(Ne)výhody barefoot obuvi
2. aug 2020
Dobrý večer. U dcérky pozorujem že chodilo pravej nohy pri chôdzi stáča do vnútra. Pýtala som sa dr aké sú možnosti či sa to vôbec dá upraviť a hovorila že jedine cvičením a ortopedickou obuvou s klenbou. Zvedavosť mi však nedala a googlila som barefoot dnes je to taký trend. Tam píše že musia byť práveže bez klenby. Teda ako môžu napraviť nejakú vadu nohy keď tá noha nemá v podstate žiadnu podporu. Kamoška hovorila že jej synovi táto obuv pomáha (nemal vadu pri chodzi) .. poprosím osobné skúsenosti

Moje deti nenosia BF topanky, ja proste nemam na to vyhodit 80€ za bory co su za 2 mesiace male a nepoucitelne, mam tri deti krat kazdemu boty na jar, leto, zimu, sport a prezuvky, to je 5x priemer 60€ co je 300€ krat tri je 1200€ co nezarobim ani za jeden mesiac. A toto pri dobrej konstalacii hviezd len raz do roka ale skore plus rezerva lebo su male. Kamoska ma podobne stare deti, oni nosia BF deti nohy ploche a vselijake poskrucane, cvicenia rehabka, skoncili v protetike. Nasi v pohode, kontrola u ortopeda vsetko ok. Jasne ze mojim nedavam cinany alebo cosi, dd step bezna obuv z riadneho obchodu, tenisky decathlon. Inak ja som riesila u seba ostrohu patovej kosti a predpisali mi vlozky, hrozne chodenie davala som prednost ortopedickym prezuvkam, ale moj fyzioterapeut povedal ze by vlozky zakazal, ze klenba tym ze je podporovana este viac ochabne lebo nie je nitena nohu drzat kedze to robi vlozka. Lepsie je plavanie, chodenie na boso a cvicenie. Tolko moje skusenosti.
@lusilla zdravím, ako ste napokon u Vás doriesili tú ostrohu? Ďakujem