icon

Poraďte ako uspávať 3-mesačné dieťa

blontimka
14. dec 2019

Ahojte,
takže mám naozaj problém so spaním môjho dieťaťa. Reálne celý deň nič iné nerobím len uspávam. Už mám toho naozaj cez hlavu dosť...ba priam moc.
Dieťa spí len v nosiči, popritom hopsám na fit lopte a aby toho nebolo málo, ešte k tomu počúvam hudbu. Vtedy zaspí. BOLI MA CELY CLOVEK. V kočíku zaspí malokedy, vačšinou tam reve, kolíska, hačka, zavinovanie....nič...na prsníku nedudluje. Cumlílk nechce.
PROSIM O RADY, prosím Vás len nie vyplakanie, ja by som si to celý život potom vyčítala. To nemá pre moju psychiku žiadny zmysel.
Ak je tu nejaký spánkový guru, budem rada ak sa mi ozve

Strana
z2
wena
14. dec 2019

Aký má vek?

blontimka
autor
14. dec 2019

@wena 3mesiace

lucyluv
14. dec 2019

Precitaj si knizku Secrets of the Baby Whisperer, myslim si, ze tam naberies vela inspiracie. Autorka je tiez nieco ako taky guru na deti 🙂 neuznava metody vyplakania dietata, ale zas ma radsej rezim, ako nejake "kojenie na poziadanie", co moze niekoho od tej knihy odradit, ale o spanku je tam toho vela podnetneho.

biela_sova
14. dec 2019

@blontimka ahoj, ja nam taky rezim, ze doobeda aj poobede ideme na prechadzku v nosici, tam.si pospi. Alebo zaspi v nosici vonku a preklopim ho do postele. Ked je bdely, snazim sa ho unavit podnetmi ( ked bol babatko) a hrou teraz. Prijemne unavene babo zaspi vdacne. Pred spanim vever sa musime jasit, skace do perin, to je jeho vecerny ritual, potom takyto zmireny zase zaspi v pohode.
To je nas pripad s twmperanentntm dietatkom, ale zvacsa nekonecne uspavanie nepomaha, to dieta je z toho samo nervozne. Niektore skratka doma spat nevedia cez den 🙂

biela_sova
14. dec 2019

Ps. Isla som doobeda k zubarke, moja mama strazila maleho, rozhodla sa ho uspat po svojom, doma v posteli cicikanim. Nic, o par hod som sa vratila, pojasili sme sa dala som jej ho von do nosica...zaspal uz vo vytahu

wena
14. dec 2019

Pre 3 mesačné bábo je ešte normálne, že sa mu najlepšie zaspáva keď cíti tvoje teplo a je v pohybe. Ten spánok sa prvý rok veľmi mení, ja mám 4,5 mesačnú a tiež mala obdobie keď spáva najradšej v nosiči, teraz v ňom už nechce byť a v kočíku potiahne aj 2 hodiny čo predtým neexistovalo. Si si istá, že ho ukladáš spať naozaj unaveneho? Ako dlho je hore medzi spankami?

blontimka
autor
14. dec 2019

@biela_sova mne vonku reve.....

blontimka
autor
14. dec 2019

@wena ona sa budí každých 20 minút. čiže musím zase uspávať, aby potiahla. Ked ju vytiahnem skôr z nosiča ako chcela, s tým, že by ešte spala = reve ako blázon....a kedže ju vytiahnem skôr je hned unavená. Do hodiny spí zase. Problém je, že sa nedá odložiť a spí na mne celý deň. BOLI MA CELY CLOVEK Z NEJ. Nosič mam rischino flexible.

biela_sova
14. dec 2019

@blontimka aj v nosici? Hm, netrpi potom kolikami? Alebo ked dojcis, dobre sa prisava? Nenahlta sa vela vzduchu? Uzdicky v puse mu pozreli? Casto skratene uzdicky sposobuju nedokonale prisatie a tym padom hlta vzduch a ma koliky. Necmuka, kef sa koji? Nepocitujes diskomfort ked kojis. Tah na bradavky...ich stipanie... Pri umelom mlieku, nie je mu tazke? Stolicu ma v poriadku?

biela_sova
14. dec 2019

@blontimka rischino je fajn, mame ho aj my...ked chces, daj sem fotku spreda, zboku a zozadu. Ja som ho dllllho mala zle nastaceny aj som ho rpedala, boleli ma plecia, boky. Mali sme este iny nosic, potom som nahodne stretla kocku, co si to vsimla a prestavila mi ho a osvtedy je to jedna basen. Uz mame Rischino XXL, maly ma 10,7kg a ja ani necitim, ze ho nosim. Denne prejdem 3-4 hod s Rischinom

nickpick
14. dec 2019

@blontimka skusala si uspat a az potom vlozit do kocika? ked ste vonku a po 20 minutach sa zobudi je mozne ju este uspat (hojdanim, zrychlenim tempa, nerovny povrch)? mne sa vonku tiez zvykne zobudit po polhodke ale opatovne uspavam priamo v kociku a potom zaspi tak tvrdo ze ju nic nezobudi, na pocudovanie uspava ju aj hluk (auta atd)....ja som uspavala na fitke tiez prve 2 mesiace a tiez ma bolel cely clovek (krk, krize), ja fitku povazujem stale za fajn prostriedok na uspanie ale ked je mozne uspat dieta vylucne na nej je to o hubu....skus castejsie krmit/prikladat v polohe lezmo, nech sa nauci po jedeni zaspat (pouzivam na to klinovy vankusik), posledne 3 tyzdne sme prebehli z fitky na tuto formu...co biely sum? niektore maminy radia dat na tvaricku plienocku (tak aby mohlo dychat), vraj im to funguje a dieta je tvrde hned (u nas to nefungovalo)...a ako radila jedna kocka predo mnou podnety a podnety dieta unavia, spievanie, ukazovanie hraciek, bytu, rozpravanie, ja s mojou vediem celodenne monology, sak s kym sa mam bavit ked sme stale same 😂, vela pobytu na cerstvom vzduchu....

carduelis
14. dec 2019

Na zaciatok ti odporucam preluskat sa webom prosimspinkej.cz, autorkou je spankova antropologicka, mama, ktora vydala nedavno knihu - S laskou o detskom spanku, velmi dobra.

kotulicek
14. dec 2019

@blontimka joj máš náročné miminecko a keďže nič nepomáha myslím že mu musíš dať už len čas .... Pripomína mi susedkimho syna vonku chodil len v šatke všetky domáce práce robila snim v šatke zemiaky škrabala a popritom ho aj kolísala na rukách uspávala ho na rukách a pritom skákala na.fit lopte mala režim každé dve hodiny spal aspoň 15-20minut ale čím viac rástol tým sa to snim lepsilo a keď mal rok dokázal zaspať sám bez plakania.... Ona nikdy nenechala ho plakat... Držím palceky si super to zvládnete spolu myslí na.to že bude lepšie keď bude starsie babenko 👍💗

biela_sova
14. dec 2019

@nickpick akoby som seba pocula 🙂 ano, to, co som napisala, plus ta plienocka je dobry napad. Ked mal syncek ten beznosicovy vek, od 4 do 7 mesiacov, usoaval sa v hlbokom kociku tak, ze som mu dala plienocku s vacsimi ockami, alebo aj normalnu on si s nou pisal po tvaricke, kym sa (do 5 min neuspal). Potom som mu ju dala dole z tvaricky. My sme aj vela tancovali v naruci, moja mama a manzel ho "ucili" povedat rrrr, ggggg, maaaa, vyplazovat jazycek. To vsetko zoci voci, to ho zabavilo, citol bezprostrednu blizkost a potom taky spokokny zaspinkal. U nas nemalnuspech detsky kolotoc nad postel ale take skakacie drevene zvieratko na pruzine zavesene....ked sme ho rozskakali malo nepravidelny nepredpokladatelny pohyb. Takisto mal rad aj obycajnu vrtulu do vetraz do tej sme fukali, on sa jej dotykal rucickou.

biela_sova
14. dec 2019

@kotulicek presne tak pre narocne miminko je najhorsie nechat vyplakat alebo si ho nevsimat, tieto babatka su extremne citlive a toto ich zranuje. Vela vela lasky a pzoornosti...presiel rok a nas sa sam vie zahraf aj pol hod pozera a komentuje si knihy. Ano este jej vela citaj aj ked Ti nerozumie ta melodika a metrika basni je uz deticlami intenzivne vnimana. Pekne pise Razusova-Martakova, Podjavorinska

blontimka
autor
14. dec 2019

Kojim len poleziacky. Doteraz tak zaspala 2x. Slovom DVA. Vždy sa ale povracala, pretože som ju nedala grgnut...
Biely sum pomáhal kým bola menšia. Teraz pocuvame senzus. Podnety ma minimálne, lebo som celé dni doma zavreta.
Dnes som ju chcela zobrať v nosici von nepodarilo sa... revala až kým ju manžel nezobral na vrchné poschodie. Kým bolo vonku ešte teplo sme chodili von. Teraz už vlastne vôbec.
Keď je hore, je ticho. Kde ju položím tam sa hrá, usmieva, pasie konicky.... keď príde na rad spánok je to katastrofa. Je iné nosiť 2-3hodiny denne. A iné od 10 rána do 22 večera bez možnosti si sadnúť.
Brucho ju bolelo... celé noci sme masirovali.
Ak su tu chyby veľmi sa ospravedlňujem, lebo cez slzy už nevidím. Do toho som dostala ešte aj menzes.
Ja mám taký pocit, že som neschopná. Ze niekto iný by to zvládol lepšie. Dnes som chcela aby spala aspoň jeden spánok v kociku. Mám aj ten hojdac. Nespala. Mrncala. Plakala. Skúšala som to 3h. Nepomohlo. Zaspala až ako som ju dala do nosiča. Naozaj unavená som si po 40 minútach sadla a už bola hore.....
Prosím spinkaj citam na fb keď mi je ťažko a hovorím si potom že je to len obdobie. Výdrž. To sa ti vráti.

biela_sova
14. dec 2019

@blontimka takze reve v nosici aj keby si ju vzala von na studeny vzduch sa nadychat? Esre jeden tip mam, ja som davala maleho past konicky aj do hlbokeho kocika, bol spokojny, ze videl svet a aj bol vo svojej oblubenej polohe. Mali sme kocik, ktorehi strieska sa dala odklopit a ostala len dietka. K3d snezilo, bol chraneny strieskou kocika, a zaroven pozeral na svet. Aj Ty musis vyjst z bytu medzi ludi. Alebo ju n3chaj vecer manzelovi a chod na hodinu sa prejst sama. Ale teda ak sa da, skus este toto s tymi konickami v kociku. Aj mala bude mat podnety, musi ich mat byt doma nestaci. Sl3bo...keby miesto Teba isiel s nou po praci manzel von?

xjakubikovak
14. dec 2019

@blontimka skus kojit v nosici, mne to bajorv vobec neslo ale treba par krat skusit a pojde to, kludne chodte von ponukni prsnik a urcite pri chodzi zaspinka a ked sa bude mrvit tak kludne ponúkni zas 🙂 urcite chod von, ja ked nejdem jeden den tak mi z toho preskakuje, vonku ked mali zaspi tak si idem kupit kavu a v klude si ju poceste vypijem a takto drobnost- dobra kava vypita v klude dokaze zazraky😍

katrin21
14. dec 2019

Nuz.spravila si trochy chybu,ako vela mamiciek,ked si zacala uspavat pohybom... dieta si na to zvykne.. pomaha len to,ze dieta musis ist uspavat az unavene,aby skor zaspalo..a odstranit zlozvyk uspavania pohybom... pocksj do 6mes..vtedy uz dieta na fazy hlbokeho spanku a rezim... odporucam knihu Kazde dieta sa vie naucit spat. Fakt funguje. Stiahnes ju, v pdf na uloz.to je.

stela01
14. dec 2019

@blontimka jeeeje aj ja mám take doma .
Sme na tom rovnako , len mne chyba fit lopta .
Mám syna , ten bol oproti dcére zlatíčko , snou sa neodvážim ani len do autá . Masaker masaker . Keby že to nemám doma neuverim . Stále si hovorím zajtra buďe lepšie . Teraz mame take dni že sa smejem ako som naivná .
Cez deň prestala spat , len 3 x po 20 minút . Prestala som sa snažiť ju uspavat . Mám aspoň menej nervou . 😂😂😂😂

katrin21
14. dec 2019

Skus esrtw toto..kocik vystlat na makko hrubou poskladanou dekou,aby bola v tom makko zaborena, aby ju to prijemne hojdalo a nie neprijemne nadhadzovalo, deka urobi oporu telu, obopne pliecka.. a az na to daj fusak ... niekedy to pomoze
. A vozit dlhsie..
Dieta musi chodit von, aj kvoli zdraviu,imunite nemozes byt s nou cele dni doma a aj kvoli tebe a psychike... a du aj deti,co treba dlhsie vozit,kym ich odstavis,inak su hore hned..

A kojenie je lepsie nie uplne na rovnom... idealne po sediacky, daj si vankus na nohy,nemusis ju potom tak drzat a bude v sikmej polohe, co je lepsie proti vracaniu.

kotulicek
14. dec 2019

@biela_sova kuknem nejaké knižky v knižnici od nej ja.citavam deťom aj najmensiemu on má.9mesiacov .... Máš pravdu dieťa.ma.byt milované a moje zásady v dávaní späť dieťa sú také že hoci jako len aby spalo 😀 neuznávam to len nie kolísať na.ruky nedávať a podobne každý nech si róby tak ako vyhovuje aj od dieťaťa závisí niektoré to potrebujú niektoré nie

diewcatqoo
14. dec 2019

Ahoj, poznam to zufalstvo.. moj syn nespal ani v kociku, ani v nosici, ani na fit lopte, ani hudba, ani ticho, ani biely sum, ani doma v byte, ani vonku. Ked som mala cas, snazila som sa citat nejake knihy o spani a nepomohla ziadna rada.
Pocas dna som stravila minimalne 4 hodiny uspavanim. Ked po 2 hodinach uspavania si pospal aspon pol hodky, bola som stastna ako blcha. Co sa tyka noci, tak ak bola dobra noc, bol hore len 5x, ak zla noc, tak aj 12x. Bola som ako zombie a reklama na depresiu.
Teraz ma syn 3 roky a sice v noci uz konecne spava, ale nepotrebuje vela. Chodieva spavat neskoro, budi sa pred 6tou. Pocas dna prestal spavat este pred druhymi narodeninami.
Jednoducho su deti, ktore su take a mozes sa aj do kocky poskladat, no nezmozes nic. Neupadaj do depresii, ze si neschopna a pod. Ak mas moznost, vyuzi pomoc manzela alebo rodiny a oddychni si.
A este, spanok dietata sa casom meni. Ak ti to teraz pripada ako strasne, neznamena to, ze to takto bude aj o mesiac. Drzim palce

mirka969
14. dec 2019

@blontimka mna by zaujimalo ako casto ju uspavas ..teda po kolkych hodinach. My sme tiez tyzden malo peklo s uspavanim az kym mi tu na konovi baby neporadili. Zbytocne uspavat ked nie je unavene dieta preto potom aj place atd...alebo druha chyba ze uz bolo preunavene a preto nevedelo zaspat. Pisali ze uspavat rak do 1,5-2hodiny od posledneho prebudenia. U nas su to presne 2 hodiny a maly he unaveny (mame 3 mesiace) uz 2 tyzdne tak fungujeme ze rano vstane o 7mej a do 9tej uz ho mam nachystaneho nakrmeneho obleceneho za 5 minut mi zaspi na fitlopte davam ho do kocika a ideme von spi 2 hodiny. Prideme domov napapa sa zahrame sa a za 2 hodiny zase uspavam zase 5 minut na lopte ked uz vidim ze spi tvrdo polozim ho do postielky a spi polhodinu...a o 2hodiny zase toto iste a zase spi polhodinu. Poobede ma takto 2 alebo 3 polhodinove spanky. Predtym som sa tiez natrapila ale odkedy si to sledujem tak pekne fungujeme. Vyskusaj 😊

biela_sova
14. dec 2019

@mirka969 ano pridam sa aj ja, takto sme fungovali v tom veku, toto je presne to rozpatie spania a bdenia, potom sa postupne interval zvysuje na trojhodinove bdenia, ktore su vyplnene papanim a aktivnou hrou, cez teple dni sme vonku na v parku na deke, na balkone, v zahrade .... tam pocuje spievat vtaky, ruch ulice, ludi naokolo, vsetko su to krasne podnety, nastava krasna synaptogeneza, teda rozvija sa mozog, a hlavka plna podnetov sama zaspinka

katrin21
15. dec 2019

@mirka969 ano, to som jej aj ja pisala,ze dieta musi byt unavene aby vobec spalo..mozno jo uspava skoro.

biela_sova
15. dec 2019

@katrin21 presne tak

saja1
15. dec 2019

Chcela som napisat skoro presne to co @mirka969
Chodila som s vrieskajucim kocikom po dedine, dokola prebalovala, kojila, uspavala... nocna mora... Musela som si presne odsledovat kedy zacina byt unavena, boli to dve hodiny bdenia, ked zamrnkala v tomto case OKAMZITE som ju hodila do kocika a uspala... vsetko som podriadila tomuto rezimu, vypla sporak, utekala zo zachoda, utekala z obchodu, priorita cislo jeden!
Neviem ci ti to pomoze lebo tie deti su take nevyspytatelne, drzim palce, prezite to, bude lepsie 😊

mirka969
16. dec 2019

@saja1 presne tak isto fungujem aj ja a zrazu mam doma usmiate dieta spokojne a naozaj malokedy zaplace

pato88
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2