icon

Poraďte tablet pre 4-ročné dieťa

19. júl 2021

Poradíte tablet pre 6 ročné dieťa? Veľmi po ňom túži.
Poprosim moralistky aby sa zdržali komentovania

Strana
z2
katka1998dubovska
19. júl 2021

My sme kupovali lenovo deťom a úplne stačí stal okolo 80€ a bohaté im stačí

pondelok01
19. júl 2021

4 ci 6 rocne?

autor
19. júl 2021

@katka1998dubovska
@pondelok01 prehodilo mi to sakra.
Pre 6 ročné

dskjhfdlkdjhl
19. júl 2021

Zalezi na tom, co s nim to dieta bude robit. Ja som asi moralistka, lebo ja by som nekupila ziadny tablet, take male dieta ho nepotrebuje. Ja viem, mala som drzat hubu a krok. Napriek tomu doporucujem zvazit radsej rozumnejsie travenie casu😉

dzina007
19. júl 2021

my mame lenovo. nastavila som tam aj zamku takze nemoze na nom stravit viac ako 1 hodinu denne, instalovat hry mu ide iba pre tie najmensie deti a aj to mi pipne. tie hry pre starsie dieta len s mojim potvrdenim cez mobil.

miankass
19. júl 2021

Zle rozhodnutie. Ale ze veľmi.

ikissedagirl
19. júl 2021

kupili sme tablet (samsung) do rodiny (nie dietatu). dieta ma pristup podla schvalenia rodica. rodic rozhoduje ci moze, ako dlho, a co na nom bude robit. dieta este nechodi ani do skoly, nevie citat, myslim, ze 4-6rocne dieta nevie zodpovedne a bezpecne
pouzivat samostatne tablet.

viestta
Odpoveď bola odstránená
hettinka
19. júl 2021

Keď uz, tak už… kúpila by som tento https://www.datart.sk/tablet-apple-ipad-pro-12-...
Alebo lepší. Nie nejaké lenova a samsungy, co len sekaju. A sebe, decko by malo prístup podľa zásluh a veku, tak polhodinu 1x do mesiaca. Že by mohlo utriet z neho prach a z diaľky obdivovať.

autor
19. júl 2021

@dskjhfdlkdjhl kde je napisane ze dieta na tom bude nonstop?

autor
19. júl 2021

@hettinka sorry 1.000€ za tablet pre dieta nedam.

kittykat22
19. júl 2021

syn ma ipad od apple a super. Ale na ktorom kolvek tablete mozes nastavit youtube kids kde nastavis rodicovsky zamok a vek dietata. Je to bez reklam, obsah bude prisposobeny dietatu a bude mat casovac. Ten ipad mal starsi - ale bol velmi pevny a aj napriek tomu ze x krat padol na zem tak to prezil bez ujmy. Staci ti starsia generacia. Vsetky ipady nam drzia 5+ rokov. Nikdy sa im display nerozbil.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
dankanka
19. júl 2021

@kittykat22 ved pise ze polhodinu do mesiaca :D

dskjhfdlkdjhl
19. júl 2021

A kde ja pisem, ze bude to dieta na tablete nonstop? Je mi jasne, ze moj nazor sa Ti nepaci, ale radim Ti dobre. Ci si nechas poradit, alebo nie, to uz neovplyvnim.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
hettinka
19. júl 2021

@kittykat22 si nepochopila drobnú iróniu 🤣

Ale reálne, takéto veci iné ako Apple už nekupujem, ani deťom. Prvý tablet ale dostala dcéra v 16 a syn má 14 a tablet zatiaľ nemá. Podľa mna je tablet obmedzene využiteľna vec (fajn pri cestovani, sle doma ho nevyužívame), neosvedčil sa nám. Má mobil a na školskú prácu klasicky stolový počítač.

andy1789
19. júl 2021

Ty naozaj veríš, že, keď daš 6 ročnému dieťaťu tablet, že nebude protestovať, keď mu ho vezmeš? Že ti nebude píliť uši aby si mu ho nechala na dlhšie :Dd Prepáč ale naozaj naivné

sense
19. júl 2021

Nasa ma Huawei

sense
19. júl 2021

@andy1789 stačí nastaviť rodičovskú zámku a keď jej na ňom nič nepôjde tak odloží aj sama...

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
andy1789
19. júl 2021

@sense Tak to naozaj nefunguje 🤣 Rodičovskú zámku síce môžeš dať, ale dieťa ti aj tak bude rumázgať nech mu ju odstrániš.

kittykat22
19. júl 2021

@andy1789 tak rumazgat moze 😅

hettinka
19. júl 2021

@kittykat22 Nasa dcéra študuje informatiku, hoci nevyrastala s tabletom v ruke. Na rozprávky sme mali telku (uznavam, staromódne). U mladšieho som radšej, ak sa pohra na klasickom PC vyrovnaný v kresle, ako keby sa krčil niekde nad tabletom. Každé druhé dieťa má dnes skoliozu alebo problém s klbami na rukách, to mi povedala lekárka. Že to je novodobá choroba z tých mobilov/tabletov.

andy1789
19. júl 2021

@kittykat22 No, ja len vravím, že ja by som elektroniku dieťaťu určite do rúk nedala. Nech si radšej užije detstvo vonku ako sedením pred tabletom, pc či mobilom. Možno to tak nie je u každého dieťaťa, ale u drtivej väčšiny to je tak, že, keď im raz ten tablet do rúk dáte, tak sa už nepodarí ho odnaučiť, zostane závislé

sense
19. júl 2021

@andy1789 tak neviem ako iné deti ale moja nikdy nerumazgala nikdy uši nepila keď som povedala 15 min al polhodinu... Mávala ako menšia tablet kvôli dlhým cestám pozerala rozprávky, teraz sa občas zahrá, má nastavený čas kt málokedy využije. A koľkokrát leží tablet aj celé dni nedotknuty, hoci k nemu prístup ma...

hettinka
19. júl 2021

@sense takze sa vam to tiež až tak neosvedčilo. Naši keď už, vezmú si mobil, nie tablet.

andy1789
19. júl 2021

@sense Tak to máš potom fajn 😄 Ja deti nemám, ale deti mojich sesterníc sú vo veku od 3-6 rokov a mobily majú a hrajú sa na nich stále. To je tvoje šťastie, že máš takéto dieťa, ktoré na tom neni celý deň.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
19. júl 2021

@kittykat22 My sme teda tiez hodne technicky zalozena rodina, ale toto, co popisujes Ty, to absolutne nemusi viest k tomu, ze Tvoje dieta bude programovat na prvom stupni. To je asi len zbozne prianie.

Strana
z2