icon

Odplienkovanie 2-ročnej dcérky

18. júl 2023

Ahojte, už som zúfalá. Dcérka mala pred pár dňami 2 roky snažíme sa odplienkovat je to moje tretie dieťa čiže niesom žiadny nováčik. Ráno vstane dáme plienku dole no ona necika, zadržiava a pustí až na obed keď ju dám spať a dám plienku. Poobede vstane zase plienka dole až do večera kym nejde spať a opäť to isté ráno plienka totálne zacurana. V septembri má nastúpiť do škôlky a ja som už z toho jej zadržiavania na prášky. Ma taky serbel, onaký, má indukciu na záchod, rozumie tomu, vie čo tam má robiť, vie čo znamená cikať, kakať, pretože to vždy oznámi keď ma plienku keď je bez plienky tak len zadržiava. Prvý syn sa odplienkoval v troch rokoch ale on bol celkovo taký pozadu nechápal tomu cural kazdych 5 min kade-tade a druhý syn mál rok a pol a odplienkoval sa na komplet aj na noc.

Strana
z2
autor
19. júl 2023

@daniela1911 funguje odplienkovala som dve deti odplienkujem aj tretie len musím prísť na spôsob ktorým ju odplienkujem lebo každe dieťa je iné na každé zaberá niečo iné

guiseppinka
19. júl 2023

Tiez mam 3 deti... Starsia odplienkovana za 2 poobedia (doobeda mala v jasliach v plienku, poobede doma bez) a problem nebol... V 2 rokoch nechapala absolutne nechapala co... Mama do mna hucala, ze uz ma 2 a preco plienky a sama nakoniec uznala, ze ozaj jej to nic nerobi, ze je mokra... Mladsia mala a stale ma uro problemy a bude mat 6 a nocnu plienku stale ma... Neriesim to, riesime pricinu a nebudem trapit decko a seba, aby spalo v mokrom... Co si kto mysli, ze mi ukradnute... Treti bol odplienkovany do 3 dni, tyzden este kakanie nefungovalo uplne, ale uz aj v noci ma na 97% suchu plienku...

Ty mas opacnx problem a to drzanie... Pokial dcere nechces uhnat problemy, tak kasli na to, lebo riesit potom toto je des...

krasolienka1
19. júl 2023

Ja som syna dávala na nočník keď začal sediet v 10 mesiacoch a keď mal rok a 4 mesiace tak som začala odplienkovat v roku a pol už vôbec ani nechcel plienku
Dcera ma teraz 11 mesiacov na nocniku už tiež sedi v jari keď sa podarí odplienkujeme
Ja dávam deťom klasické bavlnené plienky a syn bol taký že keď len trochu curkol do plienky už mu to vadilo

ann092
19. júl 2023

@autor v auguste bude mať 2 roky..

autor
19. júl 2023

@ann092
Tak to by som ešte tu sprchu neskúšala to je ešte maličký ako aj moja to ešte nieje také nutné urgovat

autor
19. júl 2023

Akurát išla mala spať nedala som plienku necikala zase celé doobedie a nejdem dávať vôbec plienku ani keď pôjdeme mimo autom dam podložku a plienku idem dávať lenna noc a uvidíme do konca augusta ako sa chytí

daniela1911
19. júl 2023

No očividne to nefunguje, keď dcéra zadržuje. Ale choď si ďalej svoje, ešte viac sa blokne

adri97
20. júl 2023

U nás to bolo tiež podobné. Veľmi dlho vedela držať a už som to chcela vzdať po 2 týždňoch, aj keď nejaké úspechy boli, ale málo. A jedno poobedie som jej dala plienku, vysvetlila, že keď nechce chodiť na wc, tak bude nosiť plienku. Najprv vyzerala spokojne a potom vonku videla chlapčeka sa pýtať cikať a povedala, že chce aj ona a už zrazu plienku nechcela. Včera teda na druhý deň sa to ako keby zlomilo a zrazu sama po 2nehodach doobeda (čo som už isla vzdať a dať jej plienku) zrazu doletela k nočníku a vycikala sa! Je to ťažko niekedy, všetci mi hovorili sa k plienke nevracať a neverila som tomu. Že proste asi nieje pripravená a vrátime sa k tomu aspoň za 2 týždne. Riskla som to vydržať a konečne vidím aj jej iniciatívu. A včera večer sa tiež zrazu vypýtala na wc a pri zaspávaní 4x😆 a to je prosím pekne už tretí týždeň. Tak som zvedavá, kam sa dopracujeme🙂 všade len čítam že do týždňa to deti zvládnu. Ale viem, že tá moja je tvrdohlavá a je ťažký oriešok. Držím palce, neboj nejako na to prídete a keď nie, pauzou nič nepokazíš

autor
20. júl 2023

@daniela1911 tak pre zaujímavosť akurát teraz na obed pred spinkanim začala chodiť a cikať krásne sa 3x vycikala a išla spinkať... Veľmi sa z toho tešila a išla sama od seba

autor
20. júl 2023

@daniela1911 niekedy ozaj treba len vydržať a nevzdať to. Dneska je štvrtý deň čo sme začali

autor
29. júl 2023

Ozyvam sa po vyše týždni... Takže už štvrtý deň máme bez nehody a rovno aj kakanie aj cikanie krásne chodí sama na serblik a vonku cikame do trávy keď ideme autom vycika sa pred a potom zase hneď keď zastaneme... Keď ideme na dlhšie zastavíme keď sa pýta.. plienku dávam výlučne už len na noc 😊 takže maminky nevzdávajte to a nemyslite si že dieťatko nieje pripravené, niektoré ako toto moje bojuje bojuje ale ja som sa nevzdala a vytvala 👍😊

anastazia93
29. júl 2023

Môžem sa spýtať, takže pomohlo aj to že už ste nedávali ani na spánok plienku?

autor
29. júl 2023

@anastazia93 ja si myslím že áno, dávam len noc.. a pomohlo to že videla že ja neustupim. Ona zadržiavala bola veľmi tvrdohlavá a zrazu proste krásne začala

Strana
z2