icon

Nesadla vašim deťom barefoot obuv?

1. jún 2021

Ahojte, je tu niekto komu barefoot obuvanie pre deticky nesadlo? Pri druhorodenom som chcela ist touto cestou, ale uz mam tretiu znacku a mam pocit, ze v kazdych captach. Zacina len chodit. Do priestoru sa este sam nepustil. No stavia sa na nohy, cize von mu musim nieco obut. Doma mame dlazbu vsade, cize je bud bosi s holymi nozkami alebo ma liluputi sandalky capackove. Samostatne capacky som mu ani neobula. Proste mam pocit, ze mu barefoot jednoducho “nesedia” 🤨
Pri starsom som pouzivala RAK a potom uz klasika adidas, nike etc. Tu som chcela ist inou cestou no akosi sa mi nedari 🤷‍♀️

Strana
z2
evkamotka
1. jún 2021

tak moj druhy syn ma rok a stvrt, nedavno zacal chodit...vyberali sme teple povrchy v teple dni, mal obute len hrubsie ponozky + viac som ho kocikovala nez nechavala chodit po vonku. behom mesiaca sa rozchodil a az potom som ho pustala obuteho. alebo to tvoj krpec nejako proste "prezije" v comkolvek

autor
1. jún 2021

@evkamotka ☺️

whatever1
1. jún 2021

Hlavne nikdy nekupujte obuv z druhej ruky. Kazdy clovek si vychodi svoju vlastnu "stopu" do topanky. Myslim tak, ze kazda topanka sa casom vychodi a prisposobi chodidlu, ale ak ju potom zacne nosit niekto iny, moze mu to sposobit problemy. Hlavne u deti ked nozicka este rastie.

evkamotka
1. jún 2021

no hej, co narobis. ak ho chces pustat obuteho, tak nejako sa premotle aj v topankach, aj ked upozornujem, ze predcasne obuvanie skodi nie len nozkam, ale aj chrbtici. je to na zvazenie

lylyjana
1. jún 2021

my sme boli akurat za fyzio a ukazala som, aku barefoot obuuv som kupila malemu, ze nech ma na vonku ked chodi popri lavicke tak ma zrusila. Ze barefoot nie je vhodna pre zacinajucich chodcov, lebo im sa tam rozcapi noha, stiahne prsty, lebo je to neprirodzene. Ze praveze treba pevnejsiu a barefoot az potom.

tncka
1. jún 2021

Nam takto nesedela Protetika. Kazdy vychvaloval ale za nas su to tvrde a neforemne topanky.

ruzasipova
1. jún 2021

@lylyjana Ja som bola s malym u fyzio a ona vravela, ze nechat ho naboso co najviac, ze len vtedy sa nozka zapaja co najviac. A prave chodzou naboso sa “rozcapuje”, ako jej je prirodzene. Preto je prave BF obuv ta najvhodnejsia pre zacinajucich chodcov.

ruzasipova
1. jún 2021

Kym sa dietatko rozchodi, co trva ten mesiac, tak proste tie nozky este nebude davat spravne. Ale zafixovat ho pevnymi topankami nie je riesenie, kedze zrazu tej nozke obmedzis prirodzeny vyvoj. Ja mam obe deti BF. Takto pred rokom, ked sa mi maly zacal stavat, sme mali na tu chvilu afelo capacky. Proste nejake capacky. A ked zacal v septembri chodit, dostal uz bf topanocky.

veroonr
1. jún 2021

Ono staci trosku popremyslat a najst si svoju cestu. Zaklad je obuv dostatocne siroka cez prsty a dostatocne flexibilna, aby noha mohla pracovat. A kedze vacsina z nas nezije v lese ale v meste, podrazka by nemala byt uplne tenka aby sme si neuskodili. Za mna - svoje 2rocne dieta obuvam BF lebo dieta este nema nespravne navyky chodze. Teraz planujem na BF prejst aj ja (zacinajuce vybacajuce palce a bohvie co vsetko by nasiel fyzio...), ale kedze som si vedoma nespravnych navykov pri chodzi, viem ze musim zacat postupne. Co sa tyka vas, drobec ma na boty urcite este cas. Drzim palce aby ste si nasli svoju cestu, ktora vam bude vyhovovat

oblecenie99
1. jún 2021

Môžeme tu argumentovať ako chceme, aj jedna aj druhá strana má svoju pravdu.. Ja som sa riadila pri vybere rehabilitačnou aj fyzio a obidve mali rozpačitu reakciu..proste sa nevedeli presne vyjadriť. Tak sa riadim podľa malého.. Paradoxne sa mu najlepšie chodí v pevnej snurovacej obuvi klasickej RAK obuvi, a potom na druhé miesto by som dala tie poltopanky od DD STEP a tie sú naopak barefoot 😂 tak som to vyriesila tak, že na pieskovisko, u našich na dedinu kde chodí po tráve a pod. mu dávam barefoot, do mesta klasiku, najmä aby mal pevnu pätu 🙂 doma ma papučky s otvorenou špičkou, najprv mal RAK, teraz MANIK, tieto sa mi zdajú možno odolnejšie..

bosorka2302
1. jún 2021

protetika teraz vyraba topanky na styl barefoot taka ohybna podrazka...Moj nosi tie, ale len kvoli tomu ze klasika Nike a Adidas ho tlacia na malickoch kedze ma sirsiu nozku. Pri protetike sa nestazoval nikdy

trixi12
1. jún 2021

Ja som začínala s geoxami, páčilo sa mi, že majú tvrdšiu pätu, sú ohybné a majú dobrý tvar, malá v nich krásne chodila. na zimu kupujem skôr pevné topánky, na leto keď je horúco skôr barefoot štýl. myslím že sa nedá povedať, čo je lepšie, ale aj mne osobne sa po betóne chodí lepšie v hrubšej podrážke a po tráve v tenšej. Hlavne vždy nové a po kúpe vyskúšam doma na koberci ako v nich malá chodí, či nečaptá alebo sa o ne nepotkýna.

lylyjana
2. jún 2021

@ruzasipova mne zas povedala, ze na boso doma ano, ale nie v barefoot obuvi, ak je zacinajuci chodec. Och, clovek sa v nich uz nevyzna 🤔😅

maximilie
2. jún 2021

@oblecenie99 presne ako my 😃
Doma protetika, von ma klasickú a na ihrisko DDstep

autor
2. jún 2021

@lylyjana ved totok. Ze tolko protichodnych info 🤷‍♀️ Clovek chce dobre a nevie co je vlastne to “dobre” 😅

Strana
z2