icon

Porovnávanie detičiek

lenka0283
30. apr 2012

Ahojte baby v poslednej dobe mi vadi ze vsade kam pridem porovnavaju moju malu s inymi detmi nasa 15mesacna dcerka sama este nechodi neie sama na nocnik atd a vsade pocujem len taka velka a nevie este chodit a nosi plienky..mne to ale nea ju to pomaly ucim a viem ze sa to raz nauci ale tie nechapave pohladt ma uz stvu ako nato reagujete vy?

Strana
z4
lussy23
1. máj 2012

Ja neznášam toto porovnávanie, k čomu je to dobré. každé dieťa je iné. Ja nemám vlastné deti, ale zato mám synovcov a netere a na nichvidím, že každý bol iný. Čo sa týka dvoch starších, u tých neviem, lebo ja sama som bola malá, keď sa oni vyvyjali. Tí dvaja mladší - Neterka už v dvoch rokoch nemala plienky, len na noc, no zato rozprávala veľmi málo, aj to len detskou rečou - čapča a pod. Synovec mal plienky ešte v troch rokoch, ale v dvoch rozprával pekne, mal slušnú zásobu, a síce aj komolil, ale ja som mu všetko rozumela. Takže načo porovnávať cudzie deti, keď už deti, ktoré sú rodina sú úplne odlišné? Každé dieťa má svoj čas a ako tu už niekto napísal na maturitu pôjdu po vlastných a plienky tiež nebudú mať.

salma22
1. máj 2012

ja to tiez neznasam ale aj svokra uz vravi starsej ze praco places a sestricka neplace....tak som jej povedala nech mi deti neporovnava ze kazde dieta je ine
ale jednym uchom dnu druhym von ..... 😉 🙂alebo im povedz ze tvoje dieta tvoje pravidla kazdy si urobi tak ako chce 😎

stardust
1. máj 2012

@baklik a chodil uz ako plod v maternici, nie?

baklik
1. máj 2012

@stardust teraz kto? Kim Cong il alebo ten nas? ten prvy predsa v 4 mes. a nas si v maternici ostal sedkat, nechcelo sa mu pretocit 😀

stardust
1. máj 2012

@baklik Youri Irsenovich Kim chodil uz v maternici, kym ti nasi este poctivo lenosili.

magali
1. máj 2012

juuuj tak porovnavanie to je sen kazdej mamicky... ja to tiez "milujem".. ja sa riadim heslom nerob inym to co nechces aby robili tebe.. ja tiez porovnavam ale len tak pre seba a vzapati si aj tak poviem ze naco to ci ono riesim.. nas maly behal sam od 11m, ale dovtedy vacsinou so vsetkym zaostaval, malo papal a kopu inych "nedostatkov" mal, samozrejme ma to trapilo ale stale som si hovorila ze je zdravy a vsetko pride casom, skor ci neskor sa vsetko nauci.. a to si hovorim doteraz.. ma teraz 18m a stale pocuvam ze preco sa este nepyta, akoze nechapem ako niekto moze polozit takuto debilnu otazku.. nas syn je sice dost ukecany ale napr niekore deticky v tomto veku rozpravaju malicko a neviem si predstavit ze by sa vedeli vypytat na WC.. to nehovorim o tom ze on na nocniku ani neobsedi a ked tak len obleceny a robi si z neho odrazadlo, uz ho stihol aj prasknut.
k nam na dedinu sa pred par mesiacmi nastahovala nova rodinka, maju chlapca o dva tyzdne mladsieho od naseho, jeho mamicka vsetko strasne riesi, na moje nestastie jej maly je oproti nasmu pozadu, neskoro zacal chodit, vobec nerozprava, ona sa ma stale na vsetko vypytuje a ked poviem ako na tom je nas syn, tak sa este ja citim blbo, lebo moj syn je sikovnejsi.. ide mi to na nervy a neskutocne mi to vadi, ale musim sa s nou bavit, lebo konecne sa tu pristahovali nejaki mladi ludia a chcem aby mal syncek kamarata...
najnovsie uz aj moj priatel zacal pindat ze maly sa este nepyta, tak som mu povedala ze ved ho to moze naucit, potom bol klud 😀 na toto si clovek proste musi len zvyknut a nejako sa od toho distancovat, proste sa vyprdut na blbe reci a uzivat si svoje dietatko, ako tu uz mnoze napisali, raz sa vsetko nauci a maturovat ci promovat bude bez plienky a bez maminej pomocnej rucicky 😎

lauricka
1. máj 2012

@lenka0283 mojej znamej dcera zacala chodit v 15 mesiacoch a nic jej nechyba 😀 Je to krasna baba, krasne tancuje, chodi na vysku. Ludia maju vacsinou kadejake reci, na to sa treba vies co. Ak ti lekar nepovie, ze mala nie je OK, tak sa nad recami vobec netrap.

lauricka
1. máj 2012

@luciferkax do pavuka, no jasne! zastaveni ludia, fakt. A potom, ze kto je postiha 😀

magali
1. máj 2012

@salma22 jaaaj svokra, o tej by som vedela povedat svoje 😠 medzi dverami okomentuje to co ma maly oblecne a ako dalsie nasleduje otazka ci sa pyta na zachod a uplne najradsej mam ked maleho prirovnava k ostatnym dvom vnukom, uplne najradsej k tomu ktory je za milacika, rozumej k tomu najrozmaznanejsiemu.. na to si uz dlho brusim zuby, ale vzdy si zakusnem do jazyka..

jabadaba
1. máj 2012

@stardust aha, takze nemam az tak dokonale deticky? 😀 No ale kam sa hrabeme na sudruhov z Korei...

jabadaba
1. máj 2012

@baklik sak to to, akurat som pisala, kam sa na neho a jeho sukmenovcov hrabu nase deti. 😀

salma22
2. máj 2012

@magali no to zaboli poznam ☹ ale svokra sa opyta aj kamosiek ci uz na zachod sa pytaju ich deticky ....uz sa natom len zasmejem

syslica
2. máj 2012

@lenka0283 Leni, nečítala som celú diskusiu, pridám len svoj postreh: okolie úplne ignoruj, najbližším vysvetli, že každé dieťa má svoje tempo vývinu a že nemôžu byť všetky cez kopirák. Ja mám dvoch synov, majú tých istých rodičov a sú úplne rozdielni. Neporovnávam, okolie tiež (zväčša 😉 ) nie. Starší syslík začal chodiť niekedy na konci 15. mesiaca, bez plienky bol až ako trojročný... je mimoriadne nadaný, povahovo zložitý... ale náš, všetkými milovaný 🙂 . Nie je čo riešiť...

katecameron
2. máj 2012

u nas v podstate nastastie moje deti boli vo vsetkom popredu oproti milacikom svokry 😀 takze nemohla hovorit takmer nic len maly nie dobre hovorí a to uz mame 5rokov -NAVSTEVUJEME logopeda-cize to riesime a tu je kamen urazu lebo rovnako stary oblubeny vnuk uz hovorí kvazi dobre a niekedy stata mat poznamena ze moj este nevie hovorit a tamten ich uz ako pekne rozprava nato mam jednoduchu odpoved ze kym moj syn uz davno behal stveral sa po preliezkach tamten ich len sedel a prízvukejem im ze KAZDE dieta je dobre v niecom inom

stardust
2. máj 2012

@jabadaba kto kedy zacne chodit je uplne irelevantne. Dokonalost nasich deti sa bude prejavovat v inych veciach, 😉

luciferkax
2. máj 2012

@lauricka ja sa až niekedy čudujem, čo všetko ludia dokážu :D :D ja niesom nejaký "radikál", že toto určite nie a toto "musí".... pre mna za mna, kto chce, nech má pavúka, ale nech sa nechváli že: "Super, dám ho do pavúka a potom celýd en ani neviem, že ho mám... jedna vec , že chodítko na celý den je postrah. Druhá vec je tá, že som chcela dieťa, tak nevidím dôvod, prečo by som o nom celý den nemala ani vedieť, a ešte sa budem z toho aj teším :/ ale na precádzke s maminami iného "druhu" toho zažijem, vidíš 7-mesačné dieťa, ktoré zje celý balík paprikových čipsov, vidíš štvormesačné dieťa, ktoré už pred mesiacom nechcelo jesť polievky, tak mu mamina dala Dráčika,a ten papá každý den bez problémov, vidíš dieťa, ktoré je takmer celý den v pavúku....

magali
2. máj 2012

@katecameron aj u nas je to tak ze oblubeni vnuci a potom ten nas.. moja svokra ich oslovuje "nasi chlapci" ked o nich rozprava, ona si to asi ani neuvedomuje, uz som si zvykla ale obcas to boli, no ja som najradsej ked ich nevidim, vtedy sme vsetci v pohode 😀 😀 zavidim kazdej ktora nemusi riesit taketo zabomysie vojny 😉

@luciferkax tiez obcas pozeram ze ake su niektore mamicky extremne, mam jednu kolegynu a ta malemu asi uz po dvoch mesiacoch davala jablcko a podobne veci, ze ked nas to nezabilo ked sme boli mali tak aj on moze vyskusat, je to jej vec, nic som jej na to nepovedala, len som dufala ze to maly v pohode stravi.. alebo v marci ked bolo jeden den tak dost teplo vycapila na FB fotku ze uzivame si slniecko a maly iba v mikine a klobuciku, to mal asi pol roka, neviem asi vec nazoru, kazda si rozumie ako narabat so svojim dietatom, ale niektore to fakt prehanaju.. ja teda nerazim metodu ze vyskusame, uvidime co to urobi

katecameron
2. máj 2012

@magali ano poznam presne tak aj moja svokra pouzíva nasi chlapi na svojich oblubenych na moje deti tak nikdy nepovedala aj ja som si nato v podstate zvykla ale zabolí to a ako oslovuje tvojeho?

luciferkax
2. máj 2012

@magali ja na takéto extrémy občas upozorním mamičku, napr, dnes som opať videla jesť 7-mesačné dieťa chlieb s maslom a vysočinou, už neriešim.... tak či tak mamina len mávne rukou a povie, že on už zje všetko..... možno som trocha opatrnejšia, ale zas... všetko s mierou :D

magali
2. máj 2012

@katecameron ona ho oslovuje pekne Oliverko, ale to by mi musel niekto iny povedat ze ako o nom hovori ked niesme pritom, nehovorim ze ho nemaju radi, len sa proste chovaju inak.. oni su s tymi druhymi castejsie, tak asi aj z toho vyplyva to oslovenie a hlavne chlapci maju 7 a 4,5 roka, takze su to uz dlho ich chlapci... vies aj my by sme tam mozno chodili castejsie, ale ani priatel nechce, minule dokonca povedal ze sa mu tam nechce ist, ak s niecim nepotrebuju pomoct, tak sa mu tam nechce cely den vysedavat, takze asi tak, najhorsie je ale ze oni si myslia ze to je moja iniciativa, ale to je stara pesnicka 😒 oni sa k malemu chovali inak uz ked bol v bruchu, proste ja niesom ich dcera, tak sa vybavicka nekupovala ziadna, na opacky dostal jeden kompletik dupackovy, potom par veci ku krstu a potom cely rok nic, az na narodeniny a aj to si svokra ulahcila a dala nam peniaze, ze na zimne topanky.... ale to je do inej temy ze?

jabadaba
2. máj 2012

@stardust vsak ja viem, mne to nemusis vraviet. 🙂

Strana
z4