Poraďte ako uspávať 3-mesačné dieťa
Ahojte,
takže mám naozaj problém so spaním môjho dieťaťa. Reálne celý deň nič iné nerobím len uspávam. Už mám toho naozaj cez hlavu dosť...ba priam moc.
Dieťa spí len v nosiči, popritom hopsám na fit lopte a aby toho nebolo málo, ešte k tomu počúvam hudbu. Vtedy zaspí. BOLI MA CELY CLOVEK. V kočíku zaspí malokedy, vačšinou tam reve, kolíska, hačka, zavinovanie....nič...na prsníku nedudluje. Cumlílk nechce.
PROSIM O RADY, prosím Vás len nie vyplakanie, ja by som si to celý život potom vyčítala. To nemá pre moju psychiku žiadny zmysel.
Ak je tu nejaký spánkový guru, budem rada ak sa mi ozve
@blontimka pisala si, ze kojis len poleziacky a vzdy ju musis nechat odgrgnut, lebo sa povracia, je tam nejaky naznak ze ju kojenie uspava? lebo ak ano, tak by som vyskusala klinovy vankusik pri polohe lezmo, alebo by som sa posadila do tureckeho sedu, na nohy si dala tenky vankusik a nan malu aby bola hlavou akoby na jednom kolene, v oboch polohach ma vyssie hlavku ako zvysok tela a mliecko pekne steka do bruska, vtedy som moju nemusela davat odgrgavat a pekne mi zaspala, potom som ju uz pekne prelozila aj s vankusom do postele
Inak chapem, ze sa ti s placucim dietatom velmi nechce prechadzat po vonku, ale neviem ci byt od rana do vecera len zavreta doma vyriesi vas problem, treba ist trosku na vzduch, aspon na polhodku....
5 esiek: zavinovacka, poloha naboku alebo brusku, hupanie na rukach, zvuk sssss alebo biely sum a dudlik. U nas velmi pomohlo okdedy sme pre neho zaviedli presne 12 hodin noc a 12 hodin den, odvtedy sa mi to zda lepsie. A nechavam vyvetrat dokoran okna nech je v izbe 18 stupnov aspon. Zatial nam to nejde uplne samo spojit tie cykly, ale uz potiahol parkrat 45 min alebo hodku. Ona ta uspavacka nam povedala, ze ho mame nechat chvilu skusat nechat ci sa neuspi sam, ak nie robit zvuk ssss nech ta pocuje, 3 nech ta vidi a zvuk a az potom ho chytit a az naposledy zobrat na ruky v ramci znova uspavania. A trenovat ho tak, ze ked ho ukladame na spanok, neuspat ho uplne na rukach ale iba do polo spanku a ak treba ostat tam, aby vedel, ze nie je sam, ale viac mu nepomahat ak neplace, tiez ak sa zobudi, pokial neplace nechat ho....
A nemá mala reflux keď spomínaš to vracanie? Ja som tiež za prechádzku - v nosiči - prso do pusy a uvidíš... Nechoď von za účelom že musí spať, ale že sa idete prejsť a ty si ideš oddýchnuť... Mala sa prispôsobí
@biela_sova moj krpec zaspi uz vo vytahu v kociku a chodime von kazdy bozi den aspon 2 hodky slnko, dazd, vychrica... ja som davala rady, co nam poradili, aby maly spal v postielke, lebo spanie v nosici a v kociku nie je dlhodobe riesenie a mozne pre matku vyrdzat. OK uz nepoviem ani slovo teda
@biela_sova inak ja nie som zakladatel diskusie
@biela_sova zakladatella diskusie uz ma jedno starsie dieta, takze to nie je neskusena mamina, ono viem si predstavit, ze ked je fyzicky a psychicky vycerpana tak sa jej vonku velmi nechce ist, prekonat svoju unavu a apaticky vzdorovat placu na ulici je tiez istym sposobom vykon
@blontimka treba len skusat s nevzdavat sa, co nefunguje tento tyzden mozno zacne o 2, mozno sa tam casom zacne tvorit nejaky biorytmus a ty objavis sposob co najlepsie funguje, kazdopadne by sa ti zisla pomoc, aby si si trochu oddychla, masaz alebo hodka dve len pre teba...
@pato88 prepac, ja som Ta omylom oznacila, s Tebou suhlasim s kazdym slovom, co si napisala 🙂 idemnto nejako opravit, ak sa da.
@nickpick ja viem, vyssie som pisala, aby dala dieta nachvilu otcovi a isla za svojim programom, lebo sa zblazni. S tou unavou je to take... nevychadzat z bytu urcite nie je riesenie.
Ahoj, ja som mala nieco podobne..najlepsie sa jej spalo ked lezala na mne. Akonahle som sa pohla, nedajboze ju prelozila bola hore. 20 min spanku/2 hod hore s placom. Postupne sme presli na nosic a asi ked mala 7 mesiacov konecne aj na kocik. U deti sa striedaju rozne obdobia, treba vydrzat. Teraz ma 3,5r a stale si lubi pospat cez obed, niekedy ju musim budit (asi dobieha co zameskala ako babo🙂)
No ale aby som aj nieco poradila..skus ju dat do sportoveho kocika, uplne na najnizsiu polohu aby lezala, otoc ju k sebe nech ta vidi a skuste ist von na prechadzku. Cez den, nie ked je uz tma. Primarne aspon vypadnete z domu a ktovie mozno po hodinke aj zaspi. Drzim palce

Ahoj, my mame to iste a uprimne uz niekedy revem s nim a ked si len predstavim, ze ho treba znova uspavat, tak mi je az zle. A rady mojej mudrej sestry ako ho mam unavit a zaspi ma vytacaju do nepricetnosti, lebo nezaspi!!! Skoncili sme dokonca aj u odbornicky na spanok 😁 Hlavna rada, je to len obdobie a prejde to vraj. Dolezita je rutina, tj stale rovnake kroky, ked ide spinkat, tie iste kroky a casom by to mala mat zakodovane, ze aha treba spat a telicko sa automaticky vypne ( napr my prideme do izby, zatiahneme do polky rolety, dame zavinovacku, zaspievame uspavanku, ked je polo uspany dame do postielky a zatiahneme uplne rolety na uplnu tmu a necham ho zaspat sameho v postielke.) U nas po tyzdni vysledok: zaspi do 10 min, ale zobudi sa aj tak po 30min, akoby nevedel prejst z jedneho cyklu do druheho). Ale travili sme hodiny uspavanim, tak aj to je uspech. Ked sa zobudi a place, tak robime 5 esiek, kym opat nezaspi. Ak je fajn, tak ideme hore. A este nam poradila, ze ak sa mi zda, ze dost nepapal, tak mu dat rychlo prso na doplnenie, este predtym ako pojdeme do izby. A tiez maznacik vraj pomaha, ale vzdy ho vytiahnut len na spanok, inak skovat. A vraj by mal byt hore max 2 hod, ak ho dam neskoro spat tazsie zaspi. Skus po hodine a pol zacat s ritualom a postupne si odpozorujes, kedy je spravny cas ju dat spat (tiez podla toho ci je unavena). A vraj mat fixnu hodinu budika a do postielky.