Ohrievač fliaš a sterilizátor - oplatí sa?

smajluska
30. okt 2019

Ahojte mamicky, mate ohrievac flias a stravy? Je to dobra vec? Ktory rychlo a dobre ohrieva? Ak nie tak ako zohrievate mlieko, vo vodnom kupeli? Ako sterilizujete flasky a cumliky, mate sterilizator? Ktory je dobry? Dakujem 🙂

pininka1
30. okt 2019

Mala som jedno aj druhé, ohrievač fliaš za mňa jednoznačne topka pokiaľ nekojis. Dala som fľašu s vodou do ohrievacky v noci, nastavila na správnu teplotu a keď sa dieťa zobudilo,len som dala mlieko a mohlo sa piť. Nemusela som sa báť aká je teplá voda miešať ju. Používala som to aj na ohriatie jedla, ak som mala dopredu uvarené a len som to dala do ohrievacky, ale to som využila malo. Mala som od sestry veľký sterilizator, ale za mňa to nieje až tak potrebná vec. Tretia dcéra bola plne kojena do roka a tým pádom som fľašu vôbec nepoužívala. To sa dá kúpiť aj neskôr, resp vysterilizujes v hrnci.

evittam
30. okt 2019

@smajluska Nemala som a ani sme neuvazovali. Za mna zbytočnosť. Flasku a cumel som prvýkrát zaliala vriacou vodou. UM-prevarena tepla voda v termoske a studená v salke.

sapetka
30. okt 2019

Ohrievac flias na UM je uplna zbytocnost. Staci termoska👍 Ja som ohrievac skor pouzivala na ohriatie materskeho mlieka ktore som mala v chladnicke. A sterilizator na co? Prvykrat vyvaris vo vode a potom len oplachujes vriacou vodou kym je dieta male neskor len normalne umyjes.

veronikaszabova
30. okt 2019

@smajluska pri prvom som mala aj ohrievac, aj sterilizator - minimalne som pouzivala. Pri druhom som bola mudrejsia a uz som nekupovala zbytocnosti.

tilko
30. okt 2019

Ohrievac flias sme vyuzili prvy rok non stop....ako pisu maminky vyssie,da sa to riesit aj termoskou...no pre mojho muza bol ohrievac jednoduchsi,bal sa,ze by dal horucu vodu....a aj ked mi malu strazila moja mama,tak jej to bolo jednoduchsie........sterilizator som pouzivala kazdy den a teraz ma dcerka 16mesiacov a 1x ci 2x sterilizujem hlavne cumle ...pride mi to hygienickejsie ako ich len stale umyt...moja pije UM...takze flase a cumle + flasa na caj ci vodu...je toho vac....

saskia_98
30. okt 2019

Ja som ohrievala v mikrovlnke, najprv stacilo 10 sek, potom 20, teraz 30 kym zohreje 240 ml vody a co sa tyka sterilizatora naco ? Sak vyvaris a teraz ked uz je drobec vacsi, pustam flase (iba flase) do umyvacky a krasne su umyte.

renatka1985
30. okt 2019

ja som mala oboje a za mna nepostradatelni pomocnici. Sterilizator fical kazdy den 10 mesiacov a ohrievacka dodnes.

tana85
30. okt 2019

stale mame oboje, ohrievac mam tu z bazarika za 10e a sluzi uz dva roky, neviem si predstavit mixovat spravnu teplotu. a sterilizator avent do mikrovlnky pouzivam tiez, nie je to nic zlozite a nezabera take miesto, ze by to vadilo. na 6 minut do mikrovlnky a vsetko je ciste, ziadne vyvaranie ani obaranie...jasne, da sa prezit aj bez toho, ale kedze to pouzivam az do teraz ked ma mladsi 1.5 roka, tak vidim, ze to nebola zbytocnost

nerrynka
30. okt 2019

No ja mam sterilizator a velka pomoc. Maly je na UM a zo zaciatku som flase len vo vode vyvarala ale ked som sa oparila kupili sme sterilizator a velka pomoc. Maly ma len 6tyzdnov takze mu zatial vsetko sterilizujem a bez toho by bolo vela obarenin 😁

blanblan
30. okt 2019

tolko zbytocnosti co ludia vymysia...za mna ani jedno ani druhe😉

wena
30. okt 2019

Ahoj, my máme Avent parný sterilizátor, je veľký, má dve poschodia a každý deň v ňom vysterilizujem všetky flase a cumlíky. Pre mňa super pomoc, všetko tam nahadzem, zapnem a za 6 minút je to ciste. Ja si neviem predstaviť všetko vyvarat keby sme ho nemali. Ohrievac mame Lovi, má funkciu ohrievania (napojov aj prikrmov), udrziavanie teploty a aj sterilizaciu. Ja UM pripravujem tak, že celý deň mám zapnuty ohrievac na udrziavanie teploty 39 stupňov, v ňom mám dojcensku vodu čo ma stále túto teplotu. Keď robím mlieko len prelejem teplu vodu do flase, nasypem mlieko z davkovaca a pretrepem. Celá príprava mlieka trvá možno 15 sekund. Mne to ulahcilo život neskutočne 🙂

lucyluv
30. okt 2019

Ja pri druhom dieťati uz sterilizátor kupujem. Prve som sice len kojila, nemalo ani cumel, ale tie fľašky na vodu bolo hrozne náročné umyť kvalitne. Stale to divne pachlo, alebo voda mala zvláštnu príchuť, no nemala som z toho dobry pocit. Teraz uz vsetko mozne hádžem do sterilizátora.

titla
30. okt 2019

Ja som ohrievac aj sterilizator dostala od kamosky, co uz ma vacsie deti a nepotrebuje. Sama by som si ich nekupila. Ohrievac som zatial velmi nepouzila, sym ma este len 4 mesiace a kojim. Ale sterilizator vyuzivam, minimalne raz do tyzdna vysterilizujem vsetky cumle, flasu a odsavacku. Je to pohodlnejsie ako vsetko vyvarat, avsak viem si predstavit, ze by som sa zaobisla aj bez sterilizatora. Kebyze je syn na UM, tak by som predpokladam obe veci vyzila viac.

v_ero_ni_ka
30. okt 2019

Sterilizátor som mala ale predala som ho pomerne skoro. A ohrievačka za mňa super 👍 mám ju v spálni na nočnom stolíku, cez noc si udržiavam teplotu, ráno keď sa mi malá zobudí len nasypem mliečko a hotovo (proces 30 sekúnd). Dá sa to riešiť aj termoskou ale za mňa je praktickejší ohrievač a využívam ho každý deň 8 mesiacov v kuse.

danyelia
30. okt 2019

Pri 3 deťoch som sterilizátor ani ohrievač nikdy nemala a vôbec mi to ani nikdy nechýbalo...

smajluska
autor
31. okt 2019

Ahojte do akeho ohrievaca flasiek sa zmesti flaska MAM? Do toho od Avent? Lebo Avent flasky su tiez dost siroke. Dakujem

tana85
31. okt 2019

avent je do vysky cca 14cm, ale ved mozes dat na lezato

trnava91701
31. okt 2019

@wena
Ahoj, chcem sa opytat ohladom ohrievaca.

Mozem npr zarobit UM ráno do viacerých fliaš, vychladnúť, dat do chladničky a potom podla potreby vyťahovať cez den a ohriať v ohrievacke?

saskia_98
31. okt 2019

@trnava91701 nie cosi, um nesmie byt vo flasi tusim dlhsie ako 2 hodiny a inac ked ho opakovane ohrejes, zacne smrdiet.

wena
31. okt 2019

@trnava91701 Nie, um môže mať max. 2 hodiny, tak to píše. Ale môžeš mať stále teplu vodu m dispozicii ak si vyberies ohrievac s udrzanim teploty o to je pár sekund príprava potom.

trnava91701
31. okt 2019

@saskia_98
@wena
Dobre vedieť 🙂
Tak do ohrievača dám flasku s vodou.
Zapnem na určitú teplotu.
Potom keď je potrebné, dam prach Um?
Tak sa to robí? 🙂

saskia_98
31. okt 2019

@trnava91701 vysypes do zohriatej vody um, pretrepes a vec vybavena. 🙂

wena
31. okt 2019

@trnava91701 Ano, ale ja mam v ohrievaci sklenenu nadobku a potom prelejem tu vodu do plastovej flase z ktorej normalne pije, mne sa to zda lepsie ako mat vodu stale v plaste v ohrievaci.

smajluska
autor
1. nov 2019

Takze Avent ohrievac odporucate? Chcela by som ho kupit. Mate ho niekto odskusany?