Nočné pocikavanie
Ahojte. Viem, že je tu už XY takých príspevkov a XYZ odpovedí. Viem, že je vraj normálne, že sa deti môžu do 5-6 rokov v noci pocikavat. Mám 3,5 ročnú dcéru, už chodí 2 rok do škôlky. Cez obedňajší spánok je bez plienky a s pocikavanim je to ako na hojdačke, raz sa pocika, inokedy nie. Nemám na to vzorec, čo tomu predchádza. V noci sa ale stále pocika, už ju dávam 3 mesiac bez plienky, v noci ju dávam cikať. Za tie 3 mesiace je to stále iné, najskôr to bolo o 23h, potom o 2h ráno, ale stále sa to mení, kedy sa vycika. Napr. včera, zaspala 20:30, 21:30 som ju dala na nočník, vycikala veľa, išla som ju dať ešte 22:30 a už bola pocikana. Niekedy ju dám o 22h a nevycika nič, o 23h nevycika nič, a s malou dušičkou idem k nej o polnoci, či už nie je pocikana. Boli časy, kedy ju stačilo dať vycikať iba o 23h a vydržala do rána. Nechápem, čo sa to deje a už som po tých mesiacoch v koncoch. Či to môže byť nejaký zdravotný problém? Chorá nebola celé prázdniny. Večer sa jej snažím dávať čo najmenej piť. Keď jej chcem dať večer plienku, tak kričí, že nechce, tak jej nedám. Už som skúšala aj lacné plienky, aj látkové plienky, skúšala som ju v tom nechať až do rána, ale ani sa nezobudí, že jej treba cikať, nezobudí sa, že je mokrá, pocikana, a vôbec jej nevadí v tom ležať. Máte niekto skúsenosť? Ďakujem.
@bobok19 presne ani ja som nečítala cele len polku nikdy som dieťa nebudila.na noc na cikanie inac mozno by bolo rodeo....
Moja bola odplienkovana cez den od 2r aj cez obedny cca v takom case....ale na noc som jej davala asi do 3.5r.ci kolkoo mala.skratka.mala pants pokial nemala suchu minimalne 2m az potom.som zrusila úplne plienky..
Nechcela.si davat vecer.plienku takze vzdy ked.zaspala.som.jej natahla.pants
@bobok19 môj syn s týmto bojoval do 5 rokov, chodili sme na nefrologiu, bral lieky, budili sme na cikanie, dodrziavali pitný režim a nič. Až som sa nasrala a vždy keď zaspal, tak som mu dala plienku. Ešte pol roka sa pocikaval a potom akoby utalo. Teraz ma takmer 15 a všetko v poriadku
Prišla som asi do polovice ….netrap seba ani dieťa a daj jej plienku. Evidentne nie je pripravená
A daj jej piť koľko pyta a potrebuje. Lebo aj to môže vytvárať u dieťaťa stres že má obmedzene pitie
Má len 3.5 roka prečo si toto dobrovoľne robíš? Nie je ľahšie dať plienku a skúsiť zase o pár mesiacov?
@bobok19 preboha, preco trapis seba, aj to dieta?
V zivote som dieta nebudila, aby islo v noci na wc. Na toto musi dozriet nervovy system. Nic viac.
Syn ako 3 rocnynisiel do skolky s tym, ze pocas spanku sa moze pocikat. S touto info do skolky, kde som nosila nepremokave podlozky. V noci sa pocikaval do 6tich rokov. Zmena prisla sama, lusknutim prsta.
Zbytocne to riesis
@bobok19 Môj syn sa pocikával do 5 rokoch v noci. Tiež som ho, budila dva týždne. Nevidela som v tom zmysel. Dala som plienku a bola som vyspatá aj ja aj dieťa. Ona ešte nie je na to pripravená. Nechaj jej čas.
Tiez som citala len do polovice...
Tvoj meruch tiez cika podla harmonogramu?
Neuveríš ale môjmu synovi to trvalo skoro do 13tich chodil po vyšetreniach všetko v poriadku,budili sme ho,mal lieky,dokonca som od zúfalstva kúpila aj taký alarm nepomohlo nič ,alarm pipal jak divy a on spal,takže hanba nehanbia nosil plienky na noc keďže on bol mokrý aj 2x za noc,on to proste necítil akoby mal tvrdý spánok,,po 13tich narodenínach akoby utalo,sám sa nato zobudil,samozrejme že nechodil po táboroch a prespávackach kvôli tomu
Ja som dávala plienku do 5 rokov na noc… a vždy mala mokrú. Až raz som zistila, že je lenivá vstať a preto sa popisa lebo pustila do plienky keď bola hore ešte. Viem, že sa to nemá ale nakricala som na ňu, že prečo to urobila a odvtedy neciká v noci do plienky.
@bobok19 no a teraz si predstav, ze zaspis a po hodine spanku ta niekto zobudi, po dlasej znova a este aspon 2x za noc. Toto je presne z kategorie ucim dieta sediet, chodit a v noci necikat.. normalne jej daj plienku a prestanes ju pouzivat, ked bude sucha. Pride to zo dna na den. U nas to bolo u jedneho dietata tesne pred 5 narodeninami a u druheho tesne po 2.narodeninach.
To ju akoze budis po hodine spanku a davas cikat? Ved to je chore, potrebuje spat. Nie som teda ziadny odbornik, ale na noc by som v pohode v tomto veku este plienku povolila, urcite nebudem budit niekolkokrat za noc dieta, ved musi byt nevyspata chuda.
Nikdy som svoje dieta naučila špeciálne na WC pred 3 narodeninami sa odplienkoval z dna na den bez akehokolvek nátlaku, a v 5 rokoch na noc z dna na den suche plienky a ide spat o 20.30 a vstanem o 7:00 v noci nikdy nechodi na WC. Akoze nikdy som dieta nasilu nenutila proste videla som ze nieje pripravený nechala som to tak a sam sa oducil a pri druhom budem praktizovat to isté.
Ja som dávala plienku do 5 rokov na noc… a vždy mala mokrú. Až raz som zistila, že je lenivá vstať a preto sa popisa lebo pustila do plienky keď bola hore ešte. Viem, že sa to nemá ale nakricala som na ňu, že prečo to urobila a odvtedy neciká v noci do plienky.
@misana84 no, mne robí presne to isté. Ešte nespí, pýtam sa jej 2x, " ideš cikať? Nie. " Nakoniec prinesiem nočník, dám dole plienku a plienka už mokrá. Tiež som na ňu nakricala, ale nepomohlo.
To ju akoze budis po hodine spanku a davas cikat? Ved to je chore, potrebuje spat. Nie som teda ziadny odbornik, ale na noc by som v pohode v tomto veku este plienku povolila, urcite nebudem budit niekolkokrat za noc dieta, ved musi byt nevyspata chuda.
@anonym_399853 nebudim, len ju položím na nočník, vycika sa, spí ďalej, aj na nočníku spí.
@bobok19 no a teraz si predstav, ze zaspis a po hodine spanku ta niekto zobudi, po dlasej znova a este aspon 2x za noc. Toto je presne z kategorie ucim dieta sediet, chodit a v noci necikat.. normalne jej daj plienku a prestanes ju pouzivat, ked bude sucha. Pride to zo dna na den. U nas to bolo u jedneho dietata tesne pred 5 narodeninami a u druheho tesne po 2.narodeninach.
@anonym_79c351 nebudim ju, posadim na nočník, spí a dám do postele, stále spí
Neuveríš ale môjmu synovi to trvalo skoro do 13tich chodil po vyšetreniach všetko v poriadku,budili sme ho,mal lieky,dokonca som od zúfalstva kúpila aj taký alarm nepomohlo nič ,alarm pipal jak divy a on spal,takže hanba nehanbia nosil plienky na noc keďže on bol mokrý aj 2x za noc,on to proste necítil akoby mal tvrdý spánok,,po 13tich narodenínach akoby utalo,sám sa nato zobudil,samozrejme že nechodil po táboroch a prespávackach kvôli tomu
@anonym_c35a49 aké sú na to lieky? Čo majú vyliečiť?
@bobok19 preboha, preco trapis seba, aj to dieta?
V zivote som dieta nebudila, aby islo v noci na wc. Na toto musi dozriet nervovy system. Nic viac.
Syn ako 3 rocnynisiel do skolky s tym, ze pocas spanku sa moze pocikat. S touto info do skolky, kde som nosila nepremokave podlozky. V noci sa pocikaval do 6tich rokov. Zmena prisla sama, lusknutim prsta.
Zbytocne to riesis
@stanislavicenka nebudim ju, položím v spánku na nočník. Prečo? Lebo nechce plienku. Keď sa pocika do postele, je celá mokrá aj posteľ, a vtedy ju musím zobudiť, prezliecť posteľ aj ju.
@stanislavicenka nebudim ju, položím v spánku na nočník. Prečo? Lebo nechce plienku. Keď sa pocika do postele, je celá mokrá aj posteľ, a vtedy ju musím zobudiť, prezliecť posteľ aj ju.
@bobok19 Ved ak zaspi, tak jej daj plienku. Ale asi by som sa neriadila 3,5 rocnou ci ona chce alebo nechce plienku. No dostala by ju a hotovo.
Ďakujem tím, ktoré ma neodsúdili za otázku a úprimne poradili, napísali svoju skúsenosť. Napísala som diskusiu prvýkrát a asi aj posledný. Veľa si otázku ani neprečítalo dokonca, hneď ma odsúdili, prečo ju tak trápim. No prečo? Keď má plienku a ešte nespí, pocika sa, lebo má plienku, tak som ju začala dávať bez plienky. Veľa som čítala, že ak ju naučím cikať v určitý čas, zvykne si a postupne vydrží až do rána. Skúšala som 3 mesiace. A keďže bez výsledku, opýtala som sa verejnosti. Môže mať nejaký zdravotný problém? Napr. Keď mala 3 týždne, bola operovana na ingvinalne hernie. Neviete čo to je? "Opýtajte sa na internete", ako mi poradila ukrajinská doktorka pri prepustení z pôrodnice, kvôli jazykovej bariére. Môže to mať nejaký súvis? Netreba s ňou cvičiť pre posilnenie svalstva? Veru som sklamaná, akoby ste vy boli dokonalé.
@anonym_c35a49 aké sú na to lieky? Čo majú vyliečiť?
@bobok19 mal lieky na noc pod jazyk aby sa mu netvorilo toľko moču ,niekedy zabrala niekedy nie,a tiež sme chodili na rehabilitácie posilnenie panvového dna no u nás fakt nič nezabralo,samé to prešlo až v 13 keď sa zobudil že potrebuje ísť cikat

@bobok19 Ani som nedocitala...Netrap dieta davanim v noci na nocnik. Nechaj ju plnohodnotne spat...s plienkou. A daj jej napit. Presne ako sama pises. Je este v norme.