Odplienkovanie dieťaťa počas zimy
Malá má 1,5 roka a do 2,5 roka by som bola rada keby je odplienkovaná, pretože by som chcela aby už šla do škôlky.
Bola by som rada keby nezačnete riešiť vek, na názor či to je skoro, alebo nie zvedavá nie som. Navyše už som sa stretla s tým že dieťa v roku a pol bolo už mimo spánku bez plienky.
Chcem skôr len radu ako na to v chladných mesiacoch, keď vo vnútri nemáme ani 25 stupňov. Ani nemá toľko pančúch koľko ich zaciká. 😀
mám "zimné" deti, odplienkovali sa v zime. Nám pomohli tzv. tréningové nohavičky (také froté s hrubšou savou vrstvou).
Normalny proces ako keby bolo aj 30 stupnov.
Ak nemas oblecenie, kup, inak per. Priprav sa ze min tyzden budete radsej len doma, ved ked sa pocika, pokaka, tak si to vsimnes hned. No a ked to bude veľká potreba, rataj, ze to bude spinave mozno az na ponozkach, tak porataj kolko mate oblecenia..
Moja sa odplienkovala na Vianoce za pol dňa .ked je dieta pripravené ide to rychlo .
Môj syn sa v 2 rokoch, ale bol chladnejší marec, takže tiež to bolo v zimných mesiacoch. Bol tesne po narodeninách, mal nové hračky, tak sme boli doma, vždy prezliecť, zase za tých pár minút v mokrom ti nestihne prechladnúť, bežne máme v byte 20-21 stupňov. Vonku sme boli prvé dni ešte s plienkou, ale on si už nechal vysvetliť, že je to len na vonku pre istotu, lebo je zima, kým mal plienku sa nepocikal vôbec, po pár dňoch som mu ju nedala ani vonku, chodili sme s náhradným oblečením v taške, rýchlo prezliecť a vybavené
@anonym_autor ak je dieťa pripravené, tak nie je skoro. Tiež sme odplienkovali v zime, keď nám vyšlo že sme boli týždeň doma. Kúpili sme motivačné knižky, kde deti cikaju/kakaju na šerblík/wc, našla som aj pesničky (videá) na YouTube o Tom ako deti chodia, a veľa sme posadzali, vysvetľovali, motivovali. Keď sa pocikal mimo nerobili sme z toho žiadnu vedu (Max sme vysvetlili že keď pocíti že sa mu chce cikať tak že môže aj na šerblík ísť a napr. sme to spolu utreli), za všetko čo šlo do nocnika sme ho vychvalovali. Plienku sme už nedávali ani na von, nech ho to nepletie, keď sa pocikal, proste sme prezliekli alebo išli domov prezliecť (nosili sme v Tom období kopu náhradného oblečenia aj náhradné topánky 😅).
A uvidíš či to pôjde. My sme raz skúsili aj skôr ale vtedy to ešte nešlo, počkali sme 2-3 mesiace a zrazu už chcel sám 🙂
A teda na noc sme aj my zo začiatku nechávali plienku, potom sme ho už nechali bez a v noci ho dávali na nočník, bolo to lepšie, aj lepšie spal
Ak je dieta priravene tak to zvladnete aj za par dni bez nehody. Ci je zima alebo teplo.
@anonym_autor v pohode, môjho som odplienkovala vo februári, keď mal necelé 2 roky. Motivácia boli nálepky, ktoré si po každom úspechu lepil na postieľku
@anonym_autor dcera sa odplienkovala, ked mala 1.5 roka. V zime. Neznasala pocuranu plienku.

Naša bola odpliekovaná v 13tich mesiacoch. Nehody iba minimálne. Nakúp pančuchy. A musí sama chcieť ísť na nočník. Ak ju prezlečieš hneď, tak si tam, kde si bola.