Porodila deviate dieťa
Dobrý deň. Ak ste niektoré prednedávnom čítali na fóre o žene, ktorá čaká deviate dieťa https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/mam-8-deti-a-som-tehotna-poradite/ , chcem vám s radosťou oznámiť, že sa jej v piatok, 5.12. narodil krásny chlapček. Mamička si dieťatko ponechá a s láskou ho bude spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami vychovávať. Túto informáciu nedávam pre tých, čo ju chcú odsudzovať. Sama si toho už dosť vytrpela a viac ako "múdre rady" jej pomôže povzbudenie. Píšem tu aj preto, že sa blížia Vianoce, pri toľkých deťoch z jednej materskej budú asi veľmi skromné. Bývali manžel jej peniaze nedáva, terajší ich radšej prepije. Mamka je veľmi starostlivá, aj sociálka ju obdivuje, ako to všetko pri tých deťoch sama zvláda a že ako majú čisto. Preto ma napadlo, ak by jej chcel niekto pomôcť, napr. sa iste nájdu mamičky, ktorým ich ratolesti z nejakej veci vyrástli a nevedia, čo s tým, že by sme spravili radosť týmto detičkám. Najstarší syn má 16 rokov, dcérky 9 a 8 rokov, ďalší syn 6, dcérky 5 a 4 roky, syn 3, dcérka rok a najmenší chlapček sa práve narodil. Ak by vedel niekto pomôcť aj finančne, podľa svojich možností, budem len rada. Prípadní darcovia mi môžu napísať, pošlem im adresu mamičky. Za ňu a jej deti vám všetkým ďakujem. 🙂
@petulda333 Aj keby podvod, čo ja si nemyslím, ale tí respektíve tie mamičky ktoré pomôžu sa im to v živote v dobrom vráti a tí ktorý ťahajú peniaze naozaj z iného dôvodu taktiež dostanú svoje ci skôr ci neskôr...a to že majú internet mobily, ktovie možno aj s tým pomohla nejaká dobra duša, nechápem načo do toho vŕtať čo treba pomôcť až keď nejaká rodina žije v krabici pod mostom alebo .... ?
@mirka49 načo bolo dobre označiť pani ktorá je ešte po pôrode, nech si to tu všetko precitá tie svinstva???nech jej ublížite...že obrázok patri....hanbite sa uťahovať si z trápenia druhých!!!
@sandracs
@jjanulkaa3
pani je po porode uz pat rokov rok po roku...
@vieroslavas chlapi sú skvelí, len ty si narazila na debila a nevedela sa odpútať. Nič v zlom, ale mala by si vedieť, že deti sa rodia z lásky.
Tu nejde vôbec o mobily, počítače, atď. Ide o to, čo tým deťom do života vlastne dáš. Čo vidia doma? Že ti muž nadáva, bije a večne je opitý? To ti nevadí, že tie deti to vidia? A že do toho prostredia vždy prinesieš viac a viac detí? S dobou to nemá nič spoločné. Deti majú vyrastať v harmonickej šťastnej rodine bez hádok, urážok a alkoholových excesov. Maj aj 10 detí pri vašej finančnej situácie, kľudne. Ale preboha do prostredia kde nebude peklo na Zemi, ako si sama napísala.
Máš ešte šancu, aspoň tomu najmenšiemu ukázať teplo domova. Držím ti palce, nech si to čím skôr uvedomíš a nech sú tie deti šťastné, nie s mobilom v ruke. Ale šťastné, že je doma kľud
@jjanulkaa3 trapenie???my sme jej ho nesposobili ale sposobila si ho sama....komu niet rady tomu niet pomoci.....
@vieroslavas Prosim, tuto diskusiu radsej ani necitajte. Netyka sa ma to a je mi z toho neskutocne smutno, kolko zloby, nenavisti, invektiv tu vedia niektore zeny vypustit. Prajem Vam a detom hlavne vela zdravia a lasky. Pozehnane sviatky. Drzte sa.
@margieamatusko ano suhlasim. ja tiez nechapem postoj ani zivot tej pani, ale zaraza ma ake hyeny dokazu byt zeny-matky, tiez mi je z toho neskutocne smutno
mam pocit, ze tu vyslovene striehnu na kazdu temu, kde by si mohli kopnut
pred 3 rokmi some pomohla jednej zobracke a jej dietatu najst domov. kazdy ku dokazal len odsudzovat, jasne, bola polutovaniahodna a uboha, ze takto zila. ale nikto nezvihol telefon, aby daco spravil
pisat tu vopred, ze z deti vyrastu gauneri - cele zle
vypustat tu jedovate poznamky dokaze kazdy chudak
@admin prosim o zastavenie tohto hnusu a zablokovanie temy
@mircalla Tomu odsudzovaniu ani ja nerozumiem. Ze ma devat deti? Ja by som to nezvladla. Ani fyzicky, asi ani psychicky. Vychovava ich, stara sa o nich.Vsetka cest. Ze ma muza alkoholika a nevie od neho odist ? Namiesto podpory ju zvozia pod ciernu zem. Kolko je tu takych zien, co maju otca, muza, brata alkoholika? Tisice. Kusok sucitu, podpory a spolupatricnosti nevedia tie zenske zo seba vypustit. Takto odsudzovat zenu, ktora nikomu nic nespravila?
@margieamatusko ste asi nepochopili pointu. Do nefungujúceho vzťahu priniesť 9 detí. Nikto ju neodsudzuje, ona sa odsúdila sama aj svoje deti
@mircalla uz som aj ja pisala vcera adminovi IP aby konecne blokol tuto temu, lebo sa vybrala uplne zlym smerom. Obcas niekto do niekoho zadrapne, to sa pri diskusiach stava, hlavne pri tych pisanych kde pisane slovo moze vyzniet inac ako bolo myslena, ale tu sa to uz uplne zvrhlo, zial
@mirka49 Ani ja....a co teraz? mame ta tu chvalit do nebies? o co ti ide? nepovedala si uz dost? trapne dokolecka opakujes to iste. 99.9% z nas ju nechape a nestotoznuje sa s nou a lutuje tie deti, urcite percento z nas si tu preto vsak nepotrebuje o nu utierat topanky znova a znova. uz sklapni
tu na MK sa uz pomaly neda citat ziadna tema, zenu sa tu pohadaju do krvi a doma sa tvaria ake su laskave a skvele matky.
Pani som pisala IP nech mi da adresu, ze jej nieco poslem, absolutne si nic nepyta, chcela jej pomoct ina pani. Ak zeny chcu hadzat oblecenie do Humany ok a potom sa to predava v sekacoch, ja to radsej darujem takym ktori to potrebuju
@henikav Videla som tu viacero ziadosti o zamknutie temy, no zatial nic.
@sasa1310 Ano deti by sa mali narodit do fungujuceho vztahu. Vsetci sa tu tvaria, ake maju dokonale a bezproblemove rodiny. Preco je tu milion diskusii, kde maju zeny problem s chlapom, aj napriek tomu maju dalsie dieta? Ta mamina si tie deticky nechala a pekne sa o nich stara. Je kratko po porode, doprajte jej trochu pokoja. Pocula som o matke, ktora mala tusim sest deti a kazde jedno islo na adopciu alebo pestunsku starostlivost. Ak by ste sa pustili do takejto matky, nic nepoviem, ked nechce deti a nestara sa o ne, nech sa da podviazat. Nech ich nevlaci po detskych domovoch. Tato matka svoje deti miluje a stara sa o ne. Su s nou, su jedna rodina, maju sa radi, pomahaju si. A mozno sa ten chlap spamata a prestane pit. Mozno nie. Ale ta pani nebude nikdy zit s tym pocitom, ze sa dietata zriekla alebo ho zabila. Mozno by to bolo jednoduchsia cesta. Ale vybrala sa tou tazsou cestou a namiesto podpory na nu padaju len same nadavky.
@margieamatusko Pokiaľ som dobre čítala, niektoré ženy sa pozastavujú nie nad počtom detí, ale prostredím do ktorého ich priviedla. Ty s nimi žiješ, ked tvrdíš, že sú jedna rodiny, majú sa radi a pomáhajú si, pretože tá pani písala, že s deťmi prežíva peklo, ktoré si nevieme predstaviť, že niekedy je tam až toľko lásky, že musia prizvať aj policajtov, lebo jej asi majú až navyše.
Pri akom počte detí sa ten chlap spamätá? Možno. Väčšinou sa muži spamätajú ak sa stanú otcami, niekedy až na druhý krát, ale spamätajú sa.
Keď tá pani, tie deti privedie do dospelosti, tak potom budem žasnúť nad vašimi ováciami.
Ludia, prosim vas, ved sa pozrite na celu vec racionalne. Zbytocne tu vznikaju dva tabory. Nedostali sme vôbec odpoved, preco sa tie deticky rodia bez planovania do zlych financnych a rodinnych pomerov. Preco pani nepouziva antikoncepciu. Spominana sterilizacia je po x. porode ponukana gynekologom zdarma.
To predsa aj tyrana zena, dokaze gynekologovi prikyvnut, ked uz nevladze...ale je mozne, ze nie, to by nam vedeli zodpovedat ti, co pracuju s tyranymi zenami.
Ked tu mate tolke strach, co bude z tych deti, zaujimalo by ma, ake rodiny vypluli vas, panie a slecny dokonale, ked sa takto dokazete spravat ako tu.
Na koniku mate skvele zivoty, vlastne domy bez hypo a nadherne vyhliadky a realita? Tu poviete kamoske, s placom po druhom pohari vina, co mate za muzov, ale ste frustrovane.
Hlavne ze navonok hrate serialy 😀
@olivia6 - najvtipnejsie je, ze ked je niekto zo svojim zivotom spokojny, zarucene to nemozeee byt pravda, zaruceneee si musi vymyslat a prifarbovat,zaruceneeee chlap zahyba, lebo by vas sliepky nespokojne asi slak trafil ze ano 😀 😀 Toto asi skoda aj komentovat 😀
@mirka49 áno tak jej to ešte zhoršujme...jasne čo si navarila nech si aj zje ale si robiť srandu z toho a podobne veci ako označovať ju len aby si to precitala.....nemám slov koľko zlosti !!! Keď je veľa zlosti okolo vás tak sa iba to zlo aj priťahuje.
@warholette to malo byť vtipne alebo čo vlastne??
Zena zene vlkom.
Doteraz som zvykla hovorit, ze toto je najlepsia doba, do ktorej sa deti dali priviest, ze vdakabohu zanu. Ale po par minutach citania tu asi zmenim nazor.
Ako sme si tu niektore pekne poskrabkali svoje ego, uzivame si si svoj nadhlad, pocit kontroly, ktory mame aj vdaka tomu, ze sme tú, ktora mala aj predtym problem sa vobec naddychnut chvilku podusili a zakopali este hlbsie. Nasa zodpovednost a prezieravost a schopnost zvladat svoj zivot moze ziarit este o to jasnejsie. To je jedno, ze je advent, ze idu Vianoce. Kolko z vas krestaniek si hodilo kamen a kolko z vas sa zamyslelo, ako by Vieroslavinu situaciu vnimal Jezis.
Zidia maju zvyk - povinnost, ze darovavaju desatinu svojho prijmu chudobnym (tiez zidom). Neriesia pritom, ci si za chudobu mozu, alebo nie, to nechavaju na toho hore. Jednoducho to beru tak, ze nie kazdy dostal rovnako nadelene (zdravia, rozumu, schopnosti, vychovy, stastia). Jednoducho to beru tak, ze je to ich povinnost, postarat sa, aby kazdy clen ich komunity mal to najzakladnejsie, co potrebuje pre zivot. Vnimaju to aj ako podakovanie sa za to, coho oni dostali viac (zdravia, rozumu, schopnosti, vychovy, stastia.) Aj vdaka tomuto zvyku dokazali ako narod prezit utlak a vyclenovanie pocas tisicroci. A zatial sa nezda, ze by tento narod vdaka tomu zdegeneroval a prestal chytat ryby a cakal, kto mu hodi nachytane. Na almuznach sa zbohatnut neda a ti ktori na to maju (dost zdravia, rozumu, schopnosti, vychovy, stastia) sa s almuznou neuspokoja, vzdy ich nieco pozenie dopredu.
@filipal s tou sterilizaciou sa mylis, zakon o hradeni sterilizacie zo soc. dovodou poslankyni Nicolsonovej nepresiel. Najlacnejsie riesenie je asi medene teliesko, to je okolo 30EUR a vydrzi 3-5 rokov.
Ahojte. Diskusiu som práve zamkol, nakoľko v nej dochádzalo k finančnej zbierke, čo je na Modrom koníku momentálne zakázané a diskusia sa zvrtla k urážkam a hádke. Ďakujem za pochopenie.
Mário Šmýkal
Modrý koník Team

Tolko zloby som davno nevidela...a este ste ju museli oznacit, aby si tie urazky precitala. K zene co je kratko po porode...No HNUS!