icon

Porodila deviate dieťa

pemasinika
11. dec 2014

Dobrý deň. Ak ste niektoré prednedávnom čítali na fóre o žene, ktorá čaká deviate dieťa https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/mam-8-deti-a-som-tehotna-poradite/ , chcem vám s radosťou oznámiť, že sa jej v piatok, 5.12. narodil krásny chlapček. Mamička si dieťatko ponechá a s láskou ho bude spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami vychovávať. Túto informáciu nedávam pre tých, čo ju chcú odsudzovať. Sama si toho už dosť vytrpela a viac ako "múdre rady" jej pomôže povzbudenie. Píšem tu aj preto, že sa blížia Vianoce, pri toľkých deťoch z jednej materskej budú asi veľmi skromné. Bývali manžel jej peniaze nedáva, terajší ich radšej prepije. Mamka je veľmi starostlivá, aj sociálka ju obdivuje, ako to všetko pri tých deťoch sama zvláda a že ako majú čisto. Preto ma napadlo, ak by jej chcel niekto pomôcť, napr. sa iste nájdu mamičky, ktorým ich ratolesti z nejakej veci vyrástli a nevedia, čo s tým, že by sme spravili radosť týmto detičkám. Najstarší syn má 16 rokov, dcérky 9 a 8 rokov, ďalší syn 6, dcérky 5 a 4 roky, syn 3, dcérka rok a najmenší chlapček sa práve narodil. Ak by vedel niekto pomôcť aj finančne, podľa svojich možností, budem len rada. Prípadní darcovia mi môžu napísať, pošlem im adresu mamičky. Za ňu a jej deti vám všetkým ďakujem. 🙂

romana19
13. dec 2014

@lieska Primitívy ani nemajú silu a energiu čítať príspevky a vety, ako sú od samotnej mamičky, že nikto z nás nevie aké peklo ona prežíva s deťmi. Ja som myslela, že ona tie deti chcela, pretože ako píšeš, tak ten Brazílčan ich chcel, ale určite nie aby prežíval peklo.

zahradka76
13. dec 2014

@vieroslavas prajem Vam len to najlepsie a zelam hlavne vela zdravia Vam aj Vasim detom.

Mrzi ma, ze ste plakala nad niektorymi prispevkami, internet zial dava priestor ludom, ktori sa chcu ventilovat na druhych, pritom maskuju to, ze su v skutocnosti nestastni, utrapeni a vlastne chori.

Nenechajte sa preto vyviest z miery a drzte sa. 🙂

sasa1310
14. dec 2014

@silvia44 ja kto som? Zodpovedná matka. A nie žena, čo vie len robiť deti a rodiť deti ale dať im základ to už nie. Nič v zlom, pre mňa nič obdivuhodné mať 8-9 detí. To snáď by sme vedeli každá....Deti nie sú hračky, že mám ich lebo chcem.

sasa1310
14. dec 2014

@romana19 plne s tebou súhlasím. Ale v tomto prípade finančná situácia ide ako tak bokom. Ale splodiť dieťa (v tomto prípade deti) do vzťahu kde otec pije mi príde najnezodpovednejšie čo človek dokáže. Aby sa decko narodilo do prostredia kde sa vlastne od narodenia bude báť, kde je nonstop krik a policajti sa volajú...Sorry, ale ešte toto poniektoré obdivujú??? sila

pemasinika
autor
14. dec 2014

Pokojnú tretiu adventnú nedeľu želám všetkým .

mirka49
14. dec 2014

@xevulax ako prepac ale pomahat zene z 9detmi co nema rozum.......ja pomaham jednej co ma 3 ale nieje taka nezodpovedna ako tato....no zjavne je lahsie dati si urobit nez sa zamestnat

horana
14. dec 2014

@inkinka To som napisala? tak pardon, preklepla som sa, chcela som napisat Mozart, nie Bethowen.
Tie velke rodiny boli bezne este za cias mojej babky, Cenkova napriek tomu ze mala menej sa berie len opisne ako nieco ako archetyp na prirovnanie skor pomerov a situacie z nich vyplyvajucej/reakcii, nez samotneho poctu ( viz napr. nazov clanku http://zivot.azet.sk/clanok/11138/cenkovej-deti... ). Ano bolo to vtedy casto o tzv. "stasti" ci "nahode" ono prave genetika nemoze len za to ako vyzerame ale aj za mieru prave tych osudovych zvratov a ako na ne reagujeme v drobnych situaciach a podla toho prezivame. Neprezije teda zjednodusene povedane len najvacsie dieta ktore najviac papa a vyvinie si obrazne povedane najvacsie svaly, ide o uplne iny druh strategie, ktora navyse nie je rovanka v zmysle sablonovitej univerzalnosti. Kazdopadne kvalita prezivania v umelo neregulovanych spolocenstvach aj podla vedcov zabezpecuje ze prezivaju jedince kvalitnejsie. A ze sa dnes dnes sa udrzuje kazdy a preziva kazdy - no buducnost ukaze ako to vypali...
Ja skor vidim jedno, casto dieta nejakych prominetnych ludi je uplne priemerny jedinec, ktory dopade vyslvovene podpriemerne. Casto ti jedinacikovia, ktorych si chovaju rodicia aby im mohli dat tzv. maximum, chrania si ich ako kvetinky, nemaju ziadnu motivaciu zamakat. Sice im vacsinou dopraju vynikajuce skoly a tak zabezpecia teple miestecka, cize sa v zivote nezriedka len vezu, ale nejake nove napady a pod. z takeho prostredia vascinou nevychadzaju. Kdezto deti vo viacdetnych rodinach ktore nemaju az tak vsetko a su nutene viac sa ibracat a zamakat, mozu mat vyssiu sancu vyburcovat skryty potencial. Je to len sanca, a tak isto ich to moze zomliet v este vacsej letargii, ale potencial sa lepsie odhaluje v nie idealnych podmienkach.
To neroubujem teraz natento konkretny tu priklad deti alkoholika, aj ked ani apriori stratene este preto nemusia byt. Mam tiez podobne priklady z okolia.

sasa1310
14. dec 2014

@mirka49 hlavne, že všetky tu stopro nadávajú na našich čiernych spoluobčanov, že narobia deti a nerobia a tuto sa ide obdivovať....ja inak nevidím rozdiel žiadny

mirka49
14. dec 2014

@sasa1310 je pravda ze cigosi rodia ako jablone....ale ako pisala dotycna co ma 9 deti,tak verit niekomu 9x ze sa zmeni????ako som povedala...nechce sa jej robit tak radsej,,uveri muzovi ze sa zmeni,,nez aby mala zacat zarabat...

sasa1310
14. dec 2014

@mirka49 ano, ale ani na dôkaz dôvery netreba robiť dieťa. 9 detí, ktoré nikdy nepocítili ako je žiť v šťastnej rodine. Fakt obdivuhodné, ja by som sa hanbila pred vlastnými deťmi, že som ich do takého prostredia priniesla

mima4
14. dec 2014

@xevulax
Ja si myslim, ze nikto neriesi pocet deti, ci 1 ci 9, proste je to na zvazeni kazdeho cloveka a jeho volbe a nikto nema pravo hodnotit ake "cislo" je normalne, ci nenormalne. Problem tu je vsak v zodpovednosti, v zodpovednosti za nove zivoty, za financovanie rodiny, za byvanie atd. Rozumiem, ze na slovensku sa zodpovednost nenosi, vysledok mame 40 % ludi voliacich doktora fica... ktory sa snazi svojou politikou znizovat chapanie zdopovednosti cloveka za vlastny zivot.
Stranka zodpovednosti nie je len o finacnej stranke, ale aj citovej, stranke bezpecnosti, prijatia... plodit deti do prostredia nasilia a alkoholizmu v prvom rade poskodzuje dane deti... tatko s mamkou si mozno hrknu, doziju, popytaju (pisem vo vseobecnosti), ale deti maju negativny start na cely zivot.
Tieto pripady by mala riesit socialka, ktora je tu prave pre rodiny, ktore su v socialnej pasci.

mirka49
14. dec 2014

@sasa1310 vsak toto som mala na mysli....je podla nej normalne ako pisala ,ze zakazdym prisiel muz s prosikom ze sa zmeni...9x?????tak podla mna nieje normalna.....

mima4
14. dec 2014

@sasa1310

rozdiel je vo farbe pleti. Slovensko je silne rastisticka krajina a tak mat 9 deti u bielej je ine ako 9 u romky.

mirka49
14. dec 2014

@mima4 nieje to ine ale u bielej clovek caka ZE BUDE MAT VIAC ROZUMU.....

mima4
14. dec 2014

@mirka49
prečo?
farba pokozky hovori niečo o "davke rozumu"? 😉

ked ti vezmem tvoje krasne "biele" male deti a podarujem do osady, prid sa na ne pozriet o 15 rokov 😉 Podla mna uz budes babkou.

FARBA pleti o nicom nehovori. Cloveka skor ovplyvnuje prostredie v ktorom vyrasta, ci mal vedenie/vychovu v detstve, v akej miere sa stretaval s drogami/alkoholom u rodicov atd...

mirka49
14. dec 2014

@mima4 prepac na to ze ma dost rokov si myslim ze nieje tupa a nevie co je KONDOM CI TABLETKY....JE TO NANAJVYS NEZODPOVEDNE MAT 9 VEDI A SPOLIEHAT SA NA TO ZE MI SVOKRA A SVAGRINA POMOZU....A....AJ JA MAM SVOKROVCOV A PODARENU SVAGRINU ALE OD TAKEJ......NECHCEM NIC...DETI MAJU NAS ABY SME SA POSTARALI A NIE DRUHY!!! KED MA 9 DETI TAK MA ICH ZAOBSTARAT ONA A NIE BABKA S TETOU

sasa1310
14. dec 2014

@mirka49 ono jedine z toho dôvodu, že možno nemala také detstvo ako naši osadníci. Tak sa dalo čakať, že hádam také detstvo nepripraví pre svoje deti. O to je to smutnejšie. Tí naši osadníci dávajú svojim deťom len to, čo dostali od svojich rodičov. Robia to, čo vidia a v čom žijú..Dúfam, že u týchto detí to bude iné

mirka49
14. dec 2014

@sasa1310 TO POCHYBUJEM KEDZE JE ICH 9 😀 A MYSLIM SI ZE NESKONCILA V RODENI

mirka49
14. dec 2014

@romana19 NO ZJAVNE JE PADNUTA NA HLAVU KED VIE co ma doma a rodi ako na beziacom pase

sasa1310
14. dec 2014

@mirka49 ano, to už som písala v pôvodnej téme, že 9. dieťaťom to ešte pravdepodobne nekončí.

mima4
14. dec 2014

@mirka49

ale nie kazdy clovek uvazuje tak ako ty. Mozno jej rodicia boli tiez alkaci, mozno bola aj sexualne zneuzivania..potom mprirodzene si hladala druhov, ci partnerov, ci jak sa to vola... im podobnych... Je velka pravda, osobne ju nepozname. Mozno ma sama problem s alkoholom, ale to je tazke posudzovat. To ze je clovek biely, ci neviem aky predsa nich nehovori o jeho mentalnej zrelosti. Su ludia, ktori vplyvomm zleho detstva sa zastavia v rannom detstve po tejto stranke..
Ale zas je na kazdom cloveku, kde dava svoje "zdroje". Nakolko ja mam zdroje obmedzene, volim si efektivitu ich vyuzitia a pravdaze sa pytam Boha, kde ich dat, kde maju sluzit.

katulikle
14. dec 2014

@pemasinika ahoj..preberam veci po mojich dvoch dievcatach...mozes mi poslat jej adresu,nieco by som jej poslala a to uz len z dovodu ze mi je luto tie veci vyhodit ked je kopa deti co to este mozu ponosit..nezijeme v prepychu ale tych veci co tie moje deti maju az nechapem odkial sa beru ked upratujem 🙂

mirka49
14. dec 2014

@mima4 vies,kazdy z nas si prezila nieco ale to nieje dovod aby rodila tolko deti....

mima4
14. dec 2014

@mirka49

ale mozno ona po mentalnej stranke nedokaze viac, to proste nevies.
Mne je luto takych ludi, a luto aj tych deti, lebo obycajne pojdu v slapajach rodicov a pokial dieta nie je silna osobnost uz v mladom veku, skonci rovnako.

Toto nie je na obdiv, ale na socialku, ale stat neriesi tieto pripady..

luvika
14. dec 2014

Nehovorim,ze ludom netreba pomahat,to ano a ucim aj svoje deti,ze ak sa da,treba podat pomocnu ruku. No uz nikdy by som nepomohla financne. Som za to,aby sa darovali veci, oblecenie, hracky, jedlo atd. Ale peniaze, to nie. Je sice dost nepochopitelne, ak sa niekto da uprosit idiotom tolko krat, ze pride na svet 9 deti,ale tak stavaju sa v zivote horsie veci a kazde jedno dietatko je zazrak, ktory treba milovat. Vela stastia a sil maminke a aj detickam zelam. Snad z nich vyrastu silnejsie, rozumnejsie a zodpovednejsie bytosti, nez su ich rodicia.

inkinka
14. dec 2014

@horana Mozart mal starsiu sestru genialne muzikalne nadanu a niekolko jeho skor narodenych surodencov umrelo v utlom veku, mozno boli rovnako nadani, v tejto rodine je dost pravdepodobne, ze vynimocne nadanie mali. Argument, ze casto az x-te dieta bolo genius ma asi taku vahu, ako povedat, ze casto to bolo to prve, alebo druhe 😉 proste je to random...tak isto ako ze mat vela deti je prirodzene a priroda vyselektuje kvalitu (co je kvalita pri selekcii bakterialnou infekciou?)
Ci sa lepsie potencial odhaluje v nie idealnych podmienkach neviem. Zobrat par prikladov pre a par proti je malo pre akekolvek tvrdenie. Prirodzenou snahou dobreho rodica je ale poskytnut svojim detom to najlepsie podla jeho vedomia.

zuzpap
14. dec 2014

Boze @admin zamkli uz tuto temu, lebo sa neda pozerat a citat tie posmesne komentare a vo vela pripadoch urazky na adresu zeny, ktora si "dovolila" bez schvalenia zastupu zien na koniku mat viac deti...uz to tu bolo spomenute, ze o deti sa riadne stara a o nic neprosi...mam sesternicu, ktora si tiez dovolila v dnesnej dobe mat 8 deti, nikdy v zivote nas nenapadlo ju za to odsudzovat, skor prirodzene pomoct, i ked tiez nikdy o nic nepytala..deti su sikovne, najstarsia je uz po VŠ, dalsie vynikaju vo vrcholovych sportoch, v ich rodine vladla vzdy sranda a pohoda, mozno prave preto, ze ich bolo tak vela....mysliet si, ze ked dieta zahadzeme hrackami, dame na prestizne univerzity, urobime vsetko co mu na ociach vidime, ze mu tym zarucime, ze bude stastnejsie??? deti potrebuju predovsetkym lasku a tu za peniaze nekupite...tieto maju milujucu matku, babku, tetu a najma samych seba, nemajte obavy, urcite sa v zivote nestratia

xevulax
14. dec 2014

@mirka49 kde je napisane ze jej pomaham? A ano ak budem moct pomozem, lebo mam srdce

xevulax
14. dec 2014

@zuzpap konecne niekto, kto to chape a dokonca ma moznost mat pribuzneho s yolkymi detmi a vie o com to je. Tu to ale nevysvetlis, leboyieto zeny mepochopia, ze aj kde he tolko deti, tak aj tam sa mozu mat dobre a nie vsetko merat iba materialne

sasa1310
14. dec 2014

@zuzpap
@xevulax tu, ale vôbec nejde o počet detí ale o to do akého prostredia boli porodené. Chcelo by to nečítať len medzi riadkami