Odplienkovanie 2,5-ročného dievčatka na spánok
Ako zacat? Co robit? Odplienkovana na den 10mesiacov, nemame problem pyta sa pekne ale na spanky ma plienku, vzdy mokra docurana , nezobudi sa ze curat chce
V septembri ide do skolky, co robit
Moja mala patns do 3r ci 3.5r asi nepamätám pokial nemala mesiac suchu....dieta musi dozriet niekdy som dieta nebudila v noci kedze ani nam na nepáči ked nas niekto zobudi z hlbokeho spanku....ak ma pravidelne mokru plienku ani tu gumenu plachtu by som nedavala co bude spat v mokrom?ano bola som leniva nechcelo sa mi prezlieka.v noci a cakala som kym dieta dospeje samo potom sa zacala pytat resp som pocula ze sa krúti po posteli opytala sa potuchu ci ide cikat ak vnímala odpovedala ak nie tak nechala som ju
Môj sa sám odplienkoval na noc tak,že mal vždy ráno suchú plienku. Na to musí mozog sam dorásť.
Držím palce!
za mna na toto musi dieta dozriet samo… tam musi dozriet nervova sustava… do 5 rokov je vraj uplen normalne ze sa pocikavaju deti… super ze na den je odplienkovane dieta… mojim ako som zobrala dennu plienku tak aj nocnu… ale spali so mnou a ked sa zacali mrvit davala som cikat… ale mozno nie kazde dieta hned vysiela signaly… ak by sa pocikavali pravidelne proste necham plienku
Nic. na to, aby dieta udrzalo moc celu noc musi "dozriet" mozog, CNS. kazdy pediater a ulorog ti povie, ze je uplne normalne ak ma dieta na noc plienku do 6 rokov. v ziadnom pripade nerobit to, aby dieta pred spankom nepilo, lebo pocas spanku sa 8-10 hodin dehydruje. a rovnako v ziadnom pripade dieta nebudit. pri nastupe do skolky od nikoho neziadaju, aby dieta bolo na noc odplienkovane. moja dcera chodi do skolky od septembra a tretina deti v jej triede ma na noc plienku este aj teraz.
Vsak do skolky moze, na ten denny spanok hadam vydrzi sa nepocikat, ked predtym pojde na wc 🙂 na nocne odplienkovanie musi dozriet, ja by som to nehrotila, a uz vobec nasilu nebudila 🫣
Moja mala patns do 3r ci 3.5r asi nepamätám pokial nemala mesiac suchu....dieta musi dozriet niekdy som dieta nebudila v noci kedze ani nam na nepáči ked nas niekto zobudi z hlbokeho spanku....ak ma pravidelne mokru plienku ani tu gumenu plachtu by som nedavala co bude spat v mokrom?ano bola som leniva nechcelo sa mi prezlieka.v noci a cakala som kym dieta dospeje samo potom sa zacala pytat resp som pocula ze sa krúti po posteli opytala sa potuchu ci ide cikat ak vnímala odpovedala ak nie tak nechala som ju
@zuzkaa1991 gumenou plachtu pre ochranu matraca, nie aby sa dieťa kupalo v moči 🙄
V septembri nastupuje do skolky , aj cez denny spanok ma plienku a je vzdy mokra
Do septembra je daleko dat vycikat tesne pred spanim poprípade hodinku nech dieta nepije ;) moja mala 2r ked som odplienkovala a v septembri 2.5r ked nastupila do MŠ a uz mala často suchu plienku
Toto nenatrenujes a nevyriesis. Telo musi dozriet. Pravdepodobne ma tuhy spanok a to neovplyvnis. Dalej telo musi same zacat produkovat latku, ktora blokuje tvorbu mocu pocas spanku a to opat neovplyvnis. Teda da sa to liekmi, ale to sa riesi pri o dost starsich detoch. U takto maleho dietata je to v poriadku a ziaden lekar to nebude riesit. U nas v skolke davali malym detom na spanok plienku.
Na nočné odplienkovanie musi jednoducho dozrieť .ma kopec času.
Fu, nehrotila by som, ešte je malá. Moja mala na noc plienku do 5 rokov, netiešila som. V škôlke cca 3x nehoda počas poobedia, kupovala som gumennú plachtu, dáko to tam potom poriešili .

Kúpiť gumenu plachtu, a skúšať, večer vycikat, v noci okolo 12tej posadiť na nočník, do rána by mala vydržať. Aj keď sa neodporúča dávať v noci cikať, ja som 2x dala, potom sa už vrtela v noci sama a vedela som, že chce na wc. Po asi 2 týždňoch vydržala celú noc, ale ja som hneď nedala ani na noc. Pri synovi som urobila chybu, že som na noc dávala plienku ešte aj rok, pohodlie, aj pre mňa a potom si dlho nevedel zvyknúť. Trvalo to dlho, aj do škôlky nastúpil s ym, e na no mal plienku, našťastie v noci tam nespal a poobede nespal len ležal 😄