ma tiez nezaujimaju, nasla som si jednu fajn kamosku pocas materskej a s tou sme potom chodili spolu niekam.

denisa2019
5. sep 2015

@1mamicka1 Ja tiež nerada chodím na ihriská, pre malé deti je to nebezpečné a v iných mestách je to veľa raz ešte horšie.

tjaden
5. sep 2015

@1mamicka1 paráda takže nie som cvok 😀 no ja sa takýmto miestam vyhýbam pretože, všetky mamičky sa rozprávajú stále o tom istom, najčastejšie o varení a ja som v tom nováčik niekedy nemám šajnu o čom sa to do frasa bavia a ak sa ma na to spýtajú hanbim sa ako pes keď sa spýtam a to je čo?? Nebavia ma veci, ktoré ich áno, som medzi nimi najmladšia ....Možno ak by tu bola mamička v mojom veku bolo by to lepšie. No a čo najviac neznášam, je že z väčšiny mám pocit, že nešli von kvôli dieťaťu ale aby si pokecali a svoje deti úplne ignorujú, no vážne jednej decko vreští v kočíku a ona spokojne klebetí s kamoškou len sem tam decko zahriakne aby bolo ticho....tak ako idem vonku s deckom aby sa vyšialilo a nie na to aby ticho nehybne sedelo v koči a neotravovalo kým mamička debatí...Navyše vždy sa tam nájde aspoň jedna mamička, ktorá vás začne volať na návštevy (ktoré mňa absolutne nebavia) a za úplný vrchol považujem tie milučké, ktoré a k vám na návštevu pozvú samé...tie by som vraždila. Niektoré si zas myslia, že ak vám povedia zajtra sa vidíme o takomto čase, tak vy ste povinná prísť ak neprídete.. kde si bola??? Prvé mesiace som sa musela prispôsobovať malej von sa šlo kedy sa dalo. Ak chcem ísť na hojdačku alebo na šmýkalku obkolesia nás väčšie deti, ktorým sa malá páči a nakoniec nám tak zavadzajú, že sa nikam nedostaneme. Ak malú kočíkam aby si pospala zakaždým ak sa pripojí iná mamička jej dieťa reve ako o život a keďže moja malá v kočíku nikdy neplakala tak len pozerá na to dieťa a nevie zaspať, takže nakoniec dotyčnej musím vysvetliť, že musíme ísť preč lebo inak nezaspí. Mám šťastie - dokonalé mamičky, ktorých deti robia všetko veľmi skoro a sú veľmi dobré a dávajú nie rady ale doslova rozkazy typu prečo to robíš takto? to máš robiť takto!! ty jej dávaš jesť toto??! nestretávam , bývajú ďaleko :D no ak sa stretneme nakoniec prídem domov a niekedy až revem. Niektoré z tých dokonalých sa k decku správajú ako k robotovi, všetko musí byť dokonalé a úloha je splnená. S dieťaťom sa nehrajú, len sa oň ho postarajú vyobliekajú ho a dávajú mi rady ako sa decka zbaviť, tak ja som si decko nerobila na parádu, aby som sa s ní prechádzala ako s vyfintenou čivavou . Joj a stále chcú fotiť...podrž dieťa tak , daj ho tam, nech si dajú ruky, nech si dajú pusu...bože veď tie deti to totálne nebaví, ale niektorým tuším nerobí problém rozplakať dieťa, hlavne nech mám dokonale umelú fotku. Stretávam ale veľa takých čo sa aj o tom, či dieťa zakryť dečkou alebo nie bavia ako o rakovine až mi je to smiešne, niekedy keď už riešia ozaj prkotinu ako napr. malý ma bodku na nožke! tak mi nedá proste sa zasmejem, no mám pocit, že ich tým doslova nasieram. Som prvorodčika, tiež sa bojím, že niečo pokazím ale zase nebudem dieťa každý deň vážiť a riešiť či vypila 200ml čaju alebo 220...Mamičkám sa z diaľky vyhýbam, niekedy ak ich spoza rohu zazriem, urobím otočku a zdrhám, musí im to byť smiešne ak ma vidia, ale je mi to fuk. Malá si nájde kamošky v škôlke a hotovo. Moja mama nás brala k iným ak im šla s niečím pomáhať, keď som bola malá bola pre mňa niečo ako dobrá víla, kebyže ju vidím neustále s niekym kávičkovať a vykecávať sa aký príklad by mi dala? sorry, že som sa tak rozpísala

1mamicka1
autor
5. sep 2015

Jaaj som stastna ze som neni sama. V mnohych som sa nasla. Ano moje dieta potrebuje rovesnikov tych si najde o rok v skolke. Ja som bola veru par krat s maminkami vonku a vzdy som potom prisla domov psychicky vycerpana a ako zbity pes😀 lebo moje dieta sa s inymu detmi cely cas len bilo o hracky a ja som pocuvala iba jedno.....pozicaj , daj, nebite sa...jasne mozno to patri k tomu , ale ja som po hodine bola psychicky vycerpana😀 par krat ma takto zavolali medzi seba kedze som s malinkeho mestecka , vela ludi sa tam pozna...a vzdy ked som s nimi isla dopadlo to rovnako. Hadky plac bitka. Raz mi moje dieta oplulo ine dieta a mamicka sa zasmiala a vtedy som si povedala. Toto ja potrebujem? Pripadne klebety o tej a o tej mamine...tak potom jasne ze pridu klebety o mne.Cize teraz ked ma niekto niekde zavola vyhybam sa velkym oblukom kazdemu len aby som nemusela sediet na ihrisku s kopou mamiciek a ich deti. A nemam rada reci a co nejdes ...aspon sa ti dieta pohra..No dakujem pekne za taky straveny den...bitkou a klebetami. Preto si vzdy radsej robime vylet a program iny a hlavne sami. Vela krat vidim nepochopenie od mam ze som divna , ale uz mi to je jedno. Som stastna , ze moje diet a mi cele doobedie neprerevalo a my sme mali super den. Raz sa jedna mamka ked som jej narovinu povedala, ze nevyhladavam tie hufy mamiciek a ich deticiek pozerala po mne ako keby som spadla z jablone.To museli byt keci....adpon bolo o com rozpravat...mozno je to aj tym ze som z maleho mestecka kde sa skoro kazdy pozna a ja to tak nemam rada. Tak vdaka za reakcie😀

1mamicka1
autor
5. sep 2015

@tjaden toto si vystihla ja ked zbadam ze idu na prechadzke ryvhlo sa tociiim a zdrham aby som sa nemusela pridat k nim ......

sashulla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkalujza
5. sep 2015

@1mamicka1 Ahoj, ja som bola tiež taká istá. Vyslovene som neznášala detské ihriska a už vôbec nie tie dokonalé, neomylné, premúdrene mamičky. Máme rodinný dom, veľkú záhradu. Celé dni sme boli na nej. Piesok, šmýkačka, hodačka, trampolína, bazén. Myslela som že malá viac nepotrebuje. Vyzerala spokojne. Občas k nám niekto prišiel s dieťatkom na návštevu. Tak som si myslela že je všetko v pohode. No až s odstupom času vidím že nebolo!!!!! Dcérka sa nenaučila byť s deťmi. Riešiť ich konflikty, povahu a podeliť sa o niečo. Myslela si že ona je stredobodom vesmíru. A aj bola pre mňa. Velikánsky problém nastal keď sme začali navštevovať škôlku. Dcérka mala až panický strach byť s deťmi. Strašne plakávala. Bála sa ich a nemala ich rada, presne pre to, lebo nebola na ich spoločnosť naučená. Popravde trápili sme sa stým dva školské roky. Až s pomocou detskej psychologicky a po dňoch strávených na detských ihriskách (áno pre mňa so zaťatými zubami) sme nastúpili do predškolskej triedy v pohode a hlavne bez stresu. Poviem ti boli to pre nás ako rodinu najhoršie dva roky. Neustály stres ako pre dcérku, tak ako aj pre nás ako rodičov. Lebo samozrejme nás to veľmi trápilo. Netvrdím, že aj vy takto dopadnete. To vôbec nie. Ani ťa tu nechcem poučovať. Rešpektujem tvoj názor. Len som sa chcela s tebou podeliť o moju skúsenosť. Možno trošku pozmeníš svoj názor.

vroni
5. sep 2015

Ja som prave asi pristala z Marsu. Neznasam chodit na ihrisko, lebo sa tam jednoducho nudim. Dieta sa hra samo alebo s inymi detmi, ine matky tam sice su, ale vymenime si alebo len par viet alebo si robime kazda svoje, rady som este nedostala ziadne (iba ak som sa sama pytala), pravidelne sa nestretavame a zase so zenou, ktoru poznam desat minut sa nebudem bavit o kvantovej fyzike. Moje a ani ine deti nikto nikdy neokrikoval a ani som nevidela, ze by sa deti na ihrisku atakovali. Priznavam, ze mi lezu na nervy premotivovane matky, ktore lezu s dietatom na smyklavku, do pieskoviska, euforicky komentuju kazdu travu ale - no a? Mozno si oni tiez myslia svoje o mne. Ale robit z toho tragediu ma este nenapadlo, dieta potrebuje socialne kontakty s rovestnikmi, necakam, ze s Anickou pieskoviska budu naozaj kamarati, ale ten kontakt je potrebny. Kamaratov si najde az v skolke, ale kamarat uz je vyssi level, najprv treba zvladnut ten nizsi.

andrejqqqa
5. sep 2015

Ja som sa teraz presťahovala z Košíc do Bratislavy, mala ma rok a pol a tiež neznášam tieto detské ihriská lebo malá plače keď jej berú iné deti hračky.... Ja som chodila v Košiciach von väčšinou len s kamarátkami ktoré deti nemajú lebo aspoň 2 hodinky denne som chcela pokecat o normálnych ženských veciach a nie o plienkach keďže to musím riešiť rok a pol nonstop tak potrebujem sa trosku odreagova..... Jediné dieťa s ktorým sa malá stále hrala bol.kamaratkin syn o mesiac mladší aj to si museli zvykať na seba aby si nebrali hračky a celú prechádzku neprerevali ale zase s tou kamoskou som vedela si povedať o všetkom.poznáme.sa 7 rokov a s deťmi sme stále chodili na miesta aby sme neboli aj s inými deťmi

bosoriak
5. sep 2015

@1mamicka1 Ja som tiez totalny introvert, navyse mam pomerne malo tem, o ktorych sa dokazem s cudzimi ludmi bavit. Na druhej strane, zijeme v spolocnosti. Moje deti cakali dlhe roky skolky, skoly a podobne a preto som sa jednoducho prekonala. Bola som furt za divnu, lebo som sa nedokazala bavit o plienkach, o tom ako "sme kakali" a "sme cikali" a moje temy boli skor preco je spolocnost tam, kde je a kde sa stala chyba v socialnych systemoch v Europe 😀

Ale clovek sa prekona, lebo tym dava vzor aj svojmu dietatu. Jednoducho tu zijeme v spolocnosti spolu. Nemusime byt najlepsi kamarati, ale mozme spolu aspon vychadzat. Takze som zacala chodit aspon 1x do tyzdna do materskeho centra a aspon 1-2x tyzdenne von, ked som videla, ze su susedy vonku. So zatatymi zubami a usmevom cislo 7, ale dalo sa. Ono postupom casu aj clovek zisti, ze niekolko z tych mamin je na tom rovnako ako ja, tak to bolo trochu lahsie.

Neodporucam sa uplne vyclenovat, nie je to dobre pre tvoje dieta. Vies, ty ako dospela si vyberas aj povolanie aj sposob travenia svojho casu cez den, ale dieta nie. Toho cakaju dllllhe roky kolektivneho existovania a jednoducho sa musi naucit tam aspon vychadzat. Minimalne ako prevencia sikany v skole. Ak das ludom sancu, mozno zistis, ze v tom zoskupeni opovrhovanych matiek je aspon jedna rovnako potrafena ako ty 😉

bosoriak
5. sep 2015

@1mamicka1 Jo a k tym konfliktom - ja zasahujem az ked hrozi uraz. Ze deti revu, ze sa hadaju a podobne? Oni sa to musia sami naucit, ako sa to robi. A ze vacsinou revali moje, lebo boli jak taki numaci, nechali si vsetko zobrat a potom len rucali. Ale naucili sa, museli. Ani jedna nie je spolocensky lev salonov, ale dokazu si vydupat svoje miesto. A o to ide.

mimla
5. sep 2015

@zuzkalujza Presne pre toto sa treba zaťať a ísť. Tak sa väčšina z nás zatne a ide, vydrží na ihrisku s knihou na nose, ktorú ale reálne aj tak nečítame a nakoniec s pocitom dobre vykonanej práce ideme s úľavou domov. Ale že by som si to napríklad ja nejako užívala... to asi nie.

luckamorka
5. sep 2015

ja ta chapem ze ti to lezie na nervy, aj mne by liezlo keby sa mi kazdy staral do zivota, tu to tak nastastie nie je.. ale dieta potrebuje byt s rovesnikmi a v skolke zacat je uz neskoro, moja mala bude mat 2 roky a vidim na nej ako strasne rada je s ostatnymi detmi, ked ju budes izolovat tebe to vyhovuje ale jej z dlhodobeho hladiska uskodis, bude samotarka, nebude sa vediet zaclenit do kolektivu.. trosku sa pre nu obetuj a parkrat zatni zuby a prekonaj sa.. vystriehni si kedy u vas deti chodia na ihriska a chod v takom case aby boli doma, alebo co.. nejako elegantne sa im skus vyhnut, ale drzat dceru stale mimo vsetkych deti mi pride trochu sebecke

erienka
5. sep 2015

Tak ja neviem, ci v TN su nejaki ini ludia, ale zatial som nezazila takmer ziadnu z vyssie popisovanych situacii. Naopak, ja sama sa casto citim sama, rada by som si s nejakou mamickou o hocicom pokecala, ale tu vsetci mlcia :D inak chodim takmer denne aj do materskeho centra a v zivote som nepocula matky bavit sa o plienkach a kasickach a o tom, kedy pridu pridavky. Rovnako nikdy nikto nenapominal moje dieta. Tak bud tu vacsina trochu prehana alebo u nas v meste zije iny druh matiek 😀

siska53
5. sep 2015

@1mamicka1 tak to tam mate nejaky divny kolektiv vseobecne.. My tu mame same fajn maminy s ktorymi sa da pokecat o vselicom a deti sa sice pohadaju,ale nie casto. A rychlo sa to urovna.
Ja mam dve deti a sestru,takze mna nejake prekaracky a ich riesenie nerozhodia,jedine,ze sa hadaju skoro cely den tie moje dve.

Tu skor ide o to,ze ak nechodi do skolky,mal by mat aspon aky-taky kontakt s detmi. Nasa mala je sice skor odlud,ale aj v case,ked uz maly do skolky chodil,som s nou na ihrisko chodievala. Hravala sa tam sama,ale boli tam detcky a aspon ich pozorovala.
Tu u nas zas takmer ziadne deti po 3.r.neboli a kedze nas maly sa do skolky nedostal,tak do prazdnin,co mal vyse 4r.,sa skor nudil na ihriskach lebo s 2r.sa hrat nevedel a ja som.sa potrebovala venovat a dozorovat predovsetkym jeho sestru,predsa mala len cez 2rocky.

Ako fakt skor zavisi od toho,na aku partiu natrafis,my tu mame fakt super maminy a aj deti su ok a neriesime vkuse nejake hadky.

Skuste si najst aspon nejake plavanie ci cvicenie s detmi a ked sa ti na ihriskach nepaci,tak tam.nechodievaj. Koniec-koncov je to tvoja vec,do toho nikoho nic.

jurko77
5. sep 2015

Nie nie si divna,ja mam doma nieco podobne.Susedia ohovaraju preco nechodim na prechadzku s malym,ale ja vzdy odpoviem ze na prechadzku chodia len tie ktore nemaju doma co robit.Ja budem chodit po prechadzkach a robota doma stoji.Uplne mi staci ked vyjdeme na zahradu tam sa pohrajeme aj hodiny.A kasli na reci ten kto chce si aj tak vzdy nieco najde.Sprav tak ako to tebe vyhovuje.

katy1979
5. sep 2015

@erienka aj u nas to tak vacsinou bolo a to mame za sebou ihriska z bratislavy ci senca.

ale vseobecne ak sa s niekym nechcem bavit sa nebavim a nech sa rozpravaju druhi o com chcu. obcas je to usmevne obcas trapne ale ich debata tak nech sa rozpravaju o comkolvek.
zober knizku a citaj si na ihrisku. Daju ti potom pokoj. Mala sa zahra ze su konflikty medzi detmi. No a tak su. svet sa nezruti a v skolke ci v skole su konflikty tiez. ihrisko je priprava tych deti aby to zvladli v skolke. Naucit sa reagovat. A casto ich treba nechat nech si to vyriesia sami. pokial sa nezabijaju a netečie krv ci nehadzu piesok do oci nechat tak. a ucit ako reagovat co robit ak sa stane to ci ono.
Ale ak tam jednoducho chodi nechces tak tam nechodievaj. Tvoj zivot ci skor vás zivot a kazdeho do toho prd.

amadea3
5. sep 2015

haha aj ja som teda zrejme divna ;) nikdy som nekocikovala... bohuzial moja mala bola antikocarove dieta, vydrzala v nom revat aj pol hodinu v kuse, zaspat od unavy, zobudit sa po 10min a revat zas.... takze som sa "nesocializovala" uz od zaciatku ;) od jej roka som musela do prace, sla do sukromnych jasliciek kde je 6-8deti na 2 ucitelky. Momentalne ma dva roky a na klasickom ihrisku sme boli hadam asi 5x... maju ihrisko v jaslach, kolektivu si uzije dost, vlastne smyklavky a pieskovisko mam na zahrade pri dome. A ak naahodou chce ist mala na ihrisko medzi panelaky, poslem tam s nou muza ;) Ja som na ihrisku teda bola parkrat.... ale zabijali ma tie dristy niektorych materi, sak to sa ani pocuvat nedalo o com sa tie bavili (niezeby som pocuvala cudzie rozhovory, ale ked vam niekto vykrikuje dva metr od ucha, tak sa neda nepocut). Zvykla som si vziat knihu a usilovne sa tvarit ze citam ;) Okrem toho mam pracu kde vela jednam s ludmi, nepotrebujem este aj po robote a cez vikendy s cudzimi ludmi klabosit len preto ze "sa to patri". Takze hej, v ociak niekoho asi budem divna ;)

cecil36
5. sep 2015

Nie si divna... ja tiez neznasam detske ihriska a neznasala som ich uz ako male dieta, nebavilo ma to tam, neznasala som byt spinava 😀 Ani teraz nan nejako casto nechodim, toto je tatinova parketa 🙂
Ale zas s malym robim vela inych aktivit, chodime do detskych kutikov, deti chodia k nam,my k inym detom... A s maminami z pieskoviska som tiez nikdy nemala o com...