icon

Nosenie na rukách a náviky dvojmesačného dieťatka

anicka246
10. nov 2013

Ahojte maminky chcem sa vás spýtať máme 2 mesačného synčeka, máva koliky od malička čiže je jasné že sme ho utišovali len na rukách, inak by nezaspal... Lenže teraz aj ked plače ( nebolí ho bruška, lebo to bolo vidieť ked ho to bolí a ked plače iba tak) tak aj tak nezaspí alebo sa neutíši kým ho nehojdáme na rukách. Chcem len vedieť či si môže ešte odvyknúť od toho, lebo v podstate okrem toho ked spí, alebo je rozbalený, tak plače a to ho musíme len na ruky zobrať.. Je to normálne? Zmení sa to ešte ? Ja stále dúfam že ked mu už prejdú koliky tak nebude taký.. ale on nevydrží napríklad tak že by sa napapal a položím ho, začne plakať proste... a tsko dookola.. ďakujem za odpovede

Strana
z2
tinus7
10. nov 2013

@anicka246 Ja som mala manducu a som s nou maximalne spokojna. Ale v podstate je jedno ktory nosic kupis, dolezite je len to aby bol ergonomicky, aby malo dietatko v nosici nozicky nad alebo v urovni zadocka, nie nizsie. Tento fakt klokanky nezohladnuju. A urcite nosic vyuzijes dlho, moj malinky bude mat 2 roky a do prveho roka v nom bol vela noseny, potom sa naucil chodit a uz veru nechcel byt ani v satke ani v nosici 🙂 . Uz chcel byt len samostatny a vsetko objavovat sam po svojich. Ale nosic vyuzivame vzdy ked napr. ideme na dlhsi nakup, na nejaku dlhsiu vychadzku, teraz sme boli letecky na dovolenke a na presuny na letiskach je nosic na nezaplatenie. Takze do 3 rokov urcite vyuzijes, pripadne aj pri dalsich detickach.

kate2kate
10. nov 2013

Musis najst taky, kde budu nozky ulozene do tvaru M, dietatko nesmie vysiet za genitalie. Ked je ulozeny, kolienka musia byt v urovni ritky, alebo aj vyssie. Ja mam boba, hod si do google nosic boba a sa ti ukaze spravne nosenie. Tento sa neda nosit na boku, ale mne to viac takto vyhovuje, mozes nosit vpredu alebo v zadu a mas rovnaku vahu na chrbat.

lin123
10. nov 2013

@anicka246 je to uplne normalne, ze chce byt na rukach,deticky to maju radi,chce ta citit,potrebuje tvoju blizkost...na ulahcenie odporucam nosic, je mozne aj zdarma vyskusat viacere typy na 3 dni a tak sa rozhodnes lahsie. Neviem odkial si,ale v BA nie je problem. Ja som mala zo zaciatku satku, ta bola tiez super a neskor sme presli na nosic manducu.

nicolle21
10. nov 2013

@anicka246 tu na MK je super skupina Nosime nase deti,pokukaj na ploche,vcera,alebo predvcerom postla jedna mamicka link na porovnanie ergonosicov roznych znaciek,podrobneopisane aj vyhody,nevyhody,napr som tam zistila,ze je rozdiel v smere utahovania popruhov,niektore su lepsie pre vysokych rodicov,ine pre nizkych,ine univerzalne,ze aj mensia mamka ponosi aj vacsi tato 🙂 manduca je fakt velka investicia,ale stoji to za to,my planujeme aj dalsie deti,tak urcite vyuzijeme a je to fakt velka ulava pre ruky a chrbat..ten link by som ti rada poslala,ale som tu len cez tel,tak ak by si to nenasla,zajtra z PC rada poslem

anicka246
autor
13. nov 2013

Ahojte tak mamina mi doniesla na požičanie od jednej známej nosič, ale nie manducu.. samozrejme že plakal ked som ho tam dala ale budem skúšať..len som čítala že by mal mať kolienka na úrovni zadočku.. ale v tomto to tak nemá, takže aj to je dôležité? Alebo je to jedno?

kate2kate
13. nov 2013

Ano je to velmi dolezite. Nozky a zadocek musi mat do tvaru M, ked si ho das na seba a pozries do zrkadla.

anicka246
autor
14. nov 2013

Aha no tak potom ten čo mi mama doniesla na skúšku je mi na nič, lebo mu z toho vyseli nôžky dolu.. Najlepšei by bolo keby som to mohla vyskúšať dade tú Manducu, lebo keby som to kúpila a bude mi v tom aj tak plakať, tak to bude škoda ked to tak veľa stojí.. Nieje tu nejaká maminka z BB, ktorá má Manducu doma???

horana
14. nov 2013

Tak tak: baby-vak, nosic, satka, skuste co vam najviac vyhovuje. Dopraj mu co najviac vladzes kontaktu s tebou aj za cenu navyku. Je to dobry navyk, blizkost dotyky to vsetko rozvija neuro prepojenia v jeho hlavicke. A ziskava istotu. Na prvy pohlad to vyzera ze je naviazanejsie, ale z dlhodobejsieho hladiska to bude presne naopak. Neboj, ked zacne lozit uz bude samostatnejsie, potom chodit uz zase o kus menej, neskor si uz ani nespomenie...ale ten cas a energiu co mu teraz venujes je deviza pre neho ktoru nenahradis nicim...Su narody kde nosia deti do roku, putuju z ruku do ruk, hlavne samozrejme matka ale kazdy kto je ochotny, aby sa temer vobec nedotkli zeme, dost podobne to tak mali aj nasi predkovia. Malo to svoje dovody..

Strana
z2