icon

Neskutočný strach trojročnej dcéry

hruska91
12. apr 2022

Trojročná dcéra sa strašne aj hysterick boji. Poviem ideme na políciu sfotit sa na pas rev že ona nikam nejde kope place potom nato zabudne a je ok. Neskôr pripomeniem že ideme sa obliekať,vysvetlím jej ti ukážem jej pas, a zas a znova potom nechce vystúpiť z auta rev dookola že neide nezvládne to neide.
Boli sme u zubárka, des revala už týždeň dopredu deň dopredu v ten deň v čakárni dnu no nedovolila sa lekárke ani dotknúť. Neošetrila nás. Bola som aj u psychologicky na konzultáciu dala mi nejaké dotazníky stranky na prečítanie atd a ďalej sa to neriešilo že je mala. Netuším prečo sa tak boji trápi ma to, hlavne zubárka lebo potrebuje ošetriť zub- a ostáva už len celková narkóza (z toho mám obavy na tak malé dieťa ). Ale všeobecne čokoľvek poviem že ide sa niekam niečo je proti bojuje so všetkých neide place hystericky až nemôže dychat.

Negatívnu skúsenosť nemá. Už som zúfalá vysvetľujeme, čítame knižky o terka… pozeráme videá a doma ok ok pôjdeme a keď príde na lámanie chleba….hotovo.
:(
Bojim sa či som niečo nezanedbála vo vychove a teraz ma strach , máte s tým skúsenosti prosim? dakujem za každú radu

pribinak
12. apr 2022

@hruska91 a načo jej hovoríš že niekam idete, keď sa tak boji?
Keď ju začneš obliekať a bude sa pýtať kam idete, tak ideme do obchodu a kúpime kinderko či lizatko

nikpa
12. apr 2022

@hruska91 a je to strach? Nie je to proste len protest a klasické odbobie vzdoru? V takomto veku protestujú a robia cirkus za čokoľvek, aj bez zjavnej príčiny a bez dôvodu. Môj malý tiež robil to čo tvoja mala, pri určitých veciach ktoré sa mu v danej chvíli proste z volakych dôvodov nepáčili. A bolo to obyčajný vzdor v jeho veku, samé to odznelo.

mabenn
12. apr 2022

@hruska91 podla mna jej nepomaha hovorit dopredu veci, ktore nevie ajtak pochopit...ak dieta ide 1x na policiu sfotit na pas, nevie si predstavit o co ide a co sa od nej bude chciet, moze citit neistotu, v takom pripade je lepsie vysvetlovat veci pocas ich robenia, nie pred...su ale deti, ktore naopak potrebuju vediet dopredu...ak sa ale "boji" vsetkeho, v tomto veku je dieta silno previazane na emocie najma matky a blizkej rodiny (este nema skusenosti) a preto je na mieste otazka: z coho ty mas taky neskutocny strach v zivote?

luccija
12. apr 2022

@hruska91 chodí do škôlky?píšeš, ze všeobecne nechce chodiť nikam ani do obchodu?.chodili ste von medzi ľudí, deti...?
Sprav z nej pomocnicku budeš mi pomáhať s nákupom, odfotia Ta dáš si krásne šaty, pôjdeme na výlet, ukážeme babke nový pas....zubára a lekárov sa všeobecne deti boja.

kittykat22
12. apr 2022

@hruska91 na syn bol v celkovej narkoze a bolo to super 🙂 nemusis sa nicoho bat. Vtipne je, ze ani po prebudeni mu nedoslo co sa dialo a povedala som mu, ze mu opravovali zub asi rok po zakroku 😀

sasitimi17
12. apr 2022

No presne aj moja toto… tiež minule mi ju pri doktorke neosetrili lebo robila cirkus, taká som bola naštvaná už za to🙈 a to prvej nemala žiadny problém, keď bola menšia k hocikomu cudziemu sa aj pripojila, keby ju chceli uniesť tak ju vezmú bez najmenšieho problému 😂 a zrazu bum boji sa tiež všetkého
U nás niekedy zaberie keď ju uistujem že som tu s ňou a neopustím ju, pripadne vezmem ju na ruky, no niekedy ani to nepomôže tak musíme len odísť domov
Mne nepripadá ako vhodne riešenie klamať dieťa že ideme do obchodu kúpiť niečo dobré a nakoniec ideme k doktorke.. dieťa je z toho podľa mna ešte viac frustrované keď očakáva niečo iné

hruska91
autor
12. apr 2022

@luccija nechodí do škôlky, plánujem ju dať od septembra teda ak ju vezmú a ak to bude zvládať. Do obchodu na nákup nemá problém ísť s nami

oslo1
12. apr 2022

Aj moj je taky. On pre zmenu krici 'nebojsa' lebo dne mu hovoril, ked bol malicky , aby sa nebal.
Moj ma Ake teraz traumaticku situracii, tak ho nechcem stresovat.
U Nas ma musi mat stale na ociach, ked niekde v ramci domu idem, tak mu to poviem. Vacsinou ide so mnou. Ked ma niekde ist Sam, co ja viem WC, a pod, tak to sa boji.
Hadam z toho vyrastie.

lasoli
12. apr 2022

@hruska91 ale neprehanaj ,az u osychologicky si s nou bola?Naozaj psychologicka?Mozno bude povahovo po tebe,tak sa necuduj,ze jablko nesoadne daleko od stromu,ak ty hystercis ani dvera nepodedi asi ine geny.
To je normalne ,moja dcera u zubarky ,zubarke zajryzla do prsta,tiez uz s nou k zubarke tak skoro nepojdem.Strsia dcera podobna hysterka ako tvoja tiez ore vsetko hystercila,ked mala rozopnutu zausnicu nedala si ju vybrat z ucha a chodila s takou,lebo chytala hysteriu ked som sa jej dotkla ucha,neboj sa vyrastie z toho i ked hysterkou uz ostane asi.

lolita555
12. apr 2022

U nás to isté 👌 netreba nič hovoriť len ísť a Boh s vami🤭😂u nás je ešte momentálne že niekam prídeme do herne k babke proste všade príde postoji a zahlási ideme domov😂😂😂😂😂no na slučku všetko prejde ✌️

babydesire
12. apr 2022

@hruska91 moja tiez ma 3r. a nechce chodit lekarom...vzdy to nejak dame aj napriek protestom..u zabara neotvorila usta..no tak nist,nabuduce.. a dnes ? Hovorim,ukaz,vyhrn rukavy odfotim si ten ekzem na rucickach, ked by sme sli stym doktorke a uz by to zmizlo nech sa spytam nato..no rev ze ona nejde doktorke..iba som povedala,ze ved nikam nejdeme len si to potrebujem odfotit..odfotila som,odlozila telefon a ona prestala tobit scenu