Pasívny sed u bábätka
Ahojte, odkedy vam deti dokazali pasivne sediet? Syn ma sedem mesiacov a stale pada dopredu, doboku, neudrzi sa...
A never kazdej ktora opisuje ako to jej babo co uz vsetko vie,tiez som si myslela ze dnesne deti su rychlejsie vyvojovo, a som ostala prekvapena ked mi nasa pedi (aj mna mala od narodenia v starostlivosti) cela prekvapena povedala ze toto este nezazila (moj vtedy 6mesacny syncek jej skoro odstvornozkoval z vysetrovacej postele)..v 7mesiacoch stal a zacal chodit okolo nabytkov,v 8m. si sadol, 9m. urobil prvy samostatny krok ale hned nato dostal crevnu virozu,,a tak zacal chodit na konci 9mesiaca..dcerka vsetko o zhruba mesiac neskor akurat ze ona zacala najprv sediet az potom stat a chodit..prve kroky presne ked mala rok..syn sa naucil sediet zo stoja (stal a ked chcel ist dolu tak sa postupne dal do sedu) ..dcerka zo stvornozkovania presla na sikmy sed a potom priamy
Ahoj. Dopadlo vsetko ok? Moj ma tiez 7m a neudrzi sa pasivne v sede. Nedavam ho sediet len sem tam skusim. Dakujem

Motoriku som vzdy nechala na nich,len som im poskytla priestor..teda sami sa otacali,lozili,stali chodili,sedeli..syn ten bol popredu oproti "tabulkam" a dcera zasa podla tabuliek az mierne pozadu,,vsetko "poprve" u oboch mam nafotene a natocene 🤗😘
Nedavaj pasivne sediet, nechaj telicko dozriet,dovyvijat sa a zosilniet,,sama vidis ze este je slabe,,