icon

Nespavosť 15 mesačného dieťaťa. Čo s ňou robiť?

mexicooo
13. dec 2010

babenky prosim pomooooooooooooooooooooc uz asi mesiac nespime po nociach ako nahle pride polnoc je po spanku nas drobec stale len place a place a ani dudu nechce ani cajik ani papat ani nic doktorka vravela ze uz ma vsetky zubky vonku a cez den to iste len fnuka a nervozi sa az mi to uz lezie na nervy poradte mi prosim

mexicooo
autor
13. dec 2010

mam ho nechat vyplakat ?

bubelko
13. dec 2010

http://weissbluthmetoda.wordpress.com/
pozri sa sem pripadne do temy kazde dieta sa vie naucit spat. 😉

voskovka
13. dec 2010

@mexicooo tak vitaj v klube...až na to že naš nespi od narodenia....za noc je hore 15-20krat stym že mlieko nie,čaj nie no proste revy a finito dospali sme.tak mu zapnem krtka,chvilu kukame,potom zase zaspi na hodku-a ja ked už konečne zaspavam-on už ma dalšiu fazu budenia.....ale už som si zvykla....a odbornici ako neurologička a naša doktorka tvrdia že je po fyzickej stranke ok,tak to chce čas....tak držim palce nech sa vam to čoskoro upravi 🙂

katkamuc
14. dec 2010

ahoj, ja mam 13 mesacne dievcatko, nase noce su vselijake, raz sa zobudi 2x inokedy zasa 5x ale priemerne mozem povedat ze noce su ok. ale u nas sa teraz uplne zmenil denny spanok. Mala bola od narodenia stale velky spachtos. Velmi rada a dlho spala ale teraz uz asi tyzden nechce vobec cez den spat. A pritom je strasne unavena, sucha si oci, je nervozna, so vsetkych bucha a ona sama sa hadze o zem, lebo od vycerpania sa uz nevladze ani hrat. Cez den sa snazim ju uspat, lahnem si k nej, spievam jeje, hladkam ju a pevne drzim aby nevstavala ale ja sa kazdy den rozculim a mala aj tak nezaspi, a ak tak len na 30 minut. Moj lekar mi na to povedal, ze dieta po 1.roku zivota preziva akusi hormonalnu zmenu a taktiez dieta prijima prilis vela informacii a vsetko vidi zrazu inak ako dovtedy. Tym sa dieta dostava do psychickej nerovnovahy a trva to urcity cas kym sa dieta zasa dostane do tej takzvanej rovnovahy a mozog zacne zasa normalne prijimat informacie. Proste si na to mozog musi zvyknut. Potom to vraj prejde, dieta sa upokoji a zacne lepsie spavat. Neviem co si o tom myslis ty, mne to bolo smiesne ked mi to lekar hovoril ale kedze nemam ine vysvetlenie, tak mi nic ine neostava len cakat a dufat, ze si moja mala zvykne na tolko novych zmien a ze nadobudne istotu a prestane ma stale kontrolovat ci som pri nej. Ona sa v noci totiz zobudi a hned ma kontroluje ci spim v posteli a ci som tam.

sonice
14. dec 2010

http://dojcenie.wordpress.com/2010/10/22/nepres...

odporucam precitat, kym zacnete s nejakou nacvicovaciou metodou🙂

bubelko
14. dec 2010

@katkamuc ked budes citat, tak prosim ta aj s diskusiou 😉

katkamuc
16. dec 2010

@bubelko ahoj, priznam sa ze mam teraz v hlave poriadny chaos. Citala som viacero clankou na www.wordpress.com a precitala som si aj wiessbluthmetodu. Prisla som na to ze obidve metody si protirecia a ja som teraz z toho totalne nestastna, lebo neviem kde sa stala chyba ze moja dcerka nechce cez den spat a neviem co mam urobit aby dlhsie spala cez den a lepsie spala v noci. Ako to robis Ty? mas s tym skusenosti? dakujem ze tvoj nazor.

bubelko
16. dec 2010

@katkamuc to je tazko radit. moze to suvisiet s tym, ze vnima lepsie okolie, ze je kvazi pretazena informaciami a nedokaze ich este spracovat. nie som odbornik. neviem, ako travi den, kedy ide cez den spat - mozno by pomohlo dat ju skor spat. prehodit ci vynechat nejake aktivity. stisit prostredie. alebo naopak, vziat ju von na spanok. ono ak s tym chces nieco robit, neostava ti nic ine, len hladat, v com by mohol byt problem (ak nie si presvedcena o tom mozgu a myslis si, ze by sa s tym dalo nieco robit). alebo pockat a vydrzat, ze to prejde, tak ako povedal lekar.
ja osobne by som v pripade, ze vidim, ze moje dieta je brutal unavene - tak ako pises ty, skusila najst pricinu a snazila sa ju odstranit. tak ako som pisala vyssie. ty nepotrebujes pouzit ziadnu metodu - nemas problem so samostatnym zaspavanim, vy mate problem so spanim cez den ako takym. to je moj nazor. ale ako som pisala - nie som ziaden odbornik. 😉

ameanda
4. okt 2011

@mexicooo
uz ste vyriesili to spanie? ak ano, ako?