Od akého veku zaspavali vaše deti samé v izbe?
Ahojte, od akého veku zaspavali vaše deti samé v detskej izbe? Mám 3,5 r chlapčeka keď mal 1,5 som mu kúpila posteľ (dovtedy spal v postieľke) a uspavala som ho v detskej izbe na jeho posteli. Normálne ľahla som si s ním a keď zaspal tak som odišla. Naše večerné rituály pred spánkom mu čítam rozprávky, pusa na dobrú noc zakryjem ho že ide sa spať a on si pýta aby som si ľahla vedľa neho a tak zaspí. Podľa únavy keď prespi celú noc tak spí sám v detskej izbe. Keď sa nadránom zobudí tak ide ku nám do spálne a hovorí vedľa maminky si ľahnúť. Pýtala som sa kamarátky ona hovorí že jej 7r dcéru ešte uspávaju že nechce sama zaspavat večer. Neviem aký je vhodný vek keď malé deti zvládnu zaspať samé večer v ich izbe? A ešte otázka spávajú vaše deti s plysakmi? Môj je strašne plysakovy typ, má ich pár a manželovi sa to neľúbi že nepocul ešte o tom že by nejaké dieťa spalo alebo hralo s plysakmi.
V posteli s nami do 5 tích rokov, potom sa sama rozhodla chvíľu spat vo svojej izbe ale často v noci ešte prišla k nám. Postupne chodila menej a menej, alebo iba cez víkend rano sa pritulit... Asi do cca 10 tích...
Co sa týka uspavania od 2 rokov vždy rozprávka, pusa na dobrú noc, ale zaspávala vždy sama... Pootvorené dvere a by počula domácnosť, zasvietena mala lampicka ale určite som pri nej nelezala a nečakala kým zaspí...
V 7 mich uspavat dieťa? 🤦♀️ Tak snáď ju ešte pri tom aj nekojí...
Trochu mi to pripomína jednu moju vzdialenejšiu kamošku, boli sme s nimy na chate, ta mala také rozmaznané decko no čistá osina v zadku... Tiež 8 ročne, uspavala ho, ráno o už 6 buntosilo a naschvál všetkých zobudilo (u nich štandard vstávalo sa ked decko zavelilo), vkuse skakalo všetkým do reči, vyžadovalo pozornosť dospelých.. Pritom aj zlaté, vtipné dieťa no tým ako bolo rozmaznané tak neskutočne liezlo na nervy.
Syn ako 4 rocny asi a dcera 3 tyzdnova

@20erika07 takto aj u nas. az som v soku, ze niektore deti su same v izbe celu noc od x mesiacov.
3.5 roka je este uplne ok. dcera ma skoro 7 a pyta si nas este, sby sme si k nim do izby sadli kym zaspi. plysakov maju, kazdy svojho oblubeneho, nemam pocit, ze si nieco kompenzuju kedze nemusia zaspavat sami